koken met een bakplaat

Bakplaat kookboeken

Topkwaliteit gerechten op tafel zetten zonder de moeite? Gerechten van de bakplaat zijn je nieuwe beste vrienden. Een korte voorbereiding, hup de oven in en na even wachten staat er een heerlijk maaltje op tafel. In die wachttijd ruim jij alvast je keuken op, dek je de tafel of plof je rustig op de bank. Uren in de keuken staan is verleden tijd met de beste bakplaat kookboeken.

De Beste Bakplaat Kookboeken op een Rij

Bakplaatbijbel - Janneke Philippi

Oneindig veel makkelijke recepten voor doordeweeks en showstoppers voor in het weekend.

Bakplaatbijbel is hét naslagwerk voor iedereen die elke dag makkelijk, maar vooral hartstikke lekker wil koken.

In Bakplaatbijbel van Janneke Philippi vind je meer dan 230 makkelijke recepten die je na een korte voorbereiding alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Van hoofdgerechten met vlees of vis en natuurlijk hartstikke veel vega tot aan hartige plaattaarten, plaatbroden en zalige zoetigheden. Ook geeft Janneke tips voor het koken voor feestjes en grote gezelschappen, recepten voor de lekkerste salades on the side en leert ze je hoe om te gaan met restjes.

  • Meer dan 230 recepten
  • Heldere how-to’s en technieken
  • Duidelijke stap-voor-stap foto’s
De snelle bakplaat - Rukmini Iyer

De snelle bakplaat - Rukmini Iyer

Met het populaire kookboek ‘De snelle bakplaat’ van Rukmini Iyer, de koningin van de ovengerechten, laat je de oven het werk doen. Makkelijke, gezonde én lekkere maaltijden die in no time op tafel staan – wat wil je nog meer?

Dankzij de 75 veelzijdige recepten uit ‘De snelle bakplaat’ zet je vanaf nu met maar 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Van doordeweekse gezinsmaaltijden tot luxe gerechten waarmee je punten scoort bij je partner, van luie ontbijtjes tot lunchtrommels, en van een tafel vol braadsledes voor een avond met vrienden of familie tot zoete traktaties om de avond mee af te sluiten.

Maak bijvoorbeeld een alles-in-een Thaise vispastei, kindvriendelijke gnocchi met knapperige ham en erwten of geroosterde halloumi met aubergine, tomaten en pijnboompitjes. Of ga voor zoet met een granaatappel-yoghurtcake! Maar welk overheerlijke recept je ook kiest uit ‘De snelle bakplaat’, een half uurtje later staat er gegarandeerd een gezonde én lekkere maaltijd op tafel.

  • Weinig moeite, veel smaak
  • 75 veelzijdige recepten
De makkelijke bakplaat - Rukmini Iyer

De makkelijke bakplaat - Rukmini Iyer

Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven. In het nieuwe kookboek ‘De makkelijke bakplaat’ van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding.
 
Na het succes van ‘De zoete bakplaat’ en ‘De groene bakplaat’ (zie hieronder in het lijstje) is Rukmini Iyer er wederom in geslaagd een bakplaat kookboek vol heerlijke recepten te creëren. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas.
 
Natuurlijk heeft Rukmini Iyer ook in dit boek aan cakes, desserts en snacks gedacht. Met ‘De makkelijke bakplaat’ heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. ‘De makkelijke bakplaat’ is een must-have voor in iedere keuken.
  • Snel op tafel
  • Makkelijke recepten

Dé bakplaat - Rukmini Iyer

In ‘Dé bakplaat’ van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet.
 
Van jouw favoriete traybake-gerecht uit ‘De snelle bakplaat’ tot de lekkerste cupcakes uit ‘De zoete bakplaat’: al jouw ultieme Rukmini Iyer-favorieten staan in dit kookboek. Denk aan zalm-tandoori met zoete aardappel en rode ui, een hartige taart met kip, prei en chorizo of gerookte tofu met venkel, paksoi en satédressing of een heerlijk gekruide focaccia met flespompoen of bietenrisotto uit de oven met geitenkaas.
 
Rukmini’s recepten zijn enorm veelzijdig, voedzaam, makkelijk te bereiden én bevatten bijzondere smaakcombinaties. Zo krijg je met minimale inspanning maximaal resultaat.
  • Met minimale inspanning maximaal resultaat
De groene bakplaat - Rukmini Iyer

De groene bakplaat - Rukmini Iyer

Het populaire kookboek ‘De groene bakplaat’ van Rukmini Iyer, de koningin van de ovengerechten, staat garant voor de lekkerste vegetarische en veganistische recepten uit de oven. In een handomdraai!

In ‘De groene bakplaat’ gaat Rukmini Iyer voor gemak, maar zónder in te boeten op smaak. De bestsellerauteur bundelde in dit populaire kookboek maar liefst 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de lekkerste én gezonde ovengerechten op tafel zet.

‘De groene bakplaat’ bestaat voor de ene helft uit veganistische en voor de andere helft uit vegetarische recepten, en de hoofdstukken zijn ingedeeld op bereidingstijd. Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen (30 min.), shakshuka uit de oven (45 min.) of gevulde pompoen met salie en geitenkaas (1 uur). Snijd de groenten, verdeel ze over de bakplaat en laat de oven het werk doen!

Bekijk hier meer gezonde kookboeken.

  • Weinig moeite, veel smaak
  • 75 creatieve recepten

De wereldse bakplaat - Rukmini Iyer

In ‘De wereldse bakplaat’ ga je met Rukmini Iyer, de koningin van de ovengerechten, mee op een heerlijke culinaire wereldreis!

‘De wereldse bakplaat’ staat bomvol met de lekkerste en verrassendste ovengerechten van over de hele wereld. Zo prikken we in Afrika een vorkje piri-piri-garnalen met zoete aardappel mee, snoepen we in de Verenigde Staten van rocky-roadbrownies en eten we Indiase kip tandoori met munt in Azië. In het Midden-Oosten schuiven we een Perzische kruidenfrittata in de oven, en we sluiten in Europese stijl af met een hartige taart. Met vis-, vlees-, vegetarische én veganistische recepten is er genoeg lekkers voor iedereen!

  • Goede recepten
  • Praktisch
  • Mooie foto’s
De zoete bakplaat - Rukmini Iyer

De zoete bakplaat - Rukmini Iyer

Ook voor zoete baksels, toetjes en desserts kun je met weinig moeite veel smaak behalen en de oven het werk laten doen. Dat bewijst Rukmini Iyer wel met ‘De zoete bakplaat’!

In ‘De zoete bakplaat’ van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. Net als in ‘De groene bakplaat’ en ‘De snelle bakplaat’ verrast ze ons met waanzinnige smaakcombinaties: van kers-walnootbrownies met mascarpone tot saffraansinaasappelcake, en van muffins met pindakaas, framboos en banaan tot chocolade-limoentaart.

Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs voor bij de thee of juist indruk wilt maken met een groots dessert of traktatie, ‘De zoete bakplaat’ mag eigenlijk op geen enkele kookboekenplank ontbreken.

  • Zoetigheid op de bakplaat
  • Perfecte aanvulling op een van de andere beste bakplaat kookboeken uit de lijst
Traybake gerecht

De beste bakplaat kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste bakplaat kookboeken voor je op een rij.