Tapas kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Tover jij je eettafel om tot een paradijs vol hapjes als gasten over de vloer komen? Dan kun je als ware tapas-lover vast wat inspiratie gebruiken voor de volgende keer dat je jouw bezoek wil verrassen. Wij zetten, speciaal voor jou, de beste tapas kookboeken op een rij.

De Beste Tapas Kookboeken op een Rij

Borrelplanken heerlijk om te delen - Lantaarn Publishers

Borrelplanken heerlijk om te delen - Lantaarn Publishers

Heerlijke, overdadige borrelplanken -en tafels, vol met verrukkelijke gerechten en heerlijke hapjes, ideaal voor een grote en kleine gelegenheden. Of je nu een verleidelijke plank met kaas en fruit, een indrukwekkende mezzeplank of een brunchplank wilt maken of juist je gasten in de tuin wilt verwennen met vis en zeevruchten of een barbecuefeest, in dit boek laten wij je zien hoe je de perfecte borrelplank en buffettafel samenstelt en presenteert.

Naast de recepten krijg je allerlei tips en een overzicht van welke drankjes er goed bij passen. Met onze recepten en lijsten kun je gerechten vooraf maken en die serveren met gekochte producten. Zo maak je smakelijke, overvloedige planken waar je geen dagen aan hoeft te werken.

  • Leer hoe je de perfecte borrelplank samenstelt
  • Recepten, tips en bijpassende drankjes!
Borrelplanken
Ideaal cadeau

Tapas en pincho's - Bowls and Dishes

Genieten van tapas en hun Noord-Spaanse broertje pinchos staat bijna gelijk aan genieten van het leven! Neem er net als de Spanjaarden alle tijd voor en zorg dat de basis goed is met mooie, verse ingrediënten. In dit boek vind je 35 heerlijke recepten voor hapjes uit verschillende delen van Spanje. Van gamba’s pil-pil tot escabeche en van lamsworstjes met aioli tot patatas bravas.
 
Groot fan van de Spaanse keuken? Bekijk hier de beste Spaanse kookboeken.
 
  • 35 heerlijke recepten
  • Voor de liefhebbers van de Spaanse keuken

Het Borrelhapjes Bakboek - Laura Kieft

Het Borrelhapjes Bakboek van Laura’s Bakery vind je ruim 150 hartige hapjes die je met en zonder oven kunt bereiden. Ook geeft Laura recepten voor sauzen, dips en spreads en natuurlijk – zoals je van Laura gewend bent – veel tips en trucs om het nog gemakkelijker te maken. De uitleg is helder, de ingrediënten goed verkrijgbaar en je hoeft voor deze heerlijke hapjes niet lang in de keuken te staan.

Met recepten voor diverse bruschetta, broodstengels, soesjes, minimuffins, flammkuchen, gevulde eieren, tapenades, hummus, spiesjes, dips, salades (bekijk hier de beste salade kookboeken) en nog veel meer hartige heerlijkheden.

  • ruim 150 hartige hapjes
  • Inclusief tips en trucjes om het nóg makkelijker te maken
500 Tapas - Maria Segura

500 Tapas - Maria Segura

500 tapas brengt de tapascultuur bij jou thuis. In de zonovergoten straten van Spanje vormt de levendige tapasbar met gerookte serranohammen aan het plafond een ontmoetingsplek voor de bevolking. Twee keer per dag gaan Spanjaarden naar hun favoriete bar voor een koud glaasje sherry of wijn, een praatje en natuurlijk tapas! Ook buiten Spanje zijn tapas overheerlijk.

Je kunt tapas serveren als voorgerecht, snack, bijgerecht of complete exotische maaltijd. Dit kookboek staat vol met honderden snelle en eenvoudige recepten voor elke smaak en gelegenheid. Of het nu om een informele barbecue of een chic diner gaat, het enige lastige is het maken van een keuze uit de talloze heerlijke recepten.

  • 500 (!) recepten voor tapas
  • Compact formaat
  • Cadeau tip
100 tapas & andere creatieve hapjes - Manteau

100 tapas & andere creatieve hapjes - Manteau

Een menu van kleine gerechtjes of een hapjesbuffet wordt steeds populairder. Geen keuzestress meer, iedereen kan van alles proeven. En als een van de gasten iets niet lust, dan zijn er voldoende lekkere alternatieven. Ga voor veggie, vlees, vis, voor fingerfood, hapjes in een glaasje of op een bordje, zorg voor pittige dips en tapenades en serveer wat zoete lekkernijen als dessert.
 
Inspiratie vind je in 100 tapas en andere creatieve hapjes: Chips van rode biet en wortel, Scampi’s met oosterse dipsaus, Minicroques, Gevulde kerstomaatjes, Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en pompoen, Bruschetta met zalm en waterkerspesto, Kipsatés met pindasaus, Makreelmousse met kappertjes, Chocoladerisotto met sinaasappel en hazelnoot, Havermoutkoekjes met veenbessen, Rijstpap met kaneel… Noem maar op.
 
Krijg je al zin in een feestje? Dan hebben we ook de beste bakboeken voor je klaarstaan!
 
  • 100 hapjes
  • Van klassiekers tot bijzondere twisten in de gerechten
Boom geniet - Jan-Willem van der Boom​

The Book of Tapas - Simone Ortega

Meer dan 250 tapas recepten van de auteurs van ‘1080 Recipes’.

Tapas - Janneke Vreugdenhil

Voor dit boek verzamelden Janneke en Edwin de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en -raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje. Omdat aan veel van de -barretjes, straten, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook in dit tapas kookboek.

Vaak gaan ze over eten en drinken maar zeker ook over het land en zijn mensen. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist en schrijver van een twintigtal kookboeken, waaronder de -succesvolle Koolhydraatarme bijbel, De bijbel van de Nederlandse keuken, We love groente en Solo food (waarmee zij internationaal doorbrak). Elke zaterdag schrijft ze een kook-column in NRC Handelsblad.

Edwin Winkels is schrijver en -jour-nalist en woont sinds 1988 in Spanje, waar hij onder andere werkt als correspondent voor het AD, Het Parool en de NOS. Hij heeft twaalf non-fictieboeken en vijf romans in het Nederlands en Spaans geschreven.

  • Verhalen én recepten
  • Meer dan een kookboek

Warme en koude tapas - Hola Happiness

De nieuwe titel in de succesvolle Happiness-serie neemt je mee naar het hart van de Spaanse keuken. De tapa begon heel simpel met een plakje ham op een glas sherry om te voorkomen dat er vliegen in kwamen. Als het glas leeg was, aten de Spanjaarden de ham op. Dat plakje ham is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een heus festijn van allerlei kleine gerechtjes.
 
Dit opnieuw zeer complete en sfeervolle kookboek biedt een uitgebreide staalkaart van mogelijkheden op het gebied van klein maar fijn. Soepjes, vis- en schelpdieren, vlees, vegetarische tapas, zoete tapas – alles komt aan bod, inclusief tapenades en sausjes, brood en drankjes. Het accent is natuurlijk Spaans, maar er wordt nadrukkelijk ook over grenzen gekeken. De schitterende fotografie en de vele tips en wetenswaardigheden maken dit sieraad voor de keuken compleet!
 
  • Prachtige fotografie
  • Veel tips en wetenswaardigheden
tapas

De beste Tapas kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste tapas kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024