Indonesische kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

De beste Indonesische kookboeken zijn voor jou op een rij gezet. Van heerlijke rijstgerechten tot kruidige sambals. Kookboeken van de Indonesische keuken zijn een must-have!

Java - Maureen Tan​

Java - Maureen Tan

In Java duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. ‘Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familieherinneringen zijn eraan verbonden.’

De Javaanse keuken is in te delen in drie gebieden: de West-Javaanse keuken. De West-Javaanse keuken is friszuur en pittig. In MiddenJava eten ze een stuk zoeter maar ook iets minder pikant. In OostJava is de keuken juist weer pikant en erg hartig, doordat er veel trassi en petis udang worden gebruikt.

 • Authentieke recepten
 • Prachtige fotografie
 • Gedetailleerde culinaire achtergrond
De bijbel van de Indonesische keuken - Maureen Tan​

De bijbel van de Indonesische keuken - Maureen Tan

Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea.

 • Uitgebreide receptencollectie
 • Stapsgewijze instructies
 • Diepgaande culturele inzichten
Basisboek Indonesisch - Francis Kuijk​

Basisboek Indonesisch - Francis Kuijk

Met ‘Basisboek Indonesisch’ haal je 130 recepten met stap voor stap fotografie en -uitleg in huis. De verzameling recepten geeft je op een praktische manier basiskennis over de Indonesische keuken. Het zijn de gerechten waarmee Francis Kuijk is opgegroeid, en vele recepten zijn overgedragen van moeder op dochter.

Bovendien geeft zij in ‘Basisboek Indonesisch’ goede informatie over ingrediënten – waar ze te kopen en hoe ze te bereiden en bewaren -, bijzonder keukengerei en handige technieken om zelf aan de slag te gaan.

 • Toegankelijke recepten
 • Handige kooktechnieken
 • Variatie in gerechten
Indorock - Vanja van der Leeden​

Indorock - Vanja van der Leeden

Vanja van der Leeden is culinair schrijver en food stylist met een achtergrond als professioneel kok. ‘Indorock’ is een liefdesbetuiging aan Indonesie, vol met verrassende fusiongerechten. Naast recepten en prachtige foto’s staan lees je ook veel persoonlijke verhalen. Ideaal voor iedereen die houdt van de Indonesische keuken.

 • Fusion van Indonesische en westerse smaken
 • Creatieve en moderne twist
 • Inspirerende presentatie
Blauw - Meta van den Boomen​

Blauw - Meta van den Boomen

Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten. Een gevarieerde verzameling gerechten, afkomstig van de vele verschillende eilanden: van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.

 • Traditionele gerechten met een twist
 • Verfijnde smaakcombinaties
 • Prachtige fotografie
Indostok - Vanja van der Leeden​

Indostok - Vanja van der Leeden

Inspirerend en leerzaam. Indostock is een must-have. Indorock is een ode aan de Indische keuken met saté in de hoofdrol. Het ultieme ABC van de lekkerste Saté!

 • Focus op streetfood
 • Eenvoudige en snelle recepten
 • Smakelijke en verrassende gerechten
Groot Indonesisch kookboek - Beb Vuyk

Groot Indonesisch kookboek - Beb Vuyk

Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk is al meer dan 30 jaar het kookboek over de Indonesische keuken, voor beginner en gevorderde. Het Groot Indonesisch Kookboek telt honderden recepten voor de lekkerste Soto Ajam, spekkoek en babi ketjap, maar ook tahoe bakso en eend met Balinese kruiden vind je in dit allesomvattende, onmisbare kookboek.

Hele generaties Nederlanders hebben dankzij deze klassieker van Beb Vuyk de Indonesische keuken leren kennen. Het Groot Indonesisch Kookboek biedt naast honderden gevarieerde recepten ook een uitgebreid overzicht van de ingrediënten.

 • Klassieke Indonesische recepten
 • Uitgebreide ingrediëntenlijst
 • Historische en culturele context

De Indonesische keuken

De Indonesische keuken is een smaakvolle en diverse culinaire traditie die zijn wortels heeft in een rijke geschiedenis en culturele invloeden. Met meer dan 17.000 eilanden en een mix van etnische groepen heeft de Indonesische keuken een schat aan variatie en unieke gerechten te bieden. Het combineert een breed scala aan kruiden, specerijen, verse ingrediënten en traditionele kooktechnieken.

De Indonesische keuken kent bekende gerechten zoals nasi goreng, satay, rendang en gado-gado. Het maakt gebruik van smaakmakers zoals ketjap (sojasaus), sambal (pittige saus), kokosmelk en tamarinde om diepe en complexe smaken te creëren. Met invloeden uit onder andere de Chinese, Indiase, Arabische en Nederlandse keuken, vertoont de Indonesische keuken gelijkenissen met andere Aziatische en Zuidoost-Aziatische keukens, maar heeft het ook zijn eigen unieke identiteit.

De Indonesische keuken weerspiegelt de diverse culturele achtergrond van het land en heeft regionale specialiteiten. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerkende gerechten, zoals de pittige gerechten uit Padang, de verfijnde smaken van de Javaanse keuken en de kruidige gerechten van de Molukken. De eetcultuur in Indonesië is gastvrij en sociaal, waarbij het delen van maaltijden met familie en vrienden een belangrijke rol speelt.

Het is een avontuurlijke keuken die liefhebbers van exotische smaken en aromatische gerechten zal bekoren. Of je nu geniet van een eenvoudige straatverkoper’s nasi goreng of dineert in een luxe restaurant, de Indonesische keuken biedt een overvloed aan smaken en ervaringen die de zintuigen prikkelen en een onvergetelijke culinaire reis bieden.

Sate ajam

De beste Indonesische kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Indo kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024