Mediterraans kookboek

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

De Mediterrane keuken, afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee zoals Italië, Griekenland en Spanje, kenmerkt zich door gezonde ingrediënten zoals olijfolie, verse groenten, vis en kruiden. Het staat bekend om zijn smaakvolle gerechten, zoals pasta, tapas en salades, die de basis vormen voor een evenwichtige en heerlijke gerechten.

Het mediterrane dieet - Wilma van Grinsven-Padberg

Het mediterrane dieet - Wilma van Grinsven-Padberg

Wilma Van Grinsven-Padberg is een olijfolie expert en kwam daardoor in contact met het fenomeen ‘de mediterrane keuken’. Ze neemt je mee in de geheimen van de mediterrane levensstijl. Ze gaat te rade bij verschillende experts en ze legt de levensstijl haarfijn uit. De recepten zijn gemaakt door foodies uit de mediterrane landen en zijn behalve makkelijk te maken ook gezond en lekker.

Zo ben je helemaal klaar om met deze gezonde keuken te beginnen!

  • Mooie kaft
  • Leuk om te geven als cadeau
5 Ingrediënten Mediterraan - Jamie Oliver

5 Ingrediënten Mediterraan - Jamie Oliver

Jamie Olivers nieuwste kookboek 5 ingrediënten mediterraan is een briljante combi van snel en simpel koken met die heerlijke mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal 5 ingrediënten weet Jamie keer op keer een geweldig gerecht te maken.

De keukens van Spanje, Frankrijk, Tunesië, Griekenland – en méér – bieden zonnige inspiratie voor 120 superheldere recepten waarmee je zo de keuken in kunt. Van vega tot vis en vlees, en van pasta tot salades, soepen en natuurlijk zonovergoten zoetigheid.

  • 120 recepten
  • Van de bekende Jamie Oliver
  • Simpel en superlekker eten
Shoukran - Abdel Alaoui

Shoukran - Abdel Alaoui

In ‘Shoukran’ van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. ‘Shoukran’ is daarom het perfecte cadeau voor het Suikerfeest. Begin de maaltijd goed met huisgemaakte falafel, een smakelijke meiraapdip of een selectie knapperige bricks.
 
Laat je gasten versteld staan door hen de lekkerste couscous ooit voor te schotelen en sluit af met een speciaal dessert: cheesecake met oranjebloesemwater. In ‘Shoukran’ voert chef Abdel Alaoui je langs zijn rijke culinaire familiegeschiedenis en geeft hij menig traditioneel gerecht een moderne twist.
 
Met de honderd recepten die dit kookboek rijk is, zet je gegarandeerd een waar Marokkaans feestmaal op tafel waarvoor iedereen je duizendmaal zal bedanken. Shoukran!
 
  • 100 recepten
  • Voor de hele familie
Hartstikke mediterraan - Annemieke Jansen

Hartstikke mediterraan - Annemieke Jansen

Wat is nou écht gezond? Hoe maak je gezond koken leuk en lekker, zonder complexe recepten met dure of moeilijk te verkrijgen ingrediënten? Hoe kun je een paar jaar extra leven, en vooral ook fit en prettig, maar toch ook nog genieten van lekker eten?
 
Hartstikke mediterraan is gelardeerd met wetenschappelijk onderbouwde, maar luchtig gebrachte informatie over voeding en gezondheid. Bij elk recept staat precies hoeveel onverzadigd en verzadigd vet, suiker en zout het bevat. Mensen met hart- en vaatziekten, een nieraandoening, diabetes of mensen die een dieet volgen kunnen zo bepalen of het gerecht in kwestie geschikt is voor hen. Zelf gezond koken wordt op deze manier weer een feest!
 
  • Inclusief voedingswaarden
  • Geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten, een nieraandoening of diabetes.
500 mediterrane gerechten - V. Sforza

500 mediterrane gerechten - V. Sforza

In 500 mediterrane gerechten vindt u recepten uit landen als Italië, Spanje, Griekenland, Libanon en Portugal. Dit zorgt voor een enorme diversiteit aan recepten waarin u de oorsprong van de gerechten terug proeft: het heerlijke klimaat, de manier van leven waarin eten en gezelligheid een hele speciale rol spelen.
 
  • 500 (!) recepten
  • Compact formaat Mediterraans kookboek
Karsu's Kitchen - Karsu

Karsu's Kitchen - Karsu

In Karsu’s Kitchen, haar eerste kookboek, deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis van Istanbul naar Hatay en prachtige fotografie van topfoodfotograaf Remko Kraaijeveld en Elvan Ünlü.

  • 75+ recepten
  • Prachtige fotografie

De Mediterrane keuken

De Mediterrane keuken, die haar oorsprong vindt in landen die de Middellandse Zee omringen, is een rijke en gevarieerde culinaire traditie. Deze regio omvat enkele van ’s werelds meest geliefde en smaakvolle keukens, elk met zijn eigen unieke kenmerken en gerechten.

Italië, met zijn beroemde pasta’s, pizza’s en kazen, staat symbool voor de Mediterrane keuken. Hier spelen olijfolie en verse tomaten een hoofdrol in gerechten.

Bekijk hier alle Italiaanse kookboeken.

Griekenland, aan de zuidoostelijke Middellandse Zee, biedt heerlijke specialiteiten zoals moussaka, souvlaki en gyros. Griekse salades met feta en olijven zijn verfrissend en populair.

Bekijk hier alle Griekse kookboeken

Spanje, in het zuidwesten van Europa, heeft zijn wereldwijde stempel gedrukt met paella, een smaakvol rijstgerecht, en tapas, kleine hapjes om te delen. Spaanse olijven en chorizo voegen karakter toe aan gerechten.

Bekijk hier alle Spaanse kookboeken

Marokko aan de noordwestelijke kust van Afrika is bekend om zijn tajine, een kruidige stoofschotel, en het gebruik van exotische specerijen zoals kaneel en saffraan.

Bekijk hier alle Marokkaanse kookboeken.

Turkije, met zijn kebabs en baklava, biedt een smaakvolle eetervaring, vaak geserveerd met versgebakken lavash.

Bekijk hier alle Turkse kookboeken

Libanon, gelegen aan de oostelijke kust van de Middellandse Zee, staat bekend om falafel, tabbouleh, hummus en heerlijke lamsgerechten, meestal geserveerd met platbrood.

Bekijk hier alle Libanese kookboeken

Deze landen delen het gebruik van olijfolie, verse groenten, kruiden en specerijen, wat de Mediterrane keuken zijn kenmerkende smaak en gezonde reputatie geeft. Of je nu van pasta houdt in Italië, tapas in Spanje, of tajine in Marokko, de Mediterrane keuken heeft voor elk wat wils.

Mediterraans eten

De beste Mediterraanse kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. Ook voor jou een geschikt Mediterraans kookboek. 

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024