Italiaanse kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

De Italiaanse keuken is beroemd over de hele wereld vanwege zijn eenvoudige en smaakvolle gerechten. De basis van de Italiaanse keuken bestaat uit verse ingrediënten, eenvoudige kooktechnieken en het gebruik van kruiden en specerijen om de natuurlijke smaken van de ingrediënten te versterken. We nemen je mee in de Italiaanse kookboeken. Lees dus snel verder.

De Zilveren Lepel

De Zilveren lepel

Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.

Een must-have voor in jouw keuken!

Italopop - Vanja van der Leeden

Italopop - Vanja van der Leeden

‘Italopop is het ideale kookboek voor liefhebbers van Italiaans eten die af en toe iets gedurfders op tafel willen zetten, met alle risico’s van furieuze Italiaanse oma’s van dien. De Italiaanse keuken mag soms best wat opgeschud worden. En dat doet Vanja subliem.’

  • Verrassende combinaties van ingrediënten
  • Prachtige foto’s om je vingers bij af te likken
  • Dik kookboek met veel inspiratie
Big Mamma in 30 minuten

Big Mamma in 30 minuten

Het kookboek “Big Mamma in 30 minuten” neemt je mee op een smakelijke reis door de Italiaanse keuken, met eenvoudige recepten die binnen een half uur klaar zijn. Ontdek de geheimen van de authentieke Italiaanse gerechten en geniet van heerlijke smaken zonder lang in de keuken te staan.

Met dit Italiaanse kookboek heb je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de smaakvolle Italiaanse keuken in je eigen huis te ervaren.

  • Snel en gemakkelijk
  • Authentieke Italiaanse smaken
  • Voor elke gelegenheid
Pasta Grannies

Pasta grannies - Vicky Bennison

De naam zegt het al, een boek vol met de lekkerste pasta recepten. Echte Italianen maken pasta uiteraard met de hand. In dit boek vind je verschillende pastarecepten van pasta Carbonara tot Spaghetti Aglio Olio. In dit boek laten Italiaanse oma’s zien hoe je deze pasta’s kan maken en delen hun geheime recepten.

  • Ideaal als cadeau
  • 256 pagina’s
  • Inclusief persoonlijke verhalen
Big Mamma

Big mamma Cucina Popolare

‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ biedt meer dan 130 makkelijk te bereiden en verrassende recepten: echte klassiekers maar wél met een moderne twist

uit de Italiaanse keukens van restaurantgroep ‘Big Mamma’. De Italiaanse chef-koks van ‘Big Mamma’ koken volgens de tradities van hun mama’s maar met een hedendaags signatuur.

  • 130 recepten
  • Vol met tips & tricks
  • Prachtige productfoto’s
De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken - Maud Moody

Zoals we eerder al zeiden is ‘de zilveren lepel’ de échte bijbel van de Italiaanse keuken. Echter verdient dit boek ook zeker een plekje in de top Italiaanse kookboeken.

Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania óf bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana. De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

  • Voor beginners en gevorderden
  • 496 bladzijden
  • Met een Nederlandse touch
Tasting Rome

Tasting Rome - Katie Parla

Tasting Rome is geschreven door journalist Katie Parla en fotograaf Kristina Gill. Zij hebben het unieke karakter van de eetcultuur vastgelegd. Tweeduizend jaar geschiedenis van de Romeinse keuken. Ze laten zien hoe de fundamenten van de Romeinse keuken over zijn gegaan naar de klassieke variaties.

Let op: het boek is in het Engels

  • Prachtige fotografie
  • Ideaal cadeau
  • Inspirerend
Vijftig tinten amore - Stefaan de Daeninck

Vijftig tinten amore - Stefaan de Daeninck

Twee vriendinnen die elkaar jaren geleden uit het oog verloren besluiten om, for old time’s sake, samen een roadtrip naar het zuiden te maken. Op de tonen van Vasco Rossi doorkruisen ze het Italiaanse landschap, hongerend naar het avontuur van weleer. Van de ossobuco milanese, langs de Venetiaanse cicchetti, tot de caponata uit Sicilië. Maar het effect van al dit lekkers kon niemand voorspellen…
 
Met zijn vijftig zwoele recepten en verhalen brengt dit kookboek iedere foodie in extase. Een roadtrip om nooit meer te vergeten!
 
