Goedkope kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Genieten van heerlijke gerechten terwijl je toch let op je portemonnee? Dan ben je bij het juiste blog beland. Vandaag gaan we het namelijk hebben over een onderwerp dat dicht bij het hart ligt van elke budgetbewust foodie: goedkope kookboeken.

Kookboeken duur? Helemaal niet!

Het is een algemeen misverstand dat je diep in de buidel moet tasten om een goed kookboek te bemachtigen. Er zijn zelfs talloze goedkope kookboeken die jou kunnen helpen om heerlijke maaltijden te bereiden zonder veel geld uit te geven aan de inspiratie hiervoor.

We zetten – natuurlijk – de beste goedkope kookboeken voor je op een rij.

#1 Wokken en Oosters Koken in 30 Minuten

Het succes van de reeks ‘Koken in 30 minuten’ bewijst dat er behoefte is aan lekkere gerechtjes die weinig bereidingstijd vragen. Een van de populairste bereidingstechnieken is wokken ; het gaat snel, het is lekker en het is nog gezond ook. Daarnaast vind je in de oosterse keuken nog tal van andere heerlijke gerechten die in een mum van tijd bereid kunnen worden.

In Wokken en oosters koken in 30 minuten staan ruim 110 snelle gerechten die de tijd- en smaaktest met glans hebben doorstaan. Een greep uit het aanbod : pittige mango-komkommersalade met limoendressing, zoetzuur visstoofpotje, groentecurry met kokosmelk of lychees met roomsaus als dessert.

#2 Rijst en risotto

Rijst vormt het basisvoedsel voor miljarden mensen en wordt al 15.000 jaar verbouwd. Hoeveel prachtige rijstgerechten moeten er wel niet bestaan? Toch zien wij rijst meestal als bijgerecht, simpel gekookt als vervanging voor aardappelen of pasta. In dit boek vind je veertig recepten waarin voor rijst nu eens de hoofdrol is weggelegd.

Wining&Dining-kok Thea Spierings laat zien how je rijstsoorten uit de hele wereld optimal lot hum recht laat zien hoe je rijstsoorten uit de hele wereld optimal tot hun recht laat komen. Speciale aandacht besteedt ze aan haar favoriete rijstgerecht:risotto. Met haar tips en trucs maak je perfect smeu risotto en vele andere originele rijstgerechten. Een boekje vol inspiratie: rijst hoeft nooit meer saai te zijn!

#3 Super Simpel – Mette Ankarloo

Dit boek helpt je om succes te hebben met koken – ja, zelfs jij, als je een van de mensen bent die denkt dat je niet kunt koken! Omdat het leuk (en simpel) kan zijn om te koken en nog lekker ook!

#4 Zomersmoothies – Drees Koren

In Zomersmoothies wordt niet alleen de traditionele smoothie vijftig keer opnieuw uitgevonden, maar leer je ook alles over de snelste manieren om je fruit te pellen, het preppen van je smoothies en het kiezen van de juiste blender.

#5 Leon Soepen, salades & snacks – Henry Dimbleby

Met hun vele smaakvolle alternatieven voor een energievretende boterham hebben de LEON-restaurants de lunch in een nieuw jasje gestoken. In deze superstijlvolle verzameling uit Leons bekroonde kookboeken maak je kennis met Apples Perzische uiensoep, Laura’s juwelensalade en Arthurs slawraps met eend.

#6 Grill Buddies

Eenvoudig, maar echt goed en lekkere barbecue recepten in de stijl van Mette. De belangrijkste ingrediënten die je op de grill – vlees, vis, groenten – gebruikt moeten omringd worden met lekkere bijgerechten. Eenvoudig, gemakkelijk-te-maken en slimme oplossingen -met behulp van de recepten in het boek zijn: snelle spontane partijen,grote buffetten, barbecue-avonden met vrienden en familie… geen probleem meer! TIP: een topper onder de mannen kookboeken!

#7 Superpasta in 1 pan

Een heerlijke maaltijd bereiden kan heel fijn zijn, maar wel kost het vaak flink wat tijd en geeft het veel troep en afwas. Superpasta in 1 pan brengt hier verandering in, want alle recepten in dit boek worden in één pan bereid én de ingrediënten kunnen allemaal tegelijk in de pan. Ideaal dus als je geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan: alle ingrediënten in een pan doen, opzetten, roeren en klaar. Bovendien zijn er recepten met vlees, vis of vegetarisch, kortom voor ieder wat wils. Zin in pasta? Check hier de beste pasta kookboeken.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024