Oven kookboeken

Ieder huis heeft er een, een oven. Maar haal jij wel het maximale uit dit deze functionele hittebron? Met de recepten van onderstaande oven kookboeken maak jij de heerlijkste ovenschotels én leer je hoe je verschillende gerechten met de oven kan bereiden.

De Beste Oven Kookboeken op een Rij

Het oven kookboek - Claudia Allemeersch​

Het oven kookboek - Claudia Allemeersch

Het Oven Kookboek geeft Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch meer dan tweehonderd recepten om niet alleen met de AGA, maar ook met de traditionele oven te bereiden.

 • 352 recepten
 • Tips & tricks
 • Voor elk type oven
De groene bakplaat - Rukmini Iyer​

De groene bakplaat - Rukmini Iyer

In het kookboek ‘De groene bakplaat’ vind je 75 innovatieve en flexibele recepten om moeiteloos de heerlijkste veganistische en vegetarische ovengerechten te maken. Het boek is gelijk verdeeld in twee delen: de ene helft bestaat uit veganistische recepten en de andere helft uit vegetarische gerechten.

 • Vega & vegan
 • 240 pagina’s
 • Ideaal cadeau
Uit de oven van Van Boven - Yvette van Boven

Uit de oven van Van Boven - Yvette van Boven

Twee jaar lang bedacht Yvette voor Volkskrant Magazine elke week een ovenrecept. Meer dan 50 van de lekkerste en leukste gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in dit fijne boek. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening
met korte instructies. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Een heerlijk nieuw boek vol inspiratie.

 • Ambachtelijke en verrassende ovengerechten
 • Sfeervolle illustraties en persoonlijke touch
 • Authentieke recepten met lokale ingrediënten
De grote oven van Van Boven - Yvette van Boven

De grote oven van Van Boven - Yvette van Boven

Meer dan negentig nieuwste en leukste recepten zijn gebundeld in dit fijne boek. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening met korte instructies en een foto. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Kortom: dit is weer een heerlijk boek met heel veel oveninspiratie.

 • Ruime selectie heerlijke ovenschotels
 • Overvloed aan smaakvolle en eenvoudige recepten
 • Aantrekkelijk gepresenteerde culinaire ontdekkingen
De bomvolle oven van Van Boven - Yvette van Boven​

De bomvolle oven van Van Boven - Yvette van Boven

Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette voor Volkskrant Magazine wekelijks een ovenrecept. De meest ovenheerlijke recepten verschenen in haar kookboeken Uit de oven van Van Boven, Nog meer uit Van Bovens oven en De grote oven van Van Boven.

De bijna 200 recepten zijn nu gebundeld in De bomvolle oven van Van Boven. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening en foto. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Kortom: dit is weer een heerlijk boek met heel veel oveninspiratie.

 • 432 pagina’s
 • meer dan 200 recepten
 • Praktisch
Uit de oven - Diana Henry​

Uit de oven - Diana Henry

Laat de oven het werk doen met deze moeiteloze recepten “Uit de oven” van Diana Henry, de culinair journaliste van The Sunday Telegraph. Alle gerechten in dit fantastische boek kunnen eenvoudig in één pan of schaal worden bereid. Of je nu op zoek bent naar een snelle doordeweekse ovenschotel, lichte en vegetarische gerechten wilt, of indruk wilt maken op vrienden, elk recept is even smaakvol. “Uit de oven” bewijst dat iedereen met gemak een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten.

 • 240 pagina’s
 • Praktisch
 • Betaalbaar
500 stoof- & ovenschotels​

500 stoof- & ovenschotels

“500 stoof- & ovenschotels” is een uitgebreide verzameling van recepten voor voedzame maaltijden die niet veel voorbereidingstijd vergen en waarvoor je slechts één pan nodig hebt. Het zijn perfecte recepten voor eenpansmaaltijden: veelzijdig, eenvoudig te bereiden, gemakkelijk in te vriezen en ideaal om op te warmen voor de volgende dag.

 • 500 recepten
 • Betaalbaar
 • Inspirerend
De oven voor elke dag - Nadiya Hussain

De oven voor elke dag - Nadiya Hussain

In het nieuwe bakboek van Nadiya Hussain, De oven voor elke dag, vind je recepten voor de heerlijkste en toegankelijkste gerechten voor in de oven. De oven is haar beste vriend, bakken haar eerste liefde. Voor BBC-, 24Kitchen- en Netflix-chef Nadiya Hussain is de oven hét hulpmiddel om gerechten te maken zonder te veel poeha. Haar recepten zijn gemakkelijk, smaakvol en zitten boordevol plezier. Zoete klassiekers worden hartige delicatessen of krijgen haar typische twist.

 • Inspirerende dagelijkse ovenrecepten
 • Duidelijke instructies en smakelijke variëteit
 • Creatieve gerechten voor het hele gezin
Ovenbijbel - Chickslovefood

Ovenbijbel - Chickslovefood

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het dus nooit onnodig ingewikkeld en laten je nooit de hele dag in de keuken staan.

 • Omvangrijke verzameling creatieve ovenrecepten
 • Stijlvolle en toegankelijke gerechten voor elke gelegenheid
 • Praktische tips en variaties voor culinaire veelzijdigheid
 •  

De Oven

Ah, de oven – het magische apparaat dat ons toegang geeft tot een wereld van culinaire creativiteit. Van heerlijk gebakken brood en sissende braadstukken tot smaakvolle ovenschotels en knapperige groenten, de oven is een onmisbare metgezel in de keuken. Met zijn veelzijdigheid biedt de oven eindeloze mogelijkheden om smaakvolle gerechten te bereiden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een perfect gebakken pizza? De oven verwarmt gelijkmatig en zorgt voor een knapperige korst en smeltende kaas – een genot voor elke pizzaliefhebber. En hoewel de Airfryer bekend staat om zijn knapperige resultaten, is het de oven die je die authentieke pizza-ervaring geeft.

Maar de oven biedt nog veel meer variatie. Bak een smeuïge lasagne met gelaagde pastavellen en romige kaassaus, of rooster een hele kip met knapperige huid en sappig vlees. Experimenteer met zoete lekkernijen zoals taarten, muffins en koekjes, waarvan de aroma’s zich door je huis verspreiden terwijl ze goudbruin worden.

De oven is jouw culinaire speeltuin, waar je je creativiteit kunt uiten en nieuwe smaken kunt ontdekken. Dus, laat je inspireren, verwarm de oven voor en ga op avontuur in de wereld van smaak en textuur. Ontdek de veelzijdigheid van de oven en laat je smaakpapillen verrassen. Het is tijd om te genieten van de culinaire mogelijkheden die dit magische apparaat te bieden heeft. Op zoek naar de beste kookboeken ooit geschreven? Je vindt hier de kookboeken top 10

De beste Oven kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Oven kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024