Pizza kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Staan pizza’s bovenaan jouw lijstje van lievelingseten? Of heb je een vriend(in) of familielid die maar niet ophoudt met praten over deze Italiaanse rondjes? Dan is een pizza kookboek het perfecte cadeau!

Pizzabijbel

Pizzabijbel - Simon Giaccotto

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot Quattro Formaggi. En niet alleen dat, Simon Giacotto leert je ook hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza, het bakken en het belang van goede basisingrediënten.

In dit pizza kookboek vind je niet alleen klassieke pizza’s als de Margherita en Pollo, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden als focaccia.

 • Lees alles over pizza
 • De perfecte pizzabodem
 • Klassieke pizza’s en bijzondere
Pizza - Alba Pezone

Pizza - Alba Pezone

De vijf beste pizzabakkers van Napels – de bakermat van de pizza – delen hun recepten en geheimen. Dit boek boordevol recepten gaat over echte, ambachtelijke pizza’s, op traditionele wijze gemaakt met de allerbeste ingrediënten. Net als hun makers zijn de pizza’s karaktervol en vertellen ze een verhaal. Een verhaal dat voor iedere pizza weer anders is.

 • Van de vijf beste pizzabakkers van Napels
 • Ambachtelijke recepten

Pizza uit eigen oven - Simon Giaccotto

In dit boek vind je 35 heerlijke recepten voor flammkuchen, Italiaanse en Amerikaanse pizza’s en nog veel meer varianten om te ontdekken.

Want de lekkerste pizza’s komen niet met een scooter, maar uit jouw eigen oven!

 • 35 recepten
 • Leuk cadeautje
 • Relatief goedkoop
Pizza kookboek

PIZZA - Manon van Essen

Manon van essen is de oprichter van Magioni: gezonde pizzabodems op basis van groenten. Wat wie wil er nu niet van een pizza kunnen genieten zonder schuldgevoel?!

In dit kookboek leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de lekkerste en beste toppings zijn.

 • Van de oprichter van Magioni
 • Bodems op basis van groenten
 • Verleidelijke recepten

500 pizza's & platte broden - Rebecca Baugniet

Dit kleine boek staat boordevol verrukkelijke recepten voor pizza’s en andere soorten plat brood. Om het je makkelijk te maken, zijn alle recepten duidelijk en stap-voor-stap beschreven.

In de inleiding vind je de benodigde basisinformatie: keukengerei, kooktechnieken en een overzicht van andere bijgerechten, vullingen en garneringen.

 • 500 recepten (!)
The elements of pizza

The Elements of Pizza - Ken Forkish

In dit boek lees je stap voor stap over het proces van een pizza maken – van het kiezen van het deeg tot het selecteren van de kazen en nog veel meer!

 • Perfect geschikt voor de thuis-pizzabakker of als cadeau.

Let op: dit pizza kookboek is in het Engels

Fan van de oven?

We snappen ’t, wat is er nou lekkerder dan een goede pizza? Toch zal het je verbazen wat voor heerlijke recepten je nog meer kan maken met de oven. Om die reden hebben wij de beste oven kookboeken voor je op een rijtje gezet.

Bereidingswijze

Of je nou wel of geen ananas op je pizza doet maakt ons eerlijk gezegd niet echt uit. Ieder zijn smaak toch? Wel hoeft een pizza niet altijd zo traditioneel te zijn. Naast de verschillende toppings kan je ook je pizza op verschillende manieren gebruiken. Zo zien we regelmatig pizza’s gemaakt in de airfryer of pizza’s gebakken op de Greeg Egg. Beschik je over deze apparaten? Bekijk dan hier de beste Green Egg kookboeken of Airfryer kookboeken.

Probeer eens wat anders

Pizza’s worden het meest gegeten door mannen en studenten. Nu is er niks mis met een goede pizza maar toch willen we je iets meer inspiratie meegeven. Bekijk daarom ook eens onze mannen kookboeken of studenten kookboeken, wellicht vind je daar wel jouw nieuwe favoriete recepten. Ben je toch écht fan van de pizza of de Italiaanse keuken in het algemeen? Bekijk dan de beste Italiaanse kookboeken, dan leer je ook een lekker pasta’tje op tafel te zetten.

Pizza's

De beste pizza kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste pizza kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024