Mexicaanse kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Pittig, smaakvol, aromatisch, gevarieerd en kleurrijk; de Mexicaanse keuken heeft het allemaal. Het staat bekend om zijn gebruik van verse ingrediënten, zoals tomaten, maïs, bonen, avocado’s, paprika’s en kruiden als koriander en komijn. Wil je een Mexicaans kookboek aanschaffen? Haal deze ingrediënten dan maar vast in huis terwijl je wacht tot hij op je deurmat valt.

Comida Mexicana - Rosa Cienfuegos

Comida Mexicana - Rosa Cienfuegos

De Mexicaanse keuken heeft veel meer te bieden dan taco’s en guacamole. De Mexicaanse Rosa Cienfuegos laat zien hoe rijk deze keuken is in dit fraai vormgegeven kookboek. ‘Comida Mexicana’ biedt authentieke recepten die overheerlijk én maakbaar zijn en de Mexicaanse eetcultuur weerspiegelen.

‘Comida Mexicana’ is bovenal een praktisch kookboek: geen ellenlange lijsten met benodigde ingrediënten; de producten zijn bovendien goed verkrijgbaar en de recepturen zijn eenvoudig te volgen dankzij de heldere uitleg van de auteur. Met dit kookboek haal je de echte Mexicaanse eetcultuur in huis.

 • Authentieke Mexicaanse gerechten
 • Duidelijke instructies
 • Mooie presentatie en afbeeldingen
Cantina Mexicana - Paul Wilson​

Cantina Mexicana - Paul Wilson

In Cantina Mexicana word je meegenomen en ontdek je de echte keukens van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuidelijke Oaxaca, prachtige visschotels van de schiereilanden Baja en Yucatán, streetfood uit Mexico City tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya’s. 

Bovendien geeft Cantina Mexicana goede uitleg over typische Mexicaanse producten en de verkrijgbaarheid daarvan.

 • Verfijnde en moderne interpretatie van Mexicaanse gerechten
 • Innovatieve combinaties van smaken en ingrediënten
 • Prachtige food styling en fotografie
Fiesta - Tanja Dusy​

Fiesta - Tanja Dusy

Mexico: het land van de sombrero’s, cactussen, Azteken en Maya’s, maar vooral van de verrukkelijke tortilla’s, taco’s, salsa’s en guacamole. Dit boek brengt aan de hand van 80 authentieke recepten en verleidelijke foodfotografie de Mexicaanse keuken op jouw bord.
 
Maak kennis met klassiekers zoals tacos al pastor, chili con carne of de quesadilla, maar ook met minder bekende recepten zoals de tlapique con verdura en de pollo con mole poblano. Dompel jezelf van voorgerecht tot dessert onder in Mexico’s rijke culinaire traditie en houd meteen je eigen fiesta!
 
 • Gevarieerde recepten
 • Creatieve en kleurrijke presentatie
 • Inspirerende ideeën voor feesten

Mexico: The cookbook - Margarita Carrillo Arronte

In dit Mexicaanse kookboek vind je een uitgebreide collectie Mexicaanse recepten. Hij wordt beschouwd als een van de beste in zijn soort. Het bevat meer dan 700 recepten die een breed scala aan smaken en regionale specialiteiten vertegenwoordigen.

Let op: dit Mexicaanse kookboek is in het Engels

 • 700+ recepten
 • Voor beginnende en gevorderde koks
 • Relatief weinig foto’s
Meat-Free Mexicaans - Thomasina Miers

Meat-Free Mexicaans - Thomasina Miers

Mega Mexicaans, maar dan zonder vlees. Ontdek de 110 vegetarische en vegan recepten in ‘Meat-Free Mexicaans’, het nieuwe kookboek van Thomasina Miers.

Fris, spicy & spannend, dat zijn de Mexicaanse flavours van Thomasina Miers’ vega & vegan gerechten in Meat-Free Mexicaans.

Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltaco’s, empanada’s, gordita’s met gegrilde asperges en overheerlijke cocktails. Alle gerechten zijn een plezier om te bereiden, te eten, drinken en vooral om keer op keer opnieuw te maken.

Fris, vurig en fun! – Yotam Ottolenghi

 • Vega recepten
 • Moderne kaft die leuk staat in de keuken of op de koffietafel

Meer inspiratie naast Mexicaanse kookboeken

Ontdek de heerlijke smaken van de Mexicaanse keuken met onze verzameling van beste Mexicaanse kookboeken. Van smaakvolle taco’s tot pittige salsa’s, deze keuken staat bekend om zijn rijke en gevarieerde gerechten. Als je op zoek bent naar vegetarische opties, zul je blij zijn te weten dat de Mexicaanse keuken veel mogelijkheden biedt voor smaakvolle en vullende vegetarische gerechten. Bonen, maïs, avocado en een verscheidenheid aan groenten spelen een centrale rol in veel Mexicaanse gerechten, waardoor ze ideaal zijn voor vegetariërs, ben je vegetariër? Bekijk hier alle Vegetarische kookboeken. Voor degenen die een stap verder willen gaan, hebben we ook een selectie van veganistische kookboeken. Ontdek hier onze collectie van veganistische kookboeken en geniet van smaakvolle en diervriendelijke maaltijden. Geen speciale voorkeur? Bekijk hier dan de top 10 kookboeken

Mexico

Hier vind je jouw beste Mexicaans kookboek

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Mexicaanse kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024