gerecht uit tajine

Tajine kookboeken

Een tajine is een Marokkaanse aardewerken stoofpot én het smaakvolle gerecht dat erin suddert. Langzaam garen verweeft smaken van vlees, groenten en kruiden tot een heerlijke eenpansmaaltijd. De kegelvormige deksel houdt de smaak binnen en geeft het gerecht zijn kenmerkende karakter.

De Beste Tajine Kookboeken op een Rij

Tajine - G. Basan

Tajine - G. Basan

Deze verzameling aromatische tajines bevat een aantal van de populairste klassiekers uit de Marokkaanse keuken, zoals de rijke Lamstajine met pruimen, abrikozen en honing, en de kruidige Kiptajine met ingemaakte citroen, groene olijven en tijm. U vindt hier eveneens recepten voor minder traditionele, maar minstens zo lekkere tajines met bijvoorbeeld rundvlees en gehaktballetjes.

Bij elk recept vind je tips voor bijgerechten. Dit boek is een perfecte kennismaking met de karakteristieke smaken van Marokko!
 
 • Authentieke Marokkaanse recepten
 • Smakelijke kruidencombinaties
 • Culturele culinaire verkenning
Tajine - F. van Arkel

Tajine - F. van Arkel

Francis van Arkel heeft een aantal tongstrelende recepten samengesteld voor de tajine: recepten met vlees, wild en gevolgelte, met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische recepten en ook recepten van couscous en andere bijgerechten. De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht gaar gestoofd. Het resultaat is een overheerlijk en vetarm gerecht.

 • Traditionele Marokkaanse smaken
 • Gevarieerde en kleurrijke gerechten
 • Praktische kookinstructies
500 tajine gerechten - Valentina Harris

500 tajine gerechten - Valentina Harris

Een verzameling van de smakelijkste vis-, vlees- en vegetarische gerechten die u in de tajine kunt maken. Terwijl het eten langzaam gaart zal uw hele huis heerlijk ruiken!!
 
 • Uitgebreide receptenkeuze
 • Culinaire diversiteit
 • Creatieve tajine-variëteit
Vegetarische tajines en couscous - Ghillie Basan

Vegetarische tajines en couscous - Ghillie Basan

Ontdek de ware smaak van Marokko met deze heerlijke vegetarische recepten voor tajines, couscous, salades en ingemaakt fruit. Rijkelijk gekruid en smaakvol: tajines zijn eenvoudig te bereiden en passen bij iedere gelegenheid. De gerechten in dit boek zijn bereid zonder vlees, en veelal zonder zuivel, zodat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook de perfecte manier om te genieten van seizoensproducten. In Vegetarische tajines en couscous vindt u een aantal van de meest geliefde tajines, van een tajine met geroosterde kerstomaatjes en feta tot een tajine met geroosterde zoete aardappels, gember, kaneel en honing. Daarnaast bevat het boek recepten voor het gerecht waarmee de tajine vaak gepaard gaat: couscous. Creëer je eigen geurenfestijn, dat niet onderdoet voor een echte Marokkaanse keuken!
 
 • Voedzame plantaardige opties
 • Gezonde en smaakvolle combinaties
 • Duurzaamheid in gerechten
The Modern Tagine Cookbook- Delicious Recipes for Moroccan One-Pot Meals - Ghillie Basan

The Modern Tagine Cookbook- Delicious Recipes for Moroccan One-Pot Meals - Ghillie Basan

Deze stevige eenpansgerechten, op smaak gebracht met geurige specerijen, worden bereid en geserveerd vanuit een elegante, speciaal ontworpen kookpot, die ook een tajine wordt genoemd. In de verzameling heerlijk authentieke recepten van Ghillie Basan vind je enkele van de meest geliefde klassiekers uit de Marokkaanse keuken.

Let op: boek is in het Engels

 • Hedendaagse twist aan traditionele gerechten
 • Innovatieve kookbenadering
 • Heerlijke Marokkaanse eenpansmaaltijden

Over de Tajine

De tajine, een iconische aardewerken stoofpot met kegelvormige deksel, heeft zijn oorsprong in Noord-Afrika, met name in Marokko. Deze traditionele kookmethode heeft sterke banden met de Marokkaanse en Maghrebijnse keuken. De kegelvormige deksel zorgt ervoor dat stoom condenseert en terugvalt in het gerecht, waardoor ingrediënten mals worden en smaken intenser. Het koken in een tajine vereist langzaam garen op lage temperatuur, wat resulteert in rijke en complexe smaken. Van kruidige stoofschotels met lamsvlees tot vegetarische couscousgerechten, de tajine is geschikt voor een breed scala aan ingrediënten. De combinatie van specerijen, groenten, vlees en soms gedroogd fruit creëert unieke smaakprofielen die typerend zijn voor deze culinaire traditie.

gerecht uit tajine

De beste Tajine kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Tajine kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024