Ramen kookboeken
Omdat een lekkere maaltijd verbindt.
Ramen kookboeken bieden liefhebbers de kans om dit heerlijke gerecht thuis te maken. Hulp nodig? Ontdek op deze pagina de beste ramen kookboeken.
De Beste Ramen Kookboeken op een Rij
Ramen - Tove Nilsson
Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoepen met noedels, zijn immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch: de licht verteerbare en vele variaties in ramen zijn overheerlijk en gezond.
Maak zelf ramen en begin bij de basis: leer de diverse bouillons maken zoals dashibouillon. Kies voor de typische smaakmakers, bijvoorbeeld sichuan-chilipasta of bonitozout en gebruik de mooiste ingrediënten voor de toppings. Maak ramen met vlees of vis, en kies eens voor een vegetarische variant. (bekijk hier de beste vegetarische kookboeken)
Varieer eindeloos en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.
- Goede recepten
- Mooie foto’s
- Zeer geliefd
Koop bij:
Ramen 80 easy noodle bowls and broths - Makiko Sano
Meer dan 80 heerlijke recepten voor bouillons en kommen, van lichte maaltijden en snacks tot vullende feestmaaltijden, en inclusief gedetailleerde informatie over de verschillende soorten noedels en bouillons, en hoe je de perfect uitgebalanceerde kom samenstelt.
- 80+ recepten
- Unieke cover
- Ook verkrijgbaar als E-boek
Koop bij:
Noedels 40 kommen comfort food - Emma de Thouars
Als er één soort eten is dat comfortfood schreeuwt, is het wel noedels. Of ze nou in een dampende kom soep zijn verwerkt of in een vettige, pittige saus, niks geeft zoveel troost als een flinke dosis noedels naar binnen slurpen. Mond dicht bij de kom, stokjes in de aanslag en let’s go. Noedels komen in verschillende soorten en maten en elk gerecht heeft weer een ander type noedel nodig. Emma legt het je in dit boek allemaal uit en leert je ook hoe je zelf verschillende soorten noedels kunt maken.
Van 1-minuut noedelsaus en boterige ontbijtnoedels tot mapo mac and cheese en gimmari met japchae. Verder deelt Emma naast warme noedelsoepen ook diverse recepten voor koude noedels, en wat te denken van een Korean corn dog met ramencrispies?
- Enorme variatie aan gerechten
- Mooie fotografie
- Goed geschreven boek
Koop bij:
Let's make ramen - Hugh Amano
Een stripboek met toegankelijke ramenrecepten voor de thuiskok, inclusief eenvoudige bowls voor doordeweeks, projectvoorraden voor het weekend, zelfgemaakte noedels en een scala aan heerlijke bijgerechten, met inzichten en tips van bekende ramenkenners.
- 40+ recepten
- Stripboek
- Grappig
Koop bij:
Aziatische bowls & bouillons - Pippa Middlehurst
- Duidelijke uitleg
- Vrolijke kaft
- Veel variatie
Koop bij:
JapanEasy - Tim Anderson
Een kom verwarmende misosoep, spicy tuna sushi-rolls, knapperige tempura en een bord vol klassieke ramen. Geef het maar toe: je bent dol op Japans eten. Maar je denkt dat het te moeilijk is om het thuis zelf klaar te maken.
JapanEasy laat je juist de eenvoud van Japans koken zien. Geen ingewikkelde kooktechnieken, zeldzame ingrediënten (het meeste haal je gewoon bij de supermarkt) of urenlang gepruttel. Je begint met een aantal basissauzen en marinades, die vrijwel elk gerecht al een Japans tintje geven. Daarna ga je verder met geliefde Japanse gerechten: van sushi tot ramen en van yakitori tot tempura. De recepten worden duidelijk uitgelegd en zijn nooit moeilijk, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.
Als je op zoek bent naar leuke, simpele en overheerlijk Japanse gerechten, dan is JapanEasy jouw boek!
De Amerikaan Tim Anderson won MasterChef UK in 2011, woont in Londen met zijn Britse vrouw, woonde in Japan en studeerde Japanse voedingscultuur. Hij werkt als freelance chef-kok, culinair schrijver en adviseur. Hij presenteert de radioshow The Kitchen Cabinet en Jamie Olivers Food- and Drinks Tube en treedt op bij verschillende foodfestivals en podia. Tim is daarnaast succesauteur en eigenaar van het Londense restaurant Nanban.
- Leuk, simpel en overheerlijk!
- Stijlvolle kaft
- Alles is te halen in de supermarkt
Koop bij:
Wagamama your way - Wagamama
Wagamama your way is het nieuwe kookboek van ’s werelds beroemdste noodlebar Wagamama. Met 70 heerlijke Aziatische gerechten voor de thuiswok.
Laat je met Wagamama your way inspireren door de intens frisse smaken van het Verre oosten. Met invloeden uit Japan, China, Vietnam en Thailand. Boordevol snelle, makkelijke maaltijden, van soulful comfortfood tot eenvoudige gerechten om een eigen twist aan te geven.
Van de beroemde vegan katsu curry en Japanse pancakes tot een goedgevulde Vietnamese ph?, ontdek de lekkerste variaties op Wagamama-klassiekers voor thuis.
- Snel en makkelijk;
- Lekkere bowls;
- Wokken maar;
- Flexibele favorieten;
- Zoetigheden;
- Sauzen en bijgerechten.
Veel recepten zijn geheel vegan of vegetarisch of hebben tips voor een plantaardige versie. Ontdek met Wagamama your way allerlei ideeën voor makkelijk en mindful eten.
- Duidelijke uitleg
- Vrolijke kaft
- Veel variatie
Koop bij:
Ivan Ramen - Ivan Orkin
Een definitieve gids voor het koken met ramen noedels door de in New York geboren eigenaar van Tokyo’s Ivan Ramen locaties deelt het verhaal van de succesvolle carrière van de auteur en biedt meesterlijke recepten voor de fundamentele soorten en variaties van ramen.
- Ook beschikbaar als E-book
- Toegankelijk
- Ook voor beginnende koks
Koop bij:
Ramen: Wereldwijd Geliefd
Ramen, oorspronkelijk afkomstig uit Japan, is een gerecht dat wereldwijd geliefd is geworden. Het bestaat uit Chinese tarwenoedels geserveerd in een vlees- of visbouillon, vaak op smaak gebracht met sojasaus of miso. Het wordt gegarneerd met ingrediënten als gesneden varkensvlees, gedroogde zeewier en bosui.
De beste Ramen kookboeken
Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste ramen kookboeken voor je op een rij.