Disney kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Koken volgens de regels van Mickey? Of een magische maaltijd op tafel toveren die geen kind kan laten staan? Dan ben je op zoek naar een Disney kookboek. Deze kookboeken staan boordevol magische recepten waar jij als prins of prinses van kunt smullen. Benieuwd naar de beste Disney kookboeken? Die vind je op deze pagina.

De beste Disney kookboeken

Gelezen, beoordeeld en getest, we zetten de beste Disney kookboeken voor je op een rij:

#1 The Official Disney Parks Cookbook

De beste vakantie-herinneringen worden gemaakt tijdens een geweldige maaltijd, en deze verzameling van officiële Disney park recepten is het perfecte ingrediënt voor het delen van het speciale Disney-gevoel!

Meer dan vijfentwintig jaar heeft Pam Brandon nauw samengewerkt met de Disney chef-koks om de beste gerechten uit Disney pretparken en resorts te verzamelen. Van comfy klassiekers, festival favorieten, en internationale keukens, ze zijn allemaal gepresenteerd in deze prachtige collectie van de Delicious Disney receptkluis.

Gevuld met persoonlijke notities van de chef-koks die ze gemaakt en verbeterd hebben, verrukkelijke foto’s, handige tips voor eenvoudige bereiding, en – natuurlijk – een beetje Disney magie, betovert dit kookboek met 101 recepten van door de jaren heen.

#2 The Unofficial Disney Parks Cookbook

Ervaar de magie van de Disney Parken in je eigen keuken met deze 100 makkelijke en heerlijke recepten geïnspireerd door Walt Disney World!

#3 Disney Princess Baking

Bak als een echte Disney prinses met dit schattige Disney kookboek. Geschreven door je favoriete prinsessen: Belle, Ariel, Moana en de rest!

Bakken is nog nooit zo magisch geweest als met dit kookboek. Met meer dan 40 makkelijke recepten geïnspireerd op de enige echte Disney prinsessen, van boterkoekjes tot prachtige taarten, dit kookboek heeft het allemaal.

Maak Tiana’s beroemde beignets. Bak een taart geïnspireerd op de prachtige gouden baljurk van Belle. Of maak deel uit van de onderwaterwereld van Ariel met haar amandelkoekjes geïnspireerd op zeeschelpen.

Met full-color fotografie, suggesties voor alternatieve ingrediënten en tips & tricks van een aantal van je favoriete personages, is dit Disney kookboek voor alle leeftijden de perfecte manier om vrienden en familie samen te brengen met een beetje Disney bakmagie.

#4 A Merry Christmas Cookbook

Trakteer je smaakpapillen op een feest van traditionele feestdag lekkernijen. Met eenvoudige stap-voor-stap instructies, handige kooktips, foto’s en charmante figuurtjes, is dit boek de perfecte manier voor ouders en kinderen om vakantiemagie te maken in de keuken.

Een beoordelingssysteem laat kinderen weten hoe moeilijk de recepten zijn, en overal staan handige kooktips.

#5 Disney Hocus Pocus: The Official Cookbook

Zet de ketel op en ga heksachtig koken met dit heerlijk griezelige kookboek, geïnspireerd op de geliefde Halloween-klassieker Hocus Pocus!

#6 Eat Like Walt

Eat Like Walt, verkent de overlevering van elk land, beginnend met Main Street, U.S.A., een eerbetoon aan Walt’s jeugdhuis van Marceline, Missouri, tot Tomorrowland, dat zich afspeelt in het futuristische 1986, een jaar dat Disney niet lang genoeg zou leven om mee te maken.

Hoewel Disneyland in 1955 werd geopend, gaat zijn culinaire geschiedenis terug tot 1923 toen Walt Disney voor het eerst in Hollywood aankwam. Walt was een eenvoudige eter maar een grote dromer. In 1934, vier jaar voordat zijn eerste speelfilm, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, zou worden uitgebracht, had Mickey Mouse hem beroemd genoeg gemaakt om een recept te publiceren in het tijdschrift Better Homes & Gardens.


Vraag fans wat Walt’s favoriete eten was en de meesten zullen “Chili” zeggen. Chili heeft een cultstatus in Disneyland. Mensen willen eten wat Walt at, de manier waarop hij at, waar hij het at. Dit kookboek helpt jou eten als Walt, de enige echte.

Waarom een Disney kookboek?

Disney is niet meer weg te denken uit ons leven: van de karakteristieke personages, tot de grote themaparken en televisiezenders. Het merk tovert al bijna 100 jaar een lach op het gezicht van jong en oud en wekt tientallen herinneringen op. Disney werd opgericht door de broers Walt en Roy Oliver Disney op 16 oktober 1923 waarna in 1928 de eerste tekenfilm met beeld en geluid uitkwam. Hierin werden de befaamde Mickey en Minnie Mouse geïntroduceerd en was de toon gezet. Vele iconische karakters volgden.

Disney bracht vele lange en korte films uit. Het merk groeide als een speer en inmiddels kent het resorts, themaparken en zelfs mediaomroepen. Waar je ook vandaan komt en hoe oud je ook bent, Disney is een waar begrip in de wereld van media en entertainment.

Disney kookboeken brengen magie in de keuken en op tafel. En met een beetje fantasie tover jij letterlijk de heerlijkste gerechten tevoorschijn…!

Pssst! Meer kookboeken ontdekken? Bekijk hier de beste Franse kookboeken of de beste gezonde kookboeken.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024