Indiase kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Indiaas koken is al eeuwenlang een van de meest diverse en smaakvolle keukens ter wereld. Ben jij klaar voor de rijke aroma’s, kruidige smaken en kleurrijke presentaties? Zet je dan maar schrap, want hieronder vind je de beste Indiase kookboeken op een rij.

De bijbel van de Indiase keuken - Paulami Joshi

De bijbel van de Indiase keuken - Paulami Joshi

Van biryani tot curry’s en dahl en van naan tot samosa’s: in De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

  • Uitgebreide receptinformatie
  • Prachtige fotografie
  • Diepgaande culturele achtergrond
Puur India - Meera Sodha

Puur India - Meera Sodha

In Puur India laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

Puur India bevat bekende gerechten als dals en curry’s, maar ook opmerkelijke recepten als kebab van rode biet en paneer, bloemkoolkorma en samosa’s met paddenstoelen en walnoten. Je hoeft beslist geen vegetariër te zijn om dit boek te waarderen: iedereen die graag meer groente eet en op zoek is naar smakelijke, moderne Indiase gerechten is bij Meera aan het goede adres.

  • Culinaire inspiratie
  • Toegankelijke recepten
  • Culturele verdieping
Made in India

Made in India - Meera Sodha

In dit boek beschrijft Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van het Indiase restaurant om de hoek, zijn haar gerechten fris en verrassend makkelijk en snel te maken.

Meera verzamelde voor dit boek meer dan 130 verrukkelijke recepten uit drie generaties. Van volmaakte lamscurry met kaneel tot hot chapati’s en meer. Maar ook kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt tot de zaligste desserts als mango-limoengelei met passievrucht.

”Made in India” is een essentieel Indiaas kookboek voor iedereen die van deze keuken houdt en niet te veel gedoe wil tijdens het koken.

  • Meer dan 130 recepten
  • Inspiratie uit drie generaties met moderne Indiase recepten
  • Focus op vegetarische gerechten
Meena Agarwal - 500 Indiase gerechten

500 indiase gerechten - Meena Agarwal

Een heerlijke verzameling authentieke, smakelijke Indiase gerechten. Met zijn geurige kruiden en versgemalen specerijen prikkelt de Indiase keuken gegarandeerd de smaakpapillen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig gerecht dat snel klaar is of een iets uitgebreidere maaltijd, de recepten uit 500 indiase gerechten beloven keer op keer heerlijke resultaten.

Met deze recepten maak je zelf authentieke, smakelijke Indiase gerechten en behoren afhaalmaaltijden of potten kant-en-klare currypasta tot het verleden.

  • 500 recepten (!)
  • Heerlijk

Vegan Richa's Indian Kitchen - Richa Hingle

Dit boek bevat veganistische Indiase recepten die ook geschikt zijn voor mensen met allergieën. Het is een geweldige optie voor mensen die een plantaardig dieet volgen.

Op zoek naar meer vegan kookboeken? Ook die hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Vegan
  • Geschikt voor mensen met allergieën

De Indiase keuken

De Indiase keuken staat bekend om zijn rijke verscheidenheid aan curry’s en vegetarische gerechten. Curry’s zijn een integraal onderdeel van de Indiase culinaire traditie en zijn geliefd om hun geurige kruiden en smaakvolle sauzen. Ze kunnen zowel vlees- als vegetarische ingrediënten bevatten. Veel Indiase curry’s zijn echter van oudsher vegetarisch, zoals dal (linzen), aloo gobi (aardappel-bloemkool), en chana masala (kikkererwten). Benieuwd naar meer curry recepten? Bekijk hier de beste Curry kookboeken.

Daarnaast is de Indiase keuken wereldberoemd om zijn uitgebreide selectie van vegetarische gerechten. Vanwege religieuze en culturele overtuigingen is vegetarisme wijdverbreid in India. Vegetarische gerechten vormen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse maaltijden in veel Indiase huishoudens en variëren van eenvoudige groentecurry’s tot rijke en complexe gerechten zoals paneer tikka masala (gegrilde kaas in pittige saus) en baingan bharta (geroosterde auberginepuree). Houd jij ook van vegetarische gerechten? Hier vind je de beste vegetarische kookboeken.

Indiaas eten

De beste Indiase kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Indiase kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024