  • 162 pagina’s
  • 50 recepten
  • Prachtige cover
500 Italiaanse gerechten - L. Wildsmith

500 Italiaanse gerechten - L. Wildsmith

Deze receptenverzameling biedt maar liefst 500 ideeën voor een Italiaans getinte maaltijd, van een informeel etentje met vrienden tot een meergangendiner voor een speciale gelegenheid. Van een eenvoudige minestrone tot een met zorg bereide risotto, en van een heerlijke pizza tot een klassieke tiramisu: u vindt hier alle recepten die u zoekt.
 
  • Overvloed aan Italiaanse recepten
  • Culinaire diversiteit uit Italië
  • Betaalbaar
De Klassieke Italiaanse keuken - Marcella Hazan

De Klassieke Italiaanse keuken - Marcella Hazan

Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de ‘godmother of Italian cooking’.
 
  • Grondige Italiaanse culinaire tradities
  • Essentiële klassieke recepten
  • Meesterlijke Italiaanse kookgids
Dineren in Rome - Andreas Viestad

Dineren in Rome - Andreas Viestad

Onder het genot van een typisch Romeinse maaltijd in een klassiek Romeins restaurant neemt de auteur ons mee op een culinaire reis. Gerecht voor gerecht, door de wereldgeschiedenis en de culinaire geschiedenis van De Eeuwige Stad.

  • Eetavonturen in Rome
  • Culinaire ontdekkingen in de stad
  • Smakelijke Romeinse dinergids

Lo amo l'Italia

Een van de belangrijkste ingrediënten in de Italiaanse keuken is olijfolie. Het wordt gebruikt om te bakken, als dressing of als topping. Wil je dus een Italiaans kookboek aanschaffen? Dan kun je direct een fles olijfolie op je lijstje zetten.

Andere veelgebruikte ingrediënten zijn verse kruiden, zoals basilicum, oregano en tijm. Maar ook tomaten, knoflook, uien en kaas zijn onmisbaar tijdens het koken van de heerlijkste Italiaanse gerechten.

Wat Kun je Verwachten van Italiaanse Kookboeken?

Italiaanse kookboeken staan bekend om hun pasta’s en pizza’s. Verse pasta wordt gemaakt van bloem en eieren en kan in verschillende vormen worden gesneden (bijvoorbeeld spaghetti, fettuccine en lasagne), waardoor je eindeloos kan variëren met de gerechten. Pizza’s worden meestal gebakken in een houtgestookte oven en belegd met verse tomatensaus, kaas en verschillende soorten vlees, vis en groenten. Natuurlijk kun jij ze zelf ook gewoon afbakken in je oven.

Andere populaire gerechten uit Italiaanse kookboeken

Naast pasta’s en pizza’s staan Italiaanse kookboeken natuurlijk vol met andere typisch Italiaanse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan risotto’s, osso buco, bruschetta en natuurlijk de welbekende caprese salade. Desserts als tiramisu, panna cotta en gelato zijn ook enorm populair en daarom niet te missen in de beste Italiaanse kookboeken.

Seizoensgebonden en lokaal

Belangrijk in de Italiaanse keuken is het gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het land heeft een rijke en gevarieerde keuken die per regio kan verschillen. Iedere regio heeft immers zijn eigen specialiteiten en smaken.

Italiaanse kookboeken: eenvoudig en veel kruiden

Ga jij een Italiaans kookboek aanschaffen? Dan kun je eenvoudige kooktechnieken en een hoop verse kruiden en specerijen verwachten die de smaak van jouw gerechten onweerstaanbaar zullen maken. Italiaans; het is en blijft een van de meest populaire keukens ter wereld en blijft een favoriet vanwege de heerlijke en veelzijdige gerechten.

Benieuwd naar de beste kookboeken ooit gemaakt? Je vind hier de beste 10 kookboeken

Italiaans borrelplankje

De beste Italiaanse kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Italiaanse kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024