Vietnamese kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Vietnamese kookboeken zijn een fascinerende reis door de rijke culinaire tradities van Vietnam. Ze onthullen de geheimen van de Vietnamese keuken, bekend om zijn delicate balans van smaken en het gebruik van verse ingrediënten. Deze kookboeken bieden een scala aan recepten, van beroemde pho-soep tot de smakelijke banh mi-sandwiches, en laten zien hoe je authentieke Vietnamese gerechten in je eigen keuken kunt bereiden. Ze zijn een must-have voor elke foodie die de unieke smaken van Vietnam wil ontdekken en ervaren.

Vietnamees - Uyen Luu

Leer Vietnamees koken met Uyen Luu en ontdek de veelzijdigheid van deze ‘frisse en verse’ keuken: het gebruik van rauwe of knapperige groenten en kruiden als koriander, munt en Thaise basilicum zijn kenmerkend. Maar er is meer: van geurige ‘phở’ tot en met typisch Vietnamese noedelsalades of makkelijke doordeweekse maaltijden. 
 
De Vietnamese keuken kent invloeden uit o.a. China en Frankrijk: van de typische Vietnamese broodjes (bánh mì) tot en met het maken van een goede bouillon voor ‘phở’, een Vietnamese soep gevuld met noedels en doorgaans rundvlees. 
 
Van authentieke Vietnamese salades en hemelse noedelsoepen, tot doordeweekse gerechten, feestmaaltijden, rijstgerechten, desserts en meer. Met goede uitleg over de voorraadkast, basisrecepten, keukentips en menuplanners. Met ‘Vietnamees’ kan de thuiskok meteen aan de slag.
 
 • Voor doordeweekse maaltijden
 • Leuke recepten
 • Mooie kaft (als decoratie)
Vietnamese food any day

Vietnamese food any day - Andrea Nguyen

Dit Vietnamese kookboek bevat een verzameling van 80 toegankelijke, gemakkelijke recepten voor vers Vietnamees eten. Je vindt er opties als Honey-Glazed Pork Riblets, Chili Garlic Chicken Wings en No-churn Vietnamese Coffee Ice Cream. Door de auteur van Het Pho Kookboek.

 • Door de auteur van het Pho kookboek
 • 80 toegankelijke recepten
 • Mooie foto’s
An An Vietnamese Familierecepten - Mai Nguyen

An An Vietnamese Familierecepten - Mai Nguyen

In An An deelt Mai (ook bekend van MasterChef) niet alleen de beste Vietnamese recepten, maar ook haar aangrijpende vluchtelingenverhaal. Inleidend vertelt ze over haar lange reis van Vietnam, via de Filippijnen naar Nederland en hoe ze – zelfs terwijl ze voor de heetste vuren stond – een geweldige passie voor koken ontwikkelde.

Bereid je voor op een smaakvol Vietnamees kookboek waarin op elke pagina een nieuwe culinaire ontdekking schuilt; van voor- tot nagerecht en alles ertussenin.

 • Verdiept je in de Vietnamese culinaire tradities
 • Ontdek geliefde familierecepten
 • Heerlijke recepten
The Food of Vietnam

The Food of Vietnam - Luke Nguyen

Een prachtig verpakte, definitieve culinaire en culturele reis door de diverse regio’s van Vietnam.

Let op: boek is in het Engels

 • Ebook of hardcover
 • Praktisch toepasbaar
 • Mooie cover (dus staat goed in de keuken)

Alles over het Vietnamees kookboek

Vietnamese kookboeken zijn niet alleen een verzameling recepten, maar ook een venster op de rijke cultuur en geschiedenis van Vietnam. De Vietnamese keuken is een weerspiegeling van de geografische diversiteit en het historische verleden van het land, en deze aspecten komen tot leven in de pagina’s van deze kookboeken.

De Vietnamese keuken is uniek in zijn delicate balans van smaken – zoet, zuur, pittig en umami – en het gebruik van verse ingrediënten. Dit is te zien in de veelheid aan recepten die in deze kookboeken worden aangeboden. Van de wereldberoemde pho, een hartige noedelsoep met rundvlees of kip, tot de smakelijke banh mi, een sandwich die de Franse invloed op de Vietnamese keuken belichaamt, de recepten zijn een weerspiegeling van de diverse invloeden en de rijke agrarische traditie van Vietnam.

Geschiedenