Camping kookboek

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Kamperen, wij Nederlanders houden ervan. Lekker in de buitenlucht en wakker worden van het gefluit van de vogels. Ideaal zou je zeggen. Echter blijft koken op de camping toch wel een uitdaging te zijn. Om die reden hebben wij de beste camping kookboeken op een rijtje gezet. Ideaal als je zelf gaat kamperen óf als cadeau voor de die-hard kampeerder.

Koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht was nog nooit zo makkelijk. Dit boek van Petra Knoth staat boordevol eenvoudige recepten en tips voor koken in de tuin of op de camping. Wat is er nu leuker dan samen koken en eten met familie en vrienden? Als je buiten kookt, is het vooral een gezellige bezigheid: niet te moeilijk maar wel lekker en gevarieerd eten.

Koop het kookboek hier

Caravanity – Camping kookboek

Na het succes van Caravanity heeft Femke Creemers het Caravanity Camping Kookboek geschreven. De echte culi’s en foodies komen er wel uit, maar de meesten van ons vinden het nog altijd lastig om een smakelijke, maar niet al te ingewikkelde maaltijd te bereiden op een of twee pitjes bij de tent of caravan. Femke Creemers verzamelde de beste recepten, geeft tips voor de handigste keukenattributen en ontneemt je ieder excuus om ’s avonds iets te halen bij de plaatselijke snackbar. Het Caravanity Camping Kookboek biedt volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken!

Koop het kookboek hier

500 campinggerechten

Ook op de camping zijn maaltijden belangrijk, en het eten smaakt na een dag in de frisse lucht altijd beter. Met minimale voorzieningen en eenvoudige ingrediënten moet je creatief te werk gaan om hongerige kampeerders lekkere, stevige gerechten voor te zetten. Dat betekent echter niet dat je je moet bepreken tot soepen en stoofpotten; met de vernieuwende en heerlijke recepten in dit boek haal je het beste uit jouw campingkeuken.

Koop het kookboek hier

Globetrotters Gids Voor Outdoor Cooking

Het kookboek waarmee je buiten nóg lekkerder eet dan binnen Eindelijk een kookboek voor mensen die van kamperen én van lekker eten houden. Alle recepten zijn supereenvoudig en in zeer korte tijd in iedere veldkeuken te maken, onder alle omstandigheden. Nooit meer concessies aan een campingmaaltijd met ingrediënten die overal ter wereld verkrijgbaar zijn. Over hoe je taartjes in een koekenpan maakt, broodjes boven een kampvuur bakt en met maar 3 ingrediënten en 1 pitje de lekkerste pasta ter wereld maakt. Met prachtige sfeerfoto’s een echt inspiratieboek. De lekkerste manier om in vakantiestemming te komen.

Koop het kookboek hier

Het campingkookboek

Boordevol heerlijke recepten voor avontuurlijk kamperen – of u nu een weekendje weggaat, op het strand kampeert, een festival bezoekt of kampeert met een grote groep. 85 gerechten die geschikt zijn voor de hele familie en die allemaal bereid kunnen worden op een gasbrander, een barbecue en een open vuur. Supereenvoudige aanwijzingen, boodschappenlijstjes en tips om optimaal te genieten van het buitenshuis koken.

Koop het kookboek hier

Kampeerkoken

65 recepten voor in en om de caravan, tent, boot of camper.

Juist als je op vakantie bent, weg met de caravan, camper, tent of boot, wil je lekker eten. Maar hoe doe je dat met beperkte ruimte en middelen? Julius Jaspers laat zien dat het niet veel tijd hoef te kosten en dat je niet veel nodig hebt om de lekkerste gerechten te maken. Van makkelijke salades en soepen tot een smaakvolle lunch en overheerlijke maaltijden!

Koop het kookboek hier

Inspiratie

Waarschijnlijk heb je op de camping een barbecue staan. Bij lekker weer is het natuurlijk heerlijk om te barbecuen. Om die reden hebben we de beste bbq kookboeken op een rijtje gezet. Daarnaast is het ook ideaal (mits je een camper of caravan hebt) om een airfryer mee te nemen. In de airfryer bak je knapperige broodjes, heerlijke pizza’s of wat late-night snacks. Heb jij een airfryer staan? Bekijk dan hier de airfryer kookboeken.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024