Sushi kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Deze collectie van de beste sushi kookboeken is speciaal samengesteld voor sushi-liefhebbers. Elk boek biedt een unieke kijk op de kunst van het bereiden van sushi, met stapsgewijze instructies, geheimen van chefs en een breed scala aan recepten. Wie maak jij blij met een sushi kookboek?

De Beste Sushi Kookboeken op een Rij

500 sushi

500 sushi - Caroline Bennet

Van authentieke klassieke sushi tot populaire fusionrolletjes, dit kookboek uit de 500 reeks kent het allemaal. 500 sushi biedt niet alleen honderden recepten, in een inleidend hoofdstuk wordt ook ingegaan op het keukengerei en smaakmakers die je nodig hebt om sushi te maken.

Het is als het ware een gids voor de verschillende soorten sushi. Je vindt er aanwijzingen voor het maken van authentieke, klassieke sushi tot de meest populaire fusionrolletjes.

 • Gedetailleerde instructies
 • Meer dan alleen recepten
 • Praktisch
Sushi Carla Bardi

Sushi - Carla Bardi

In dit kookboek vind je niet alleen heerlijke recepten voor de sushi maar ook voor de gerechten die je erbij kunt serveren. het leukste van alles? Er zitten filmpjes bij die je precies laten zien hoe het moet!

 • Inclusief filmpjes
 • Voordelig
 • Goede recepten
Sushi at home Yuki Gomi

Sushi at home - Yuki Gomi

Koop jij graag sushi voor je lunch? Of is het je eerste keuze wanneer je buiten de deur eet? Dan vind je het vast leuk om een keer zelf sushi te maken.

In dit sushi kookboek leer je de alles over sushi thuis maken. Van de voordelen van huishoudfolie tot de techniek van het rollen én waarom een föhn essentieel is bij het maken van de perfecte sushirijst.

De auteur en tevens sushi-leraar, Yuki Gomi, is een Japanse chef. Je profiteert dus van haar deskundige kennis en ervaring in het maken van sushi.

 • Toegankelijk
 • Mooi ontworpen
 • Deskundige begeleiding van een sushi-leraar
Culinary notebooks Sushi & Sashimi

Culinary notebooks Sushi & Sashimi

In dit boek vind je 100 verleidelijke sushirecepten: van de onmisbare sushirijst en basissauzen tot sushirollen, oshi sushi, temaki sushi, sashimi en misosoepen. Sushi kun je goed samen maken, dus het is ook nog eens een boek dat voor gezelligheid zorgt.

Het boek bevat klassiekers zoals sushi met zalm en avocado, met omelet, met krab en avocado of met dunne reepjes biefstuk. Maar ook moderne fusion-varianten, waaronder sushi met bruine rijst en kip teriyaki, quinoa-sushi en sushi met mango en kokos.

 • Duidelijke uitleg
 • Ook voor beginnende thuischefs
 • Handige tips
Sushi Shokunin

Sushi Shokunin - Andrea Fazzari

In Japan heeft koken vaak een artistieke waarde en het maken van sushi wordt geprezen als een van de mooiste culinaire ambachten. In lijn met dit ideaal van eten als kunst, gebruiken Japanners vaak het woord shokunin, wat ambachtsman betekent, om een bekwame sushichef te beschrijven. Deze titel is voorbehouden aan sushichefs die hun werk benaderen met een artistiek oog en een spirituele toewijding.

In deze prachtige monografie profileert James Beard award-winnend fotograaf en auteur Andrea Fazzari twintig van de beste sushimeesters in de internationale Japanse culinaire scene.

Door een combinatie van opvallende fotografie en intieme interviews, laat elk hoofdstuk de lezer kennismaken met een nieuwe chef-kok en restaurant, waarbij de esthetiek, waarden en het niveau van toewijding die elk van deze chef-koks van wereldklasse tot shokunin status verheffen, worden vastgelegd.

 • Leuk om te geven aan een sushi-liefhebber
 • Prachtige fotografie
 • Intieme interviews

Sushi kookboeken

Sushi kookboeken zijn een geweldige bron voor zowel beginnende als ervaren koks die de kunst van het sushi maken willen leren of perfectioneren. Deze boeken bieden gedetailleerde instructies over het bereiden van verschillende soorten sushi, van traditionele nigiri en maki tot meer experimentele fusionstijlen. Ze bevatten vaak ook informatie over de geschiedenis en cultuur van sushi, evenals tips voor het kiezen van de beste ingrediënten en het juiste keukengerei.

Alles over Sushi Kookboeken

Een goed sushi kookboek zal niet alleen recepten bevatten, maar ook technieken en methoden voor het bereiden van sushi rijst, het snijden van vis, en het rollen van sushi. Het kan ook informatie bevatten over hoe je je eigen wasabi, gember, en sojasaus kunt maken. Sommige boeken kunnen zelfs gedetailleerde foto's of illustraties bevatten om de lezer te helpen de technieken te begrijpen en te visualiseren.

Sushi: Lekker en Mooi!

Daarnaast kunnen sushi kookboeken ook nuttige informatie bevatten over hoe je een authentieke sushi-ervaring kunt creëren, inclusief hoe je een sushi maaltijd kunt plannen en presenteren. Dit kan variëren van het juiste gebruik van eetstokjes tot het serveren van sake en het creëren van een esthetisch aantrekkelijke presentatie van de sushi. Of je nu een beginner bent die net begint met het verkennen van de wereld van sushi, of een ervaren kok die je vaardigheden wilt verbeteren, een goed sushi kookboek kan een waardevolle bron van informatie en inspiratie zijn.

Sushi

De beste Sushi kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Sushi kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024