Harry Potter kookboek – de top 9

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Klaar om je culinaire reis te beginnen door de magische wereld van Harry Potter kookboeken? Of je nu een Dreuzel of een volleerd tovenaar bent, onze selectie van de beste Harry Potter kookboeken zal je keuken omtoveren in een hoekje van Zweinstein. Van de heerlijke feestmaaltijden in de Grote Zaal tot de verrukkelijke lekkernijen van de Zweinsteinexpres, deze kookboeken staat vol met recepten die je rechtstreeks naar de magische wereld van J.K. Rowling brengen.

#1 De Kookschool voor Potterheads

Met De kookschool voor Potterheads zet iedere Harry Potter-fan eenvoudig magische gerechten op tafel die zo uit Zweinstein lijken te komen!

Laat je met dit kookboek inspireren door de magische gerechten van de grote tafel van Zweinstein, tante Petunia, de keuken van mevrouw Wemel en meer. De kookschool voor Potterheads bevat meer dan 60 gloednieuwe recepten en praktische vakkennis. Wat dacht je van een Zweinstein-buffet, de Amortentia liefdesdrank of elfen-eclairs? Ideaal voor themafeesten, kinderpartijtjes of een filmavondje. Beloofd: er komt geen explosie aan te pas! Perfect voor fans van Harry Potter.

#2 Het onofficiële Kookboek voor Harry Potter fans

Kook als een tovenaar met de 80 heerlijke recepten uit dit magische kookboek voor Harry Potter-fans.

Stap op je bezem en maak in dit kookboek van Tom Grimm een culinaire trip naar de tovenaarswereld van Harry Potter. Bezoek de pub De Lekke Ketel, snack van Bertie Botts Smekkies in Alle Smaken, bestel een beroemd pasteitje in de Zweinsteinexpres, drink boterbier en geniet van een chocoladekikker in de snoepwinkel van Zacharinus’ Zoetwarenhuis, geniet van een feestmaal in de Grote Zaal met drakenvleestartaar en gouden-snaaimacarons, en laat je verrassen door Dobby’s kookkunsten. De recepten zijn geschikt voor alle thuiskoks, kunnen samen met kinderen gemaakt worden en zijn ideaal voor themafeesten en filmavonden.

#3 Harry Potter – The Official Harry Potter Cookbook

Maak heerlijke recepten geïnspireerd door de Tovenaarswereld in Het officiële Harry Potter Kookboek – de aanvulling op de bestseller The Official Harry Potter Baking Book van de New York Times!

#4 The Unofficial Harry Potter-Inspired Book of Cocktails

Magische meesterwerken van mixologie geïnspireerd door het Harry Potter universum.

#5 De bakschool voor Potterheads – Monique Ascanelli

‘De bakschool voor Potterheads’ is een magisch bakboek met 40 gloednieuwe recepten die rechtstreeks uit de films van Harry Potter lijken te komen.

De bakschool voor Potterheads van Monique Ascanelli staat vol met magische recepten. Maak nu zelf chocoladekikkers, boterbierpuddingen of een taart met een pratende hoed en waan je even op Zweinstein. Met meer dan 40 gloednieuwe recepten maak jij van elk themafeestje, kinderpartijtje of filmavondje een waar spektakel.

#6 The Unofficial Harry Potter Vegan Cookbook – Imana Grashuis

Het onofficiële Harry Potter Vegan Kookboek is een prachtig, visueel genot dat meer dan 75 verrukkelijke recepten bevat waarvan zowel veganisten als niet-vegans zullen genieten. Gemaakt door Imana Grashuis, keukenheks, receptontwikkelaar en fotograaf en Tylor Starr, oprichter van de Protego Foundation en de Chickpeeps podcast, is het boek zowel een geweldige receptenverzameling als een bemoedigende, opbeurende uitnodiging voor de veganistische levensstijl.

Van Molly Wemels Ontbijtpasta tot Reuze Pompoenpluk Brownies, de auteurs voorzien elk recept van tekst en beeldmateriaal dat het gevoel van de Tovenaarswereld weergeeft, met een beetje storytelling voor de goede orde. Het voorwoord van het boek is geschreven door actrice en dierenrechtenactiviste Evanna Lynch, bekend van haar rol als Luna Lovegood in de Harry Potter-filmreeks.

Check hier de beste vegan kookboeken.

#7 Harry Potter-The Official Harry Potter Baking Book -Joanna Farrow

Lezers kunnen hun weg door Zweinstein School of Witchcraft and Wizardry bakken! Vol met 45 recepten en prachtige, oogstrelende fotografie is dit bakkookboek, geïnspireerd door de films, een must-have voor elke Harry Potter-fan.

De beste bakboeken vind je hier.

#8 Happy Potter kookboek – Olivier van Gierdeghom

Hou je toverstokje klaar om vrolijke en magische recepten tevoorschijn te toveren. Van eenvoudige pittige limonade tot troostende pasta, er is voor elke heks, tovenaar of culinaire alchemist wel iets te vinden.

Breng enkele van de meest memorabele magische gerechten uit je fantasieserie tot leven, van ontbijt tot dessert en alles daartussenin.

Dit boek is gevuld met 88 zuivelvrije, plantaardige en pescotarische recepten, gecombineerd met oogstrelende fotografie.

Of je nu een binge-watching party geeft of leden van je heksenkring ontvangt, dit kookboek zal je eetstijl voor altijd veranderen!

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024