Tel Aviv Kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Ontdek de smaakvolle wereld van Tel Aviv met deze inspirerende kookboeken.  Leer de geheimen van de Israëlische keuken en laat je verrassen door de unieke combinaties van verse ingrediënten.

TLV - Jigal Krant

TLV - Jigal Krant

TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. Denk: paarse tabouleh, visshoarma, ratatouille in een pita, bietencarpaccio, gegrilde avocado en risotto van freekeh.

TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto’s wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV.

 • Onthult de smaken van Tel Aviv
 • Inspirerende gerechten
 • Diverse recepten
TLV Vegan - Jigal Krant

TLV Vegan - Jigal Krant

Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing.

TLV Vegan is een kookboek, leesboek en een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

 • Innovatieve veganistische gerechten
 • Creatief, smaakvol, vult de plantaardige keuken met inspiratie
 • Verleidelijke foto’s

Bekijk de beste vegan kookboeken.

Breaking Breads - Raquel Pelzel

Breaking Breads - Raquel Pelzel

“Breaking Breads” is een opmerkelijk kookboek van Raquel Pelzel dat zich richt op de rijke tradities van het bakken van brood in verschillende culturen. Het boek biedt een uitgebreide verzameling van authentieke broodrecepten, waaronder zuurdesems, platbroden en gevuld brood. Pelzel deelt boeiende verhalen en technieken die lezers in staat stellen om zelf heerlijk brood te bakken.

 • Diepgaand onderzoek naar wereldwijde broodtradities
 • Heldere instructies
 • Brengt de warmte en magie van versgebakken brood over

Let op: het boek is in het Engels.

Ben je een echte bak-prins(es)? Bekijk dan hier alle bakboeken.

Oren - Oded Oren

Oren - Oded Oren

Ontdek culinair Tel Aviv, het moderne culturele centrum van het Midden-Oosten is een waar east meets west-kruispunt. Ook in culinair opzicht is Tel Aviv een melting pot: de smaken van de Middellandse Zee en die van het Midden-Oosten komen samen. Oren is niet alleen het persoonlijke verhaal van chef-kok Oded Oren maar ook een ode aan zijn culinair Tel Aviv.

De recepten in Oren zijn zowel geschikt voor de beginnende als meer ervaren koks: van streetfood en kleine gerechtjes als arayes (gevulde pitabroodjes).

 • Innovatieve Midden-Oosterse gerechten met een moderne flair
 • Verfijnd, verrassend
 • Prachtig vormgegeven / moderne kaft

De keuken van Tel Aviv

De Tel Aviv-keuken weerspiegelt de dynamiek van deze moderne metropool in Israël. Het culinaire landschap van Tel Aviv is doordrenkt van een mix van invloeden, met een sterke nadruk op de Midden-Oosterse, mediterrane en Joodse keukens. Het ontstaan ​​van de Tel Aviv-keuken is sterk verbonden met de geschiedenis van de stad zelf.

In de vroege jaren 1900 vestigden Joodse immigranten zich in Tel Aviv en brachten hun culinaire tradities en smaken mee. Dit vormde de basis voor de lokale keuken. Na verloop van tijd ontstond er een unieke fusion van gerechten, met traditionele Midden-Oosterse ingrediënten zoals hummus, tahini, pita en falafel vermengd met invloeden uit de mediterrane keuken, zoals verse vis, olijfolie en kruiden.

De Tel Aviv-keuken staat bekend om zijn nadruk op verse, seizoensgebonden ingrediënten en eenvoudige bereidingswijzen om de natuurlijke smaken te accentueren. Salades met verse groenten, zoals Israëlische salade met tomaten en komkommers, zijn populaire gerechten. Shakshuka, een gerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus, is een kenmerkend Tel Aviv-gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt.

De stad heeft ook een bloeiende street food-scene met diverse opties zoals falafel, sabich (een pita gevuld met aubergine, ei en salades) en gegrild vlees. Naast traditionele gerechten innoveert Tel Aviv voortdurend met fusionkeuken, veganistische en vegetarische opties, en moderne culinaire experimenten.

Tel Aviv heeft zich ook ontwikkeld tot een gastronomische bestemming met talloze restaurants die de smaakpapillen verrassen met creatieve interpretaties van klassieke gerechten. Chefs in Tel Aviv putten uit lokale ingrediënten en internationale invloeden om innovatieve en verfijnde gerechten te creëren.

Tel Aviv

De beste Tel Aviv kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste kookboeken uit Tel Aviv voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024