mosselen

Mosselen kookboek

Mosselen, zeevruchten bekend om hun sappige vlees en zilte smaak, zijn een culinair genot. Bereid ze vaak met witte wijn, knoflook en kruiden voor een smaakvolle ervaring. Mosselen zijn populair in veel keukens wereldwijd.

De Beste Mossel Kookboeken op een Rij

Hommage - Sergio Herman

Hommage - Sergio Herman

In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leer je veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten, hoe lekker die ook zijn. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureelhistorische achtergrondverhalen.
 
Mosselen - Piet Devriendt

Mosselen - Piet Devriendt

Mosselen zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook erg gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitamines en nauwelijks vet. En met dit boek heb je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto’s legt Piet de recepten stap-voor-stap uit, zodat ook een niet-geoefende kok lekkere mosselgerechten op tafel kan toveren. Krijg jij ook al honger?

 
Mosselen - Leon de Bruxelles

Mosselen - Leon de Bruxelles

‘Mosselen’ geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet. De klassieker onder de mosselgerechten, ‘moules marinières’, wordt bereid met gesmolten gezouten boter, sjalot, witte wijn en verse peterselie. Als je van kaas houdt, zul je een voorkeur hebben voor mosselen met roquefort. 

Masterclass - Mosselen - Piet Devriendt

Masterclass - Mosselen - Piet Devriendt

In Masterclass Mosselen laat Piet Devriendt aan de hand van 50 recepten zien dat je met mosselen oneindig kunt variëren. Nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit. Piet Devriendt is mosselchef van het restaurant De Oesterput in Blankenberg. ‘Wij Belgen eten ze het liefste met frietjes. Onze noorderburen graag met brood. Maar je kunt zo veel meer met de schelpdiertjes.’
 
Het grote mosselboek - Tine Bral

Het grote mosselboek - Tine Bral

Het Grote Mosselboek geeft je een interessante kijk op de geschiedenis van de ‘oester van de armen’.Het geeft je talrijke varianten op de klassieker
mossel-friet. Gekookt, rauw of in de wok met rode peper en knoflook. Opgepast: dit boek doet je watertanden! Maar met behulp van de vele recepten is
dat snel en makkelijk opgelost. Eet smakelijk!

Over de mosselen

Mosselen, die behoren tot de familie van schelpdieren, zijn geliefd om hun unieke smaak en veelzijdigheid in de keuken. Ze worden vaak beschouwd als een delicatesse en zijn een populaire keuze in veel culinaire tradities over de hele wereld.

Mosselen kunnen op verschillende manieren worden bereid, maar een van de meest klassieke en geliefde methoden is het koken in een witte wijnsaus met knoflook en verse kruiden. Deze bereiding benadrukt de natuurlijke zilte smaak van de mosselen en de toegevoegde aroma’s zorgen voor een verrukkelijke combinatie.

In veel landen, vooral in België en Nederland, zijn mosselen een nationaal gerecht dat vaak wordt geserveerd met friet of brood om de heerlijke saus op te dippen. In Zuid-Europese landen zoals Spanje en Italië worden mosselen vaak toegevoegd aan paella of pasta voor extra smaak.

Mosselen zijn niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam. Ze zitten boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12, ijzer en zink. Bovendien zijn ze duurzaam, omdat ze vaak worden gekweekt in mosselbedden, wat de druk op wilde populaties vermindert.

zelf mosselen maken

De beste mossel kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Mossel kookboeken voor je op een rij.

Kookboeken met korting

BLACK WEEK

Hé doorgewinterde thuiskok! De beste kookboeken met korting scoren om jouw gerechten naar een hoger niveau te tillen?

Bekijk de beste kookboeken deals.