Eten voor cholesterol

cholesterol recepten kookboek

Last van een verhoogd cholesterol? Maak daar vandaag nog korte metten mee. Met deze cholesterol recepten kookboeken krijg jij weer grip op jouw cholesterol

Vind hier jouw cholesterol recepten kookboek

Lekker & belangrijk - Cholesterol - Janine Jansen

Lekker & belangrijk - Cholesterol - Janine Jansen

Met heldere, evidence-based achtergrondinformatie over de ins en outs van cholesterol. En meer dan 50 eenvoudige, heerlijke recepten!

* Welke voedingsstoffen zijn goed?
* Wat kun je qua eten en drinken beter laten staan?
* Wat zijn goede leefstijlkeuzes?

Cholesterol is het eerste deel van een nieuwe serie van de zussen Jansen: ‘Lekker & belangrijk’. Elk deel is gewijd aan een bepaald probleem.

Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Janine vertaalt Annemiekes inzichten naar de praktijk, met eenvoudige, doenbare gerechten. Ook ontwerpt en fotografeert ze hun kookboeken, waarvan dit het vierde is. Samen hebben ze een kookcolumn in dagblad Trouw.

Hart- en vaatziekten? - Karine Hoenderdos

Hart- en vaatziekten? - Karine Hoenderdos

Het boek Hart- en vaatziekten? – maak jezelf beter is geschreven voor mensen die last hebben van een hart- of vaatziekte of behoren tot een risicogroep. Door middel van veranderingen in leefstijl en voeding kunnen de risico’s aanzienlijk verkleind worden. Vaak zorgen kleine aanpassingen al voor een groot resultaat. Hanno Pijl en Karine Hoenderdos geven een zeer praktisch stappenplan waarmee deze veranderingen voor een ieder haalbaar zijn.

 
Gezonde voeding - Cholesterolbewust - Anne Ilburg

Gezonde voeding - Cholesterolbewust - Anne Ilburg

Voeding speelt een belangrijke rol bij het verlagen van de cholesterolspiegel. En de heerlijke gerechten uit dit boek – vertrouwd én avontuurlijk, smakelijk en verrassend gekruid – maken het u een stuk gemakkelijker om over te schakelen op een cholesterolbewuste voeding. Voor de ontbijttafel of de lunchtrommel, voor tussendoortjes en hoofdgerechten, toetjes en gebak – in dit boek zijn meer dan 120 cholesterolarme recepten voor elke smaak en voor iedere gelegenheid bijeengebracht. De uitvoerige inleiding biedt wetenswaardigheden over een uitgebalanceerde en cholesterolarme voeding en sluit af met tips voor een flinke reductie van de vet- en cholesterolinname.
 
Eat to beat- Cholesterol - Sanne Mouha

Eat to beat- Cholesterol - Sanne Mouha

Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op alle vragen en legt uit hoe je met een aangepast, gezond voedingspatroon je cholesterolgehalte kunt laten dalen. En met de cholesterolarme recepten uit dit boek kun je meteen aan de slag!

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Heldere informatie en concrete tips
  • Met 30 cholesterolarme recepten
 

Verlaag je cholesterol

Een gezonde levensstijl begint bij de keuze van de juiste voeding, en voor mensen die hun cholesterol willen verlagen, kunnen cholesterolverlagende kookboeken van onschatbare waarde zijn. Deze kookboeken bieden een schat aan heerlijke en voedzame recepten die specifiek zijn ontworpen om het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Deze kookboeken bevatten vaak creatieve en smaakvolle gerechten die rijk zijn aan vezels, gezonde vetten en voedingsstoffen die gunstig zijn voor de hartgezondheid. Ze benadrukken het gebruik van ingrediënten zoals volkoren granen, magere eiwitten, groenten, fruit, noten en olijfolie, terwijl ze transvetten en verzadigde vetten vermijden. Zo kunnen mensen genieten van heerlijke maaltijden zonder zich zorgen te maken over hun cholesterolgehalte.

Of je nu op zoek bent naar recepten voor hartige ontbijtjes, lichte lunchgerechten, smaakvolle diners of verleidelijke desserts, deze kookboeken bieden inspiratie en begeleiding om je eetgewoonten te verbeteren en je cholesterol onder controle te houden. Met praktische tips, voedingsadvies en smakelijke gerechten bieden cholesterolverlagende kookboeken een waardevolle bron voor iedereen die streeft naar een gezond en gebalanceerd dieet.

Benieuwd naar meer kookboeken? Bekijk hier de kookboeken top 10

broccoli

cholesterol recepten kookboek

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste cholesterol recepten kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024