Brood kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Brood, een eeuwenoud voedingsmiddel dat wereldwijd geliefd is. Van knapperig stokbrood tot zachte volkoren sneetjes, brood is veelzijdig en heerlijk. Bak je eigen brood met creatieve recepten en geniet van de geurige warmte uit de oven. Ontdek de kunst van het broodbakken met inspirerende broodkookboeken.

De beste brood kookboeken op een rij

Een boek over brood - Issa Niemeijer​

Een boek over brood - Issa Niemeijer

Brood is dagelijks en vertrouwd, maar Een boek over brood is uitzonderlijk en verrassend. Terwijl het je leert hoe je de perfecte baguette kunt maken, brengt het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie.

 • Uitgebreide gids met gedetailleerde broodbak technieken
 • Inspirerende recepten
 • Praktische tips en trucs voor succesvol broodbakken
Brood - Levine van Doorne​

Brood uit eigen oven - Levine van Doorne

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgebakken brood in je huis? In Brood uit eigen oven geeft Levine van Doorne de groeiende groep van thuisbakkers, zowel beginners als gevorderden, haar broodbakgeheimen prijs.De filosofie van Levine is dat de receptuur en werkwijze duidelijk moeten zijn.

Dus geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven, zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren en je eigen recepten kunt maken.

 • Duidelijke uitleg van broodbakprocessen
 • Stapsgewijze recepten
 • Handige tips voor het bereiken van perfecte resultaten
Brood - Robert van Beckhoven​

Brood - Robert van Beckhoven

BROOD, daar zit zoveel meer in, weet Robèrt van Beckhoven als geen ander. Brood is de grote passie van de Brabantse meester-patissier die voor het tv-programma BROOD een fascinerende ontdekkingsreis door Europa maakte. Van Beckhoven ging op zoek naar de kern van het broodbakken en ontmoette tal van geestverwanten die net als hij liefdevol kunnen verhalen over de pracht en de kracht van brood. Robèrt wist hen daarbij te verleiden hun geheimen met hem te delen. Broodmagiërs onder elkaar…

In BROOD, het boek, word je als lezer nogmaals door Robèrt meegenomen naar bijzondere broodplekken in België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Beleef met de meesterbroodbakker het genot van bijzonder brood en geniet van de meer dan 30 recepten die dit fraai geïllustreerde boek rijk is.

 • Authentieke broodrecepten van een ervaren bakker
 • Prachtig geïllustreerd met verleidelijke foto’s
 • Deskundige tips om zelfverzekerd brood te bakken
Meesterlijk brood - Robert van Beckhoven​

Meesterlijk brood - Robert van Beckhoven

Je begint in Meesterlijk brood met de basis, die niet zo eenvoudig is als gedacht: bak maar eens het perfecte puntje! Robèrt is echter een meester in uitleggen en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt, rogge en quinoa.

Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling met stap-voor-stapfotografie en gevarieerde receptuur.

 • Geavanceerde broodbaktechnieken en – recepten
 • Diepgaande kennis gedeeld door een meesterbakker
 • Inspiratie voor het creëren van ambachtelijk brood 
Meer meesterlijk brood - Robert van Beckhoven​

Meer meesterlijk brood - Robert van Beckhoven

Meer meesterlijk brood gaat verder waar Robèrt van Beckhovens eerste boek Meesterlijk brood ophoudt. De Meester Boulanger geeft in zijn tweede boek nog meer informatie over de broodnodige ingrediënten. Hij verklapt de tien gouden tips om teleurstellingen uit de oven te voorkomen.

En, het allerbelangrijkste, hij geeft een dertigtal nieuwe, originele recepten prijs, zoals recepten met getoerd deeg (croissants), broodjes voor elke gelegenheid (worstenbroodjes, paasstol, kerstbrood) en zoete en hartige brioche. Als een ware meester neemt Robèrt de thuisbakker bij de hand om hem door middel van gevarieerde recepten, duidelijke uitleg, stap-voor-stap foto’s en filmpjes de kunst van het bakken bij te brengen.

 • Nieuwe broodbakavonturen
 • Uitdagende technieken voor de gevorderde broodbakker
 • Innovatieve ideeën om brood naar een hoger niveau te tillen
Broodbijbel - Hiljo Hillebrand​

Broodbijbel - Hiljo Hillebrand

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s neemt Meester Boulanger en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand je mee in de wereld van het brood. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Leer hoe je thuis de lekkerste broden uit de oven tovert.
 
Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes en van een feestelijk paasbrood tot overheerlijke hot cross buns. Ook voor de ervaren broodbakker valt er genoeg nieuws te ontdekken: van bienenstich en chapati tot injera en simit.
 
 • Uitgebreide gids met broodrecepten en -variaties
 • Leerzaam boek met diepgaande informatie
 • Inclusief traditionele en moderne broodbereidingstechieken
Het complete brood bakboek - Eric Kayser​

Het complete brood bakboek - Eric Kayser

Het complete broodbakboek! Herontdek de heerlijke smaak van brood in 50 authentieke recepten. Tarwe-, rogge- of griesmeelbrood, brood met kastanjes, kaas of vijgen, bao bao buns, focaccia, naan, brioche of chocoladebroodjes… in dit boek vind je de beste traditionele, creatieve en internationale bereidingen! Welke ingrediënten en materialen heb je nodig? Hoe maak je zuurdesem? Hoe kan je veelgemaakte fouten voorkomen?

Met de stap-voor-stapinstructies en duidelijke foto’s wordt het kinderspel om je eigen ambachtelijk en gezond brood te bakken! Éric Kayser is een ambachtelijke bakker met internationale faam. Hij werd geboren in een bakkersfamilie en kreeg de liefde voor brood al op jonge leeftijd mee. Vandaag heeft hij meer dan 200 bakkerijen over de hele wereld.

 • Omvattend boek met diverse broodrecepten
 • Stap-voor-stap begeleiding 
 • Aandacht voor traditionele en vernieuwende broodsoorten

Alles over Brood

Brood is een van de oudste en meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld. Het is een basisvoedsel dat in veel verschillende culturen en landen over de hele wereld wordt gegeten. Het is een veelzijdig voedingsmiddel dat op verschillende manieren kan worden bereid en gegeten, van knapperig stokbrood tot zachte sneetjes volkorenbrood.

De geschiedenis van brood gaat duizenden jaren terug. Het begon met eenvoudige graanpap die werd gedroogd en uiteindelijk werd gebakken tot brood. Broodbakken was oorspronkelijk een ambacht dat in de loop der tijd verder werd ontwikkeld, met de introductie van geavanceerdere technieken en ingrediënten.

In veel culturen heeft brood een symbolische betekenis. Het vertegenwoordigt vaak voeding, gemeenschap en gastvrijheid. Denk aan de Franse baguette, het Italiaanse ciabatta, het Duitse volkorenbrood en het Indiase naanbrood.

Brood is niet alleen een bron van voeding, maar ook een bron van creativiteit. Bakkers over de hele wereld experimenteren met verschillende granen, zaden, kruiden en specerijen om unieke smaken en texturen te creëren.

Tegenwoordig is brood een essentieel onderdeel van vele keukens en maaltijden wereldwijd. Het wordt gebruikt als basis voor sandwiches, tosti, bruschetta en nog veel meer. Het is een voedzaam en bevredigend voedsel dat ons energie geeft en ons helpt onze dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Baguette

De beste Brood kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste brood kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024