Turks kookboek

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

De Turkse keuken is een smaakvolle mix van Midden-Oosterse en mediterrane invloeden. Het staat bekend om gerechten zoals kebabs, baklava en mezze. Belangrijke ingrediënten zijn lamsvlees, olijfolie, kruiden en yoghurt. De Turkse keuken is rijk aan smaak en traditie, en biedt een scala aan heerlijke gerechten.

De Beste Turkse Kookboeken op een Rij

Karsu's Kitchen - Karsu

Karsu's Kitchen - Karsu

Met meer dan 75 recepten uit de Turkse keuken! Maak samen met Karsu een culinaire droomreis langs tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, van vega tot vis en vlees.

In Karsu’s Kitchen, haar eerste kookboek, deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

 • 75+ recepten
 • Prachtige fotografie

Je vindt Karsu´s Kitchen ook in onze kookboeken top 10.

Landenbijbels - De bijbel van de Turkse keuken

Landenbijbels - De bijbel van de Turkse keuken

Van börek tot baklava en van meze en dolmas’s en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer.

Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.

 • Reis door diverse regionale keukens van Turkije
 • Heerlijke recepten

Recepten uit Istanbul - Pomme Larmoyer

Waan je met ‘Recepten uit Istanbul’ in de straten van deze eeuwenoude wereldse stad, snuif de geuren op en proef van de rijke keuken, waarin de invloeden van weleer nog zo aanwezig zijn.
 
De gastronomie is gevarieerd, verrassend en verfijnd – waar je ook bent: in de oude Griekse en Joodse wijken Fener en Balat, in het mondaine Galata of in het Aziatische gedeelte van Istanbul. Proef de enorme verscheidenheid aan mezzes zoals peterseliesalade, fava (tuinbonenpuree) en inktvisringen met agorasaus.
 
Maak pides met kaas, spinazie of kip en pilav met zeebaars. Kom alles te weten over het maken van Turks fruit en bekwaam jezelf in het maken van baklava. Van streetfood tot en met familierecepten, van thee- en koffierituelen tot en met de mooiste visrecepten en mezze.
 
Van snacks tot en met desserts: met ‘Recepten uit Istanbul’ leer je de keuken kennen van culinair Istanbul.
 
 • Gevarieerd
 • Verrassend
 • Verfijnd
Turks tafelen - Sevtap Yüce

Turks tafelen - Sevtap Yüce

In Turks tafelen neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op straat altijd het beste smaakt, tot op houtvuur gebakken brood, verse salades en uitgebreide familierecepten.

Alles wat de verrassend veelzijdige Turkse keuken te bieden heeft vind je in dit boek. De prachtige beelden van het straatleven, de vele specerijen, gewoonten en uiteraard de heerlijke gerechten laten zowel het oude land als het nieuwe moderne Turkije zien.

 • Oud én modern Turkije
 • Veel variatie in de recepten
Oklava - Selin Kiazim

Oklava - Selin Kiazim

De Turks-Cypriotische keuken staat bekend om de explosie aan heerlijke smaken. Selin Kiazim brengt met Oklava (‘deegroller’) de moderne versie van deze keuken bij jou thuis. Met zoete en hartige lekkernijen, kruidige broden en heerlijk frisse visgerechten biedt dit boek een keur aan verrassende recepten.
 
Elk recept wordt geïntroduceerd aan de hand van een klein stukje geschiedenis of een persoonlijke herinnering van de auteur. Als je de foto’s in dit boek bekijkt zullen je handen gaan jeuken om zelf aan de slag te gaan!
 
 • Explosie van heerlijke smaken
 • Verrassende recepten
 • Bij elk recept een stukje geschiedenis

The Turkish Cookbook - Musa Dagdeviren

Het definitieve kookboek van stevige, gezonde Turkse keuken, samengesteld door de toonaangevende koks op het gebied van de unieke voedseltradities van Turkije, Musa Dagdeviren, zoals te zien in de Netflix-docuserie Chef’s Table.

Let op: boek is in het Engels.

 • Samengesteld door toonaangevende koks
 • Staat mooi in iedere keuken

De Turkse keuken

De Turkse keuken is een intrigerende en smaakvolle culinaire traditie die diepgeworteld is in de geschiedenis en geografie van Turkije. Deze keuken vertoont invloeden van zowel de Midden-Oosterse als de mediterrane keuken, wat resulteert in een unieke mix van smaken en gerechten.

Een centraal element van de Turkse keuken is vlees, vooral lamsvlees en gevogelte. Gerechten zoals kebabs, adana kebab, en doner kebab zijn wereldberoemd en worden vaak geserveerd met pilav (rijst) en platbrood.

Vegetarische opties zijn ook overvloedig, met gerechten als imam bayildi (gevulde aubergine), sigara börek (bladerdeegrolletjes), en een verscheidenheid aan mezzes zoals hummus en baba ghanoush.

De Turkse keuken staat bekend om zijn gebruik van kruiden zoals komijn, koriander, en sumak, evenals olijfolie en yoghurt. Zoals in veel Midden-Oosterse keukens, is het brood een integraal onderdeel van de maaltijd.

Al met al biedt de Turkse keuken een heerlijke en diverse ervaring, die de rijke geschiedenis en geografie van het land weerspiegelt. Het heeft ook invloeden van Griekse en Arabische keukens, maar heeft een unieke Turkse identiteit. Het is een culinaire reis die de zintuigen prikkelt en de gastronomische nieuwsgierigheid bevredigt.

Turkse thee

De beste Turkse kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Turkse kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024