Ramen kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Ramen kookboeken bieden liefhebbers de kans om dit heerlijke gerecht thuis te maken. Hulp nodig? Ontdek op deze pagina de beste ramen kookboeken.

Ramen Tove Nilsson

Ramen - Tove Nilsson

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoepen met noedels, zijn immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch: de licht verteerbare en vele variaties in ramen zijn overheerlijk en gezond.

Maak zelf ramen en begin bij de basis: leer de diverse bouillons maken zoals dashibouillon. Kies voor de typische smaakmakers, bijvoorbeeld sichuan-chilipasta of bonitozout en gebruik de mooiste ingrediënten voor de toppings. Maak ramen met vlees of vis, en kies eens voor een vegetarische variant. (bekijk hier de beste vegetarische kookboeken)

Varieer eindeloos en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.

  • Goede recepten
  • Mooie foto’s
  • Zeer geliefd
Ramen 80 easy noodle bowls and broths - Makiko Sano

Ramen 80 easy noodle bowls and broths - Makiko Sano

Meer dan 80 heerlijke recepten voor bouillons en kommen, van lichte maaltijden en snacks tot vullende feestmaaltijden, en inclusief gedetailleerde informatie over de verschillende soorten noedels en bouillons, en hoe je de perfect uitgebalanceerde kom samenstelt.

  • 80+ recepten
  • Unieke cover
  • Ook verkrijgbaar als E-boek
Noedels 40 kommen comfort food - Emma de Thouars

Noedels 40 kommen comfort food - Emma de Thouars

Als er één soort eten is dat comfortfood schreeuwt, is het wel noedels. Of ze nou in een dampende kom soep zijn verwerkt of in een vettige, pittige saus, niks geeft zoveel troost als een flinke dosis noedels naar binnen slurpen. Mond dicht bij de kom, stokjes in de aanslag en let’s go. Noedels komen in verschillende soorten en maten en elk gerecht heeft weer een ander type noedel nodig. Emma legt het je in dit boek allemaal uit en leert je ook hoe je zelf verschillende soorten noedels kunt maken.

Van 1-minuut noedelsaus en boterige ontbijtnoedels tot mapo mac and cheese en gimmari met japchae. Verder deelt Emma naast warme noedelsoepen ook diverse recepten voor koude noedels, en wat te denken van een Korean corn dog met ramencrispies?

  • Enorme variatie aan gerechten
  • Mooie fotografie
  • Goed geschreven boek
Let's make ramen - Hugh Amano

Let's make ramen - Hugh Amano

Een stripboek met toegankelijke ramenrecepten voor de thuiskok, inclusief eenvoudige bowls voor doordeweeks, projectvoorraden voor het weekend, zelfgemaakte noedels en een scala aan heerlijke bijgerechten, met inzichten en tips van bekende ramenkenners.

  • 40+ recepten
  • Stripboek
  • Grappig
Aziatische bowls & bouillons - Pippa Middlehurst

Aziatische bowls & bouillons - Pippa Middlehurst

Wie houdt er nou niet van een geurige kom ramen of een heerlijke Chinese soep gevuld met wontons? Met ‘Aziatische bowls & bouillons’ maak je from scratch de meest verrukkelijke bowls helemaal zelf: van het maken van typisch Aziatische bouillons als de basis, diverse soorten noedels tot en met dumplings, toppings en meer. 
 
Van Thaise tom yam noedelsoep, Japanse tonkotsu tsukemen, Chinese hotpots of het Taiwanese rijstgerecht Lu Rou Fan. Met het maken van diverse soorten bouillons, het stap voor stap in beeld brengen hoe je diverse noedels maakt – van udon tot en met ba mee –, heb je met ‘Aziatische bowls & bouillons’ het perfecte boek in handen om aan de slag te gaan. 
 
Met duidelijke uitleg, in tekst en beeld, over basistechnieken, de voorraadkast en handig keukengerei is het zelf maken van je favoriete Aziatische bowl veel minder moeilijk dan je denkt. Maak op een druilerige dag een snelle spicy ramen met zeevruchten voor jezelf of verras je tafelgenoten in het weekend met een uitgebreide hotpot met zelfgemaakte dumplings, knapperige bok choi, enoki en diverse sauzen en dips. En als afsluiter mag een typisch Aziatisch dessert uiteraard niet ontbreken.
 
  • Duidelijke uitleg
  • Vrolijke kaft
  • Veel variatie
JapanEasy - Tim Anderson

JapanEasy - Tim Anderson

Een kom verwarmende misosoep, spicy tuna sushi-rolls, knapperige tempura en een bord vol klassieke ramen. Geef het maar toe: je bent dol op Japans eten. Maar je denkt dat het te moeilijk is om het thuis zelf klaar te maken.

