sous vide gerecht

Sous Vide kookboeken

Sous vide, een precisiekookmethode, draait om vacuümverzegeld voedsel langzaam garen in water op constante lage temperatuur. Hierdoor behoudt het gerechten de smaak, textuur en sappigheid. Ontdek culinaire mogelijkheden met sous vide kookboeken, perfect voor thuischefs die precisie en perfectie nastreven.

De Beste sous vide Kookboeken op een Rij

Sous-Vide - Bas Robben

Sous-Vide - Bas Robben

Bas Robben laat aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken een fantastische manier is om voedsel nog malser en smaakvoller te bereiden. Met duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op welke temperatuur onderdelen van diverse vleessoorten, vis, groenten en eieren tot perfectie worden gegaard.

 • Creatieve recepten, smaakvolle resultaten
 • Duidelijke instructies, beginnersvriendelijk
 • Culinaire verkenning, moderne twist
Sous-Vide koken thuis - Steven Sanders

Sous-Vide koken thuis - Steven Sanders

In de inleiding gaan de auteurs dieper in op de kooktechniek, de apparatuur, de voordelen, de ingrediënten die bij uitstek geschikt zijn voor sous-vide. Daarna volgen meer dan 75 recepten die laten zien hoe makkelijk je het vacuümgaren onder de knie krijgt. En zodra je van het malse vlees, de sappige vis of de smaakvolle groenten hebt geproefd, wil je ze nooit meer anders bereiden. 

 • Praktische gids, stapsgewijze aanwijzingen
 • Variatie van smaakvolle gerechten
 • Handige tips voor thuiskoks
Sous-vide thuis - Lisa Q. Fetterman

Sous-vide thuis - Lisa Q. Fetterman

Sous vide van Lisa Q. Fetterman is een ideaal boek voor de beginnende sous-vide kok. De basisbeginselen van sous-vide garen (vacuümgaren) worden haarfijn uitgelegd aan de hand van mooie illustraties en verduidelijkende teksten. Wij raden dit boek aan voor iedereen die nieuw is met sous-vide of er nog niet heel erg lang mee bezig is.

 
 • Toegankelijke sous-vide benadering
 • Verfijnde en diverse recepten
 • Bruikbare technieken, inspirerend vooruitzicht
Sous vide - Thomas Keller

Sous vide - Thomas Keller

Wereldwijd het beste boek over sous-vide koken, geschreven door 3-sterrenchef Thomas Keller. Topchef Thomas Keller ontsluiert in zijn prachtige boek Sous-vide de geheimen van het koken onder druk. Deze manier van koken, waarbij smaken en texturen optimaal bewaard blijven, is nu ook bereikbaar voor de enthousiaste amateurkok. Door vlees, vis en groente te vacumeren en vervolgens op een constante temperatuur te laten garen, kun je resultaten bereiken die voorheen niet mogelijk waren. Zelfs het taaiste stuk vlees wordt op deze manier mals en culinair aantrekkelijk!
 
 • Meesterlijke precisie, vakmanschap
 • Diepgaande culinaire inzichten
 • Elegante gerechten, verfijnde smaken
Sous Vide - Hubertus Tzschirner

Sous Vide - Hubertus Tzschirner

Sous-vide belicht uitgebreid en onderbouwd de theorie en basisprincipes van het vacuüm koken, introduceert het noodzakelijke keukengerei en biedt met meer dan 60 creatieve receptideeën de perfecte leidraad voor deze topklasse kooktechniek.
 
 • Praktische handleiding, essentiële informatie
 • Innovatieve recepten, creatieve inspiratie
 • Bruikbare tips voor succes
KitchenBrothers Sous Vide Stick - Complete Set - met Kookboek

KitchenBrothers Sous Vide Stick - Complete Set - met Kookboek

Op zoek naar een cadeau? Geef dan een Sous Vide set van KitchenBrothers. Dan kan hij direct het kookboek in de praktijk brengen. 

Met de KitchenBrothers Sous Vide Set bereid je het sappigste vlees, heerlijke vis en gelijk gegaarde groenten. De Sous Vide Stick heeft een temperatuurbereik van 0-95℃. Stel de temperatuur in stappen van 0,2℃ precies in en zet de timer aan. Doe het eten in een van de 15 meegeleverde vacuumzakken. Trek de zakken vacuüm met de bijgevoegde pomp. Of bewaar ze tot 10 keer in de vriezer! De Sous Vide Stick is stil, makkelijk en veilig in gebruik. Geen inspiratie? Kies dan een van de lekkere recepten uit het KitchenBrothers kookboek.

 • Ideaal cadeau
 • Inclusief boek
 • Voor de beginnende sous vide kok

Sous Vide koken

Sous vide, een culinaire techniek die zijn oorsprong vindt in de jaren 70, draait om nauwkeurigheid en consistentie in het kookproces. Voedsel wordt zorgvuldig vacuüm verpakt in plastic zakken en vervolgens ondergedompeld in water dat op een constante, lage temperatuur wordt gehouden. Hoewel deze methode aanvankelijk werd gebruikt om delicate gerechten te verbeteren, heeft het zich ontwikkeld tot een favoriet van zowel professionele chef-koks als gepassioneerde thuiskoks.

De techniek heeft sterke banden met moderne moleculaire gastronomie, waarbij chefs zoals Ferran Adrià van elBulli hebben bijgedragen aan de popularisering ervan. Sous vide biedt ongeëvenaarde controle over de gaarheid, waardoor zelfs de meest veeleisende gerechten consistent perfect kunnen worden bereid. Dit resulteert in sappige en malse texturen, behoud van smaak en voedingsstoffen, en het vermogen om de essentie van ingrediënten te versterken.

De veelzijdigheid van sous vide strekt zich uit tot vlees, vis, gevogelte, groenten en zelfs desserts. Het maakt het mogelijk om vlees op exact de gewenste temperatuur te garen, wat resulteert in gelijkmatige kleuring en een ongeëvenaarde sappigheid. Vis behoudt zijn delicate textuur en groenten worden geconcentreerd met behoud van hun frisheid. Ook eieren, zowel gepocheerd als zachtgekookt, zijn een klassiek voorbeeld van de precisie die sous vide biedt.

Voor de moderne thuiskok bieden sous vide-apparaten en kookboeken talloze mogelijkheden om te experimenteren met smaakcombinaties, texturen en bereidingswijzen. Of het nu gaat om het perfect bereiden van een biefstuk, het maken van zijdezachte custards of het intensiveren van de smaak van groenten, sous vide opent de deur naar een wereld van culinaire precisie en creativiteit.

Op zoek naar meer goede kookboeken? Je vindt hier de kookboeken top 10

sous vide koken

De beste sous vide kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste sous vide kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024