Bonen kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Cool Beans – Joe Yonan

De met een James Beard Award bekroonde eetredacteur van de Washington Post en auteur van ‘Eat Your Vegetables’ put uit diverse culinaire tradities in een informatieve verzameling recepten die Instant Pot- en slowcooker-opties bevat voor linzen, kikkererwten en meer.

Bekijk hier alle vegan kookboeken.

Bonen erwten linzen – Jenny Damberg

In het prachtig geillustreerde ‘Bonen erwten linzen’ staan peulvruchten in al hun verschijningsvormen in de hoofdrol. Na een korte introductie over de verschillende soorten bonen en het weken, koken en ontkiemen ervan volgen 60 heerlijke recepten met bonen, erwten en linzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Braziliaanse bonenballetjes met garnaal-pindavulling, een kikkererwtenstoofpotje met pompoen en dadels of zwarte bonen met bacon? Ook vind je in dit boek recepten om je eigen falafel, hummus en tofu te maken.

Bekijk hier de beste vegetarische kookboeken.

Bakken met bonen – Lina Wallentinson

Taart, brood, koek, pizza, crackers, cake en brownies – iedereen is er dol op. En door het toevoegen van bonen, erwten en linzen kunnen we deze lekkernijen een stuk gezonder maken! Peulvruchten zitten namelijk boordevol eiwitten, mineralen en vezels. In sommige recepten zorgen de bonen voor luchtigheid, in andere juist voor knapperigheid.

Naast de gezondheidsvoordelen zijn de ovenrecepten in Bakken met bonen ook nog eens ontzettend lekker. Zo vind je in het boek hartige bakrecepten als rodelinzencrackers met chili en komijnzaad en Italiaans pizzadeeg van witte bonen. Maar ook zoete recepten als black bean brownie met pinda’s en kokosmuffins met limoen gemaakt van kikkererwten.

Bekijk hier de beste bakboeken.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.