JapanEasy laat je juist de eenvoud van Japans koken zien. Geen ingewikkelde kooktechnieken, zeldzame ingrediënten (het meeste haal je gewoon bij de supermarkt) of urenlang gepruttel. Je begint met een aantal basissauzen en marinades, die vrijwel elk gerecht al een Japans tintje geven. Daarna ga je verder met geliefde Japanse gerechten: van sushi tot ramen en van yakitori tot tempura. De recepten worden duidelijk uitgelegd en zijn nooit moeilijk, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Als je op zoek bent naar leuke, simpele en overheerlijk Japanse gerechten, dan is JapanEasy jouw boek!

De Amerikaan Tim Anderson won MasterChef UK in 2011, woont in Londen met zijn Britse vrouw, woonde in Japan en studeerde Japanse voedingscultuur. Hij werkt als freelance chef-kok, culinair schrijver en adviseur. Hij presenteert de radioshow The Kitchen Cabinet en Jamie Olivers Food- and Drinks Tube en treedt op bij verschillende foodfestivals en podia. Tim is daarnaast succesauteur en eigenaar van het Londense restaurant Nanban.

  • Leuk, simpel en overheerlijk!
  • Stijlvolle kaft
  • Alles is te halen in de supermarkt
Wagamama your way - Wagamama

Wagamama your way - Wagamama

Wagamama your way is het nieuwe kookboek van ’s werelds beroemdste noodlebar Wagamama. Met 70 heerlijke Aziatische gerechten voor de thuiswok.

Laat je met Wagamama your way inspireren door de intens frisse smaken van het Verre oosten. Met invloeden uit Japan, China, Vietnam en Thailand. Boordevol snelle, makkelijke maaltijden, van soulful comfortfood tot eenvoudige gerechten om een eigen twist aan te geven.

Van de beroemde vegan katsu curry en Japanse pancakes tot een goedgevulde Vietnamese ph?, ontdek de lekkerste variaties op Wagamama-klassiekers voor thuis.

  • Snel en makkelijk;
  • Lekkere bowls;
  • Wokken maar;
  • Flexibele favorieten;
  • Zoetigheden;
  • Sauzen en bijgerechten.

Veel recepten zijn geheel vegan of vegetarisch of hebben tips voor een plantaardige versie. Ontdek met Wagamama your way allerlei ideeën voor makkelijk en mindful eten.

  • Duidelijke uitleg
  • Vrolijke kaft
  • Veel variatie
Dumplings & noedels - Pippa Middlehurst

Dumplings & noedels - Pippa Middlehurst

Iedereen houdt van dumplings en noedels; Aziatisch comfort food op z’n best. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en andere noedelgerechten. Maar hoe maak je deze gerechten zelf? In ‘Dumplings & Noedels’ krijg je stap voor stap de technieken in woord en beeld uitgelegd en je zal zien dat het veel minder moeilijk is dan het lijkt. 
 
Leer zelf diverse soorten noedels maken voor bijvoorbeeld ramen en krijg de diverse vouwtechnieken onder de knie voor gyoza, wontons en andere gevulde Aziatische deeghapjes. Maak siu mai met een vulling van varkensvlees en garnalen of kies voor gyoza met een veggie-vulling van verse en gedroogde paddenstoelen met bosui. Serveer Singapore rijstnoedels met garnalen of maak spicy miso ramen. 
 
Met ‘Dumplings & Noedels’ krijg je meer dan 70 recepten voor het lekkerste Aziatische comfort food en bovendien receptuur voor bijgerechten, snacks, sauzen en bouillons. Met handige menuplanners en een toelichting op de voorraadkast en keukenbenodigdheden kun je direct aan de slag.
 
  • 70+ recepten
  • Inclusief menuplanners
  • Direct aan de slag!
Ivan Ramen - Ivan Orkin

Ivan Ramen - Ivan Orkin

Een definitieve gids voor het koken met ramen noedels door de in New York geboren eigenaar van Tokyo’s Ivan Ramen locaties deelt het verhaal van de succesvolle carrière van de auteur en biedt meesterlijke recepten voor de fundamentele soorten en variaties van ramen.

  • Ook beschikbaar als E-book
  • Toegankelijk
  • Ook voor beginnende koks

Ramen: Wereldwijd Geliefd

Ramen, oorspronkelijk afkomstig uit Japan, is een gerecht dat wereldwijd geliefd is geworden. Het bestaat uit Chinese tarwenoedels geserveerd in een vlees- of visbouillon, vaak op smaak gebracht met sojasaus of miso. Het wordt gegarneerd met ingrediënten als gesneden varkensvlees, gedroogde zeewier en bosui.

ramen

De beste Ramen kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste ramen kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024