Cadeau tip: kookboek met cocktails

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Een kookboek is een fantastisch cadeau. Praktisch en persoonlijk tegelijk. Voor iedereen is wel een passend kookboek te vinden: verras een zoetekauw met een bakboek, help een vriend die pas op zichzelf woont met een kookboek voor dummies. Zoek je een kookboek voor iemand die wel van een lekker drankje houdt? Dan is een kookboek met cocktailrecepten een schot in de roos. Lees meer over cocktails en kookboeken.

more

Waarom een cocktailkookboek cadeau?

Kant en klare cocktails zijn lekker, maar ze zelf maken is een leuke uitdaging. De basis voor een goede cocktail is een sterkte drank. Denk aan gin, wodka, whisky, tequila of rum. De drank vul je aan met frisdrank, vruchtensap, likeur, siroop of een mousserende wijn.

Maar wat zijn de juiste verhoudingen? En welke ‘bitters’ voegen bartenders toe? In een kookboek met cocktailrecepten ontdek je met welke specerijen, kruiden en andere smaakmakers je kunt variëren. Leer de geheime kneepjes van het vak, terwijl je geniet van een heerlijk drankje.

Alcoholvrije cocktailrecepten

De basis voor een cocktail is sterke drank. Toch kun je ook heerlijke drankjes maken zonder alcohol. Deze drankjes worden wel mocktails genoemd. In een mocktail vormen siropen, limonades en fruit de basis. In een mooi versierd glas is een mocktail net zo feestelijk als een drankje mét alchohol.

Een kookboek met alcoholvrije cocktailrecepten is een origineel cadeau voor iemand die wil minderen met alcohol of bijvoorbeeld een kindje verwacht.

Perfecte combinaties

Een goede cocktail smaakt nóg beter met een verfijnd hapje. Kies voor de keukenprins of keukenprinses een kookboek waarin de beste combinaties beschreven worden. Onze tip is het boek HAPeritief van Njam. De eenvoudige, maar zeer smakelijke hapjes worden bereid met gangbare ingrediënten. Dit maakt het hardcover kookboek met kleurrijke foto’s toegankelijk voor zowel gevorderden als beginners.

Feestelijk kookboek cadeau

Een kookboek met cocktailrecepten is een feestelijk cadeau. Met deze 4 tips wordt jouw geschenk zeker een succes:

  1. Geef naast het kookboek mooi verpakte ingrediënten voor het eerste drankje cadeau.
  2. Combineer het boek met een hip cocktailglas.
  3. Voeg een kant en klare cocktail toe om alvast in de stemming te komen. Kant en klare cocktails zijn verkrijgbaar in kleurrijke flessen, maar ook in blikjes.
  4. Maak je cadeau compleet met hapjes voor bij de cocktails. Laat het feest maar beginnen!

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024