Barbecue kookboeken

Zie je de eerste warme zonnestralen van het jaar verschijnen? Tijd om de barbecue uit de schuur te trekken, af te stoffen en klaar te maken voor een seizoen grillen, baken en braden. Op zoek naar een kookboek waarin je de lekkerste recepten voor op de zomerse klassieker vindt? Wij zetten de beste barbecue kookboeken voor je op een rij. Laat die spiesjes, lappen en ribben maar fikken!

De Beste Barbecue Kookboeken op een Rij

Het complete BBQ boek - Julius Jaspers​

Het complete BBQ boek - Julius Jaspers

Julius Jaspers, een gerenommeerde kok en auteur van kookboeken, wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van barbecueën in Nederland. Hij heeft verschillende boeken over dit onderwerp geschreven, en om onze top 10 lijst te beginnen, hebben we gekozen voor “Het complete BBQ boek”. In dit inleidende boek behandelt Jaspers alles wat nodig is voor een succesvolle barbecue: niet alleen de juiste gerechten, maar ook de perfecte marinades, sauzen en groenten die erbij passen. Dit boek vormt een essentiële basis voor elke barbecuekok die zichzelf serieus neemt.

  • 416 pagina’s
  • Veel tips en tricks
  • Ideaal als cadeau
Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ - Steven Raichlen

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ - Steven Raichlen

Topkok en barbecuegoeroe Steven Raichlen staat al jaren aan de top van de internationale barbecuescene. Met Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ laat Raichlen zien dat je creatiever kunt barbecuen dan alleen met een spiesje of een hamburger. Hij presenteert foto voor foto en stap voor stap de geheimen van het barbecuen en grillen.

  • Diverse culinaire BBQ-gerechten
  • Deskundige grilltechnieken
  • Smaakvolle barbecue-inspiratie
Smokey goodness - Jord Althuizen

Smokey goodness - Jord Althuizen

Hét ultieme BBQ-boek!

Met het BBQ-kookboek ‘Smokey Goodness – het ultieme BBQ-boek’ onthult wereldkampioen BBQ Jord Althuizen alle tricks of the trade van het echte barbecueën. Met gouden tips over vuur en stoere recepten vol pit en smaak. Burgers, wings, gegrilde côte de boeuf, pulled pork of zelfs hele speenvarkens. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!

Bekijk hier alle Smokey Goodness kookboeken

  • Meesterlijke BBQ-creativiteit
  • Rokerige smaakverkenningen
  • Grillen met flair
Smokey Goodness 2 - Jord Althuizen

Smokey goodness 2 - Jord Althuizen

De tweede Smokey Goodness BBQ-bestseller van BBQ-koning Jord Althuizen. Ga mee op zoek naar de BBQ-cultuur van Zuid-Amerika en ga next level in je eigen achtertuin. Maak werk van je BBQ-hobby!

‘Smokey Goodness 2’ won de Gouden Garde Publieksprijs voor Kookboek van het Jaar. De vakjury schreef: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. ‘Smokey Goodness 2’ is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”

  • Nieuwe rokerige ontdekkingen
  • Grillavonturen met diepgang
  • Smakelijke BBQ-variatie
Smokey Goodness 3 - Jord Althuizen

Smokey Goodness 3 - Jord Althuizen

Smokey Goodness 3: het nieuwste barbecueboek van Jord Althuizen voor alle BBQ-fanaten Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers.

  • Rokerige culinaire meesterwerken
  • Grillen met passie
  • Vernieuwde smaakavonturen
Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites - Jord Althuizen

Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites - Jord Althuizen

In dit BBQ-avontuur neemt Jord – de BBQ-koning van Nederland – je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!

  • Creatieve BBQ-bites
  • Sappige burgerinnovaties
  • Rokerige smaakexplosies
Smokey Goodness Brand New BBQ - Jord Althuizen

Smokey Goodness Brand New BBQ - Jord Althuizen

Back to the USA we go! Hét barbecueboek met veel tips, nieuwe technieken en uiteraard tientallen lekkere recepten. Voor de beginnende en gevorderde BBQ’er.

In ‘Smokey Goodness Brand New BBQ’ neemt Jord Althuizen je mee op avontuur naar dé barbecue bakermat, de USA. Want er valt nog genoeg te ontdekken voor op het vuur, zowel old school traditional als new flavors en technieken.

