
Italiaanse kookboeken
De Italiaanse keuken is beroemd over de hele wereld vanwege zijn eenvoudige en smaakvolle gerechten. De basis van de Italiaanse keuken bestaat uit verse ingrediënten, eenvoudige kooktechnieken en het gebruik van kruiden en specerijen om de natuurlijke smaken van de ingrediënten te versterken. We nemen je mee in de Italiaanse kookboeken. Lees dus snel verder.
De Beste Italiaanse Kookboeken op een Rij

De Zilveren lepel
Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken. Een must-have voor in jouw keuken!
- 2.000 recepten
- Inspirerend
- 1504 pagina’s

Made at home - Giorgio Locatelli
In dit Italiaanse kookboek vind je 150 familierecepten. Met dit boek bij de hand maak je zowel traditionele als moderne Italiaanse gerechten. Chef-kok Giorgio Locatelli is een enorm grote naam in de Italiaanse keuken. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt.
- 320 pagina’s
- Duidelijke instructies
- Vol familierecepten

Big Mamma in 30 minuten
Het kookboek “Big Mamma in 30 minuten” neemt je mee op een smakelijke reis door de Italiaanse keuken, met eenvoudige recepten die binnen een half uur klaar zijn. Ontdek de geheimen van de authentieke Italiaanse gerechten en geniet van heerlijke smaken zonder lang in de keuken te staan. Met dit boek heb je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de smaakvolle Italiaanse keuken in je eigen huis te ervaren.
- Snel en gemakkelijk
- Authentieke Italiaanse smaken
- Voor elke gelegenheid

Pasta grannies - Vicky Bennison
De naam zegt het al, een boek vol met de lekkerste pasta recepten. Echte Italianen maken pasta uiteraard met de hand. In dit boek vind je verschillende pastarecepten van pasta Carbonara tot Spaghetti Aglio Olio. In dit boek laten Italiaanse oma’s zien hoe je deze pasta’s kan maken en delen hun geheime recepten.
- Ideaal als cadeau
- 256 pagina’s
- Persoonlijke verhalen

Big mamma Cucina Popolare
‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ biedt meer dan 130 makkelijk te bereiden en verrassende recepten: echte klassiekers maar wél met een moderne twist
uit de Italiaanse keukens van restaurantgroep ‘Big Mamma’. De Italiaanse chef-koks van ‘Big Mamma’ koken volgens de tradities van hun mama’s maar met een hedendaags signatuur.
- 130 recepten
- Vol met tips & tricks
- Prachtige productfoto’s

De bijbel van de italiaanse keuken - Maud Moody
Zoals we eerder al zeiden is ‘de zilveren lepel’ de échte bijbel van de Italiaanse keuken. Echter verdient dit boek ook zeker een plekje in de top Italiaanse kookboeken. Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania óf bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana. De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.
- Voor beginners & gevorderden
- 496 bladzijden
- Met een Nederlandse touch

Tasting Rome - Katie Parla
Tasting Rome is geschreven door journalist Katie Parla en fotograaf Kristina Gill. Zij hebben het unieke karakter van de eetcultuur vastgelegd. Tweeduizend jaar geschiedenis van de Romeinse keuken. Ze laten zien hoe de fundamenten van de Romeinse keuken over zijn gegaan naar de klassieke variaties.
Let op: het boek is in het Engels
- Prachtige fotografie
- Ideaal cadeau
- Inspirerend

Vijftig tinten amore - Stefaan de Daeninck
Met zijn vijftig zwoele recepten en verhalen brengt dit kookboek iedere foodie in extase. Een roadtrip om nooit meer te vergeten!
- 162 pagina’s
- 50 recepten
- Prachtige cover

500 Italiaanse gerechten - L. Wildsmith
- Overvloed aan Italiaanse recepten
- Culinaire diversiteit uit Italië
- Betaalbaar

De Klassieke Italiaanse keuken - Marcella Hazan
- Grondige Italiaanse culinaire tradities
- Essentiële klassieke recepten
- Meesterlijke Italiaanse kookgids

Dineren in Rome - Andreas Viestad
Onder het genot van een typisch Romeinse maaltijd in een klassiek Romeins restaurant neemt de auteur ons mee op een culinaire reis. Gerecht voor gerecht, door de wereldgeschiedenis en de culinaire geschiedenis van De Eeuwige Stad.
- Eetavonturen in Rome
- Culinaire ontdekkingen in de stad
- Smakelijke Romeinse dinergids
Lo amo l'Italia
Een van de belangrijkste ingrediënten in de Italiaanse keuken is olijfolie. Het wordt gebruikt om te bakken, als dressing of als topping. Wil je dus een Italiaans kookboek aanschaffen? Dan kun je direct een fles olijfolie op je lijstje zetten.
Andere veelgebruikte ingrediënten zijn verse kruiden, zoals basilicum, oregano en tijm. Maar ook tomaten, knoflook, uien en kaas zijn onmisbaar tijdens het koken van de heerlijkste Italiaanse gerechten.
Alles over Italiaanse Kookboeken
Want daarvoor ben je hier immers!

Wat Kun je Verwachten van Italiaanse Kookboeken?
Italiaanse kookboeken staan bekend om hun pasta’s en pizza’s. Verse pasta wordt gemaakt van bloem en eieren en kan in verschillende vormen worden gesneden (bijvoorbeeld spaghetti, fettuccine en lasagne), waardoor je eindeloos kan variëren met de gerechten. Pizza’s worden meestal gebakken in een houtgestookte oven en belegd met verse tomatensaus, kaas en verschillende soorten vlees, vis en groenten. Natuurlijk kun jij ze zelf ook gewoon afbakken in je oven.
Andere populaire gerechten uit Italiaanse kookboeken
Naast pasta’s en pizza’s staan Italiaanse kookboeken natuurlijk vol met andere typisch Italiaanse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan risotto’s, osso buco, bruschetta en natuurlijk de welbekende caprese salade. Desserts als tiramisu, panna cotta en gelato zijn ook enorm populair en daarom niet te missen in de beste Italiaanse kookboeken.
Seizoensgebonden en lokaal
Belangrijk in de Italiaanse keuken is het gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het land heeft een rijke en gevarieerde keuken die per regio kan verschillen. Iedere regio heeft immers zijn eigen specialiteiten en smaken.
Italiaanse kookboeken: eenvoudig en veel kruiden
Ga jij een Italiaans kookboek aanschaffen? Dan kun je eenvoudige kooktechnieken en een hoop verse kruiden en specerijen verwachten die de smaak van jouw gerechten onweerstaanbaar zullen maken. Italiaans; het is en blijft een van de meest populaire keukens ter wereld en blijft een favoriet vanwege de heerlijke en veelzijdige gerechten.
Benieuwd naar de beste kookboeken ooit gemaakt? Je vind hier de beste 10 kookboeken.

De beste Italiaanse kookboeken
Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Italiaanse kookboeken voor je op een rij.