stoomoven gerecht

Stoomoven kookboeken

De stoomoven, jouw keukenmaatje, maakt koken speciaal. Hij maakt eten niet alleen lekkerder, maar ook gezonder. Gewone ingrediënten worden in de stoomoven buitengewoon. Ontdek nieuwe smaken en gezonde recepten met deze bijzondere oven op jouw kookavontuur!

De lekkerste recepten voor de stoomoven

De lekkerste recepten voor de stoomoven

Met dit boek ontdek je alle mogelijkheden van een creatieve stoomkeuken: van geraffineerde snacks en soepen tot klassieke en bijzondere vlees- en visgerechten en verleidelijke nagerechten. Laat je verrassen door bijvoorbeeld tomaten-kokossoep met garnalencroutons, zalmforelrolletjes met groenten en lavaspesto, krokant parelhoen met een olijvenvulling en warme chocoladecakejes met room en pecannote.

 • Diverse smaakvolle gerechten
 • Nuttige kooktips en technieken
 • Eenvoudig te volgen instructies
Koken met stoom - Hélène Matze

Koken met stoom - Hélène Matze

Koken met stoom bevat ruim 100 tongstrelende gerechten en tips, waaruit de veelzijdigheid van stomen blijkt. Dankzij alle handige tips, wetenswaardigheden en de overzichtelijke stoomtabellen, ben je de kunst van het stomen in korte tijd meester.
 
 • Authentieke stoomrecepten
 • Expertise van Helene Matze
 • Praktische culinaire gids
 
Stoomoven - F. van Arkel

Stoomoven - F. van Arkel

De stoomoven is een fantastisch apparaat, dat veel meer mogelijkheden biedt dan een stoompan. Vitamines blijven in de stoomoven behouden, de kleur blijft prachtig en de smaak wordt intens. De stoom omhult het gerecht, waardoor het gelijkmatig gaat wordt. Het resultaat? Proef zelf maar eens, u weet niet wat u overkomt! De stoomoven is bovendien veelzijdig en kan gebruikt worden voor onder andere groenten, aardappels en rijst, vlees en vis, en nog veel meer. Zelfs toetjes lukken verbazingwekkend goed in de stoomoven. In dit boekje vindt u 35 recepten van heerlijke, makkelijk te bereiden en bovendien gezonde gerechten.

 • Inzichtelijke stoomkookinstructies
 • Breed scala aan recepten
 • Heldere stap-voor-stap begeleiding
In de moderne keuken - Koken met stoom - J. Stacey

In de moderne keuken - Koken met stoom - J. Stacey

Stomen, een oude manier van koken die nog steeds in het Verre Oosten wordt toegepast, beleeft nu bij ons in vele keukens een wedergeboorte. Daar is alle reden toe. Het is een echt makkelijke en veelzijdige manier om een verrassend scala van schotels te bereiden, of dat nu voor een lichte lunch, een maaltijd met het gezin of voor een bijzondere gelegenheid is.

 • Hedendaagse stoomkooktechnieken
 • Verfrissende keukenbenadering
 • Innovatieve recepten en ideeën
Miranda komt op stoom dagelijkse recepten uit de Combi-Stoomoven

Miranda komt op stoom dagelijkse recepten uit de Combi-Stoomoven

“Miranda komt op stoom” is een kookboek dat speciaal is ontworpen voor het dagelijks gebruik van de combi stoomoven, met bijna 100 eigen recepten! Dit boek bevat heerlijke recepten, van erwtensoep tot heerlijke nasi, en van smaakvolle pasta tot klassieke stamppotten. De recepten zijn helder en toegankelijk geschreven, en bevatten ook handige tips en interessante weetjes.

 • 198 pagina’s
 • Heel toegankelijk
 • Alledaagse recepten

De Stoomoven

De oorsprong van de stoomoven gaat terug naar Azië, waar het al eeuwenlang wordt gebruikt om voedsel op een gezonde en smaakvolle manier te bereiden. Van daaruit vond dit innovatieve kookapparaat zijn weg naar professionele keukens over de hele wereld. Tegenwoordig is de stoomoven een onmisbaar hulpmiddel geworden voor zowel professionele koks als thuischefs.

Wat de stoomoven zo bijzonder maakt, is zijn vermogen om voedsel te bereiden met behoud van voedingsstoffen en smaak. In plaats van voedsel te koken in kokend water of direct contact met hitte, gebruikt de stoomoven hete stoom om zachtjes en gelijkmatig te garen. Hierdoor blijven de natuurlijke voedingsstoffen, kleuren en smaken van de ingrediënten behouden, wat resulteert in gezonde en heerlijke maaltijden.

De veelzijdigheid van de stoomoven is opmerkelijk. Het is niet alleen geschikt voor groenten en vis, maar ook voor vlees, granen en zelfs desserts. Deze oven biedt een scala aan kookmogelijkheden, van stomen en blancheren tot pocheren en bakken. Hierdoor kunnen koks creatief experimenteren en gerechten van hoogwaardige kwaliteit bereiden.

De stoomoven heeft een speciale plaats verworven in keukens waar gezonde voeding en culinaire perfectie worden nagestreefd. Het apparaat past goed in een gezonde levensstijl omdat het weinig tot geen extra vet vereist en de natuurlijke smaken van de ingrediënten verbetert. Aan de andere kant wordt het ook omarmd door fijnproevers en professionele chefs, die het gebruiken om de meest delicate en complexe gerechten te creëren.

De stoomoven vertegenwoordigt een harmonieuze samensmelting van traditionele kookmethoden en moderne technologie. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan koken, waarbij gezondheid en smaak hand in hand gaan en waarbij creativiteit en culinaire prestaties elkaar ontmoeten.

stoomoven gerecht

De beste Stoomoven kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste stoomoven kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024