  • Nieuwe grilltrends
  • Frisse smaakontdekkingen
  • Vernieuwde BBQ-meesterschap
Rook! - Steven Raichlen​

Rook! - Steven Raichlen

Roken. Slechts enkele woorden kunnen je eetlust zo opwekken. Denk aan enkele van ’s werelds meest heerlijke voedingsmiddelen: ham, spek, zalm, die allemaal hun opvallende smaak en karakter te danken hebben aan rook. Roken is eenvoudig, maar niet altijd simpel. Want welk type hout moet je nu eigenlijk gebruiken? Moet je kiezen voor chunks, snippers of rookmot? Welke smaak past het beste bij jouw gerecht? Wil je koud of warm roken? En welke benodigdheden heb je daarvoor nodig? We krijgen dagelijks nog steeds vragen hierover. In dit boek wordt het hele proces in 7 stappen helder voor je uiteengezet. Volg deze stappen en al snel beheers je de kunst van het roken.

  • 304’s pagina’s
  • Tips & tricks
  •  Betaalbaar
BBQ Magic - Roel Westra​

BBQ Magic - Roel Westra

In dit kookboek van Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, ontdek je een wereld van nieuwe en sensationele smaken met maar liefst 100 recepten voor je barbecue, grill en smoker.

Dit boek is meer dan alleen een BBQ-gids. Pitmaster X neemt je mee op een avontuur waarin je traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken leert voor je barbecue, grill en smoker. Creëer verrukkelijke vis- en vleesgerechten die zowel je smaakpapillen als de pagina’s van het boek doen knallen.

  • 288 pagina’s
  • Inspirerend
  • Mooie recepten
BBQ-sauzen, rubs & marinades - Steven Raichlen​

BBQ-sauzen, rubs & marinades - Steven Raichlen

Met meer dan 200 recepten om je vingers bij af te likken, is “BBQ-sauzen, rubs en marinades” een onmisbaar boek voor elke BBQ-liefhebber!

In zijn bestseller deelt Steven Raichlen meer dan 200 recepten voor de allerbeste marinades, rubs en sauzen. Je leert hoe je de juiste balans kunt vinden tussen zuur, olie en smaken in een marinade, zodat het vlees mals blijft en aan de buitenkant een heerlijke explosie van smaken krijgt.

  • 356’s pagina’s
  • Voor de echte barbecue-liefhebber
  • Ideaal als cadeau
500 barbecuegerechten​

500 barbecuegerechten

Dit boek bevat maar liefst 500 spetterende recepten, aangevuld met handige tips voor het kiezen van de juiste ingrediënten, essentiële barbecuetechnieken, het bereiden van smaakvolle marinades en verrukkelijke bijgerechten.

  • 500 gerechten
  • Betaalbaar
  • Praktisch toepasbaar

Fan van de barbecue?

De eerste zonnestralen breken door en de barbecue gaat aan. Sta jij ook het liefst achter de barbecue wanneer het weer het toelaat? Wij ook! Bovenstaande kookboeken geven jou inspiratie van het bereiden van de lekkerste barbecuegerechten. Nu is barbecueën uiteraard niet alleen voor mannen, toch merken we dat mannen iets sneller achter de barbecue staan dan vrouwen. Wil je ook je kookkunsten in de keuken verbeteren, bekijk dan eens alle kookboeken voor mannen.

Wat ga je maken?

De barbecue wordt nog steeds het vaakst gebruikt voor het bereiden van vlees. Echter kan je er ook de meest lekkere vis, groenten én vegetarische gerechten op maken. Heb je een voorkeur qua vis, vlees, vegetarisch óf veganistisch? Wij hebben de lekkerste kookboeken voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier bijvoorbeeld:

Verschillend apparatuur

Ja, ook wij staan bij lekker weer graag achter de barbecue, maar er zijn nog zoveel verschillende manieren om heerlijk eten te bereiden. Naast de klassieke barbecue heb je natuurlijk de bekendste Kamado, de Green Egg. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan maar zo’n groot Groen Ei in de tuin is natuurlijk wel het toppunt van luxe. Om die reden hebben de beste Green Egg kookboeken op een rijtje gezet. Mocht je het toch willen houden bij je traditionele barbecue willen je wel nog even tippen op het volgende. Er bestaan namelijk ook heerlijke recepten voor in de Airfryer, de oven én de Dutch oven. Zo kan je naast jouw skills in de tuin, of op de camping, ook de lekkerste creaties in de keuken maken.

Eten van de barbecue

De beste Barbecue kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste barbecue kookboeken voor je op een rij.

Kookboeken met korting

BLACK WEEK

Hé doorgewinterde thuiskok! De beste kookboeken met korting scoren om jouw gerechten naar een hoger niveau te tillen?

Bekijk de beste kookboeken deals.