Italiaanse kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

De Italiaanse keuken is beroemd over de hele wereld vanwege zijn eenvoudige en smaakvolle gerechten. De basis van de Italiaanse keuken bestaat uit verse ingrediënten, eenvoudige kooktechnieken en het gebruik van kruiden en specerijen om de natuurlijke smaken van de ingrediënten te versterken. We nemen je mee in de Italiaanse kookboeken. Lees dus snel verder.

De Zilveren Lepel

De Zilveren lepel

Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.

Een must-have voor in jouw keuken!

Pasta Grannies - Vicky Bennison

Pasta grannies - Vicky Bennison

De naam zegt het al, een boek vol met de lekkerste pasta recepten. Echte Italianen maken pasta uiteraard met de hand. In dit boek vind je verschillende pastarecepten van pasta Carbonara tot Spaghetti Aglio Olio. In dit boek laten Italiaanse oma’s zien hoe je deze pasta’s kan maken en delen hun geheime recepten.

  • Pagina’s: 256
  • Voor koks van alle niveaus
  • Bevat traditionele Italiaanse familierecepten 
De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken - Maud Moody

Zoals we eerder al zeiden is ‘de zilveren lepel’ de échte bijbel van de Italiaanse keuken. Echter verdient dit boek ook zeker een plekje in de top Italiaanse kookboeken.

Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania óf bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana. De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

  • Pagina’s: 496
  • Voor koks van alle niveaus
  • Elk hoofdstuk is gewijd aan een andere regio van Italië
500 Italiaanse gerechten - L. Wildsmith

500 Italiaanse gerechten - L. Wildsmith

Deze receptenverzameling biedt maar liefst 500 ideeën voor een Italiaans getinte maaltijd, van een informeel etentje met vrienden tot een meergangendiner voor een speciale gelegenheid. Van een eenvoudige minestrone tot een met zorg bereide risotto, en van een heerlijke pizza tot een klassieke tiramisu: u vindt hier alle recepten die u zoekt.
 
  • Pagina’s: 288
  • Voor koks van alle niveaus
  • 500 Italiaanse recepten
De Klassieke Italiaanse keuken - Marcella Hazan

De Klassieke Italiaanse keuken - Marcella Hazan

Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de ‘godmother of Italian cooking’.
 
  • Pagina’s: 528
  • Voor koks van alle niveaus
  • Uitgebreide informatie over bereidingstechnieken

Lo amo l'Italia

Een van de belangrijkste ingrediënten in de Italiaanse keuken is olijfolie. Het wordt gebruikt om te bakken, als dressing of als topping. Wil je dus een Italiaans kookboek aanschaffen? Dan kun je direct een fles olijfolie op je lijstje zetten.

Andere veelgebruikte ingrediënten zijn verse kruiden, zoals basilicum, oregano en tijm. Maar ook tomaten, knoflook, uien en kaas zijn onmisbaar tijdens het koken van de heerlijkste Italiaanse gerechten.

Wat Kun je Verwachten van Italiaanse Kookboeken?

Italiaanse kookboeken staan bekend om hun pasta’s en pizza’s. Verse pasta wordt gemaakt van bloem en eieren en kan in verschillende vormen worden gesneden (bijvoorbeeld spaghetti, fettuccine en lasagne), waardoor je eindeloos kan variëren met de gerechten. Pizza’s worden meestal gebakken in een houtgestookte oven en belegd met verse tomatensaus, kaas en verschillende soorten vlees, vis en groenten. Natuurlijk kun jij ze zelf ook gewoon afbakken in je oven.

Andere populaire gerechten uit Italiaanse kookboeken

Naast pasta’s en pizza’s staan Italiaanse kookboeken natuurlijk vol met andere typisch Italiaanse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan risotto’s, osso buco, bruschetta en natuurlijk de welbekende caprese salade. Desserts als tiramisu, panna cotta en gelato zijn ook enorm populair en daarom niet te missen in de beste Italiaanse kookboeken.

Seizoensgebonden en lokaal

Belangrijk in de Italiaanse keuken is het gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het land heeft een rijke en gevarieerde keuken die per regio kan verschillen. Iedere regio heeft immers zijn eigen specialiteiten en smaken.

Italiaanse kookboeken: eenvoudig en veel kruiden

Ga jij een Italiaans kookboek aanschaffen? Dan kun je eenvoudige kooktechnieken en een hoop verse kruiden en specerijen verwachten die de smaak van jouw gerechten onweerstaanbaar zullen maken. Italiaans; het is en blijft een van de meest populaire keukens ter wereld en blijft een favoriet vanwege de heerlijke en veelzijdige gerechten.

Benieuwd naar de beste kookboeken ooit gemaakt? Je vind hier de beste 10 kookboeken

Italiaans borrelplankje

De beste Italiaanse kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Italiaanse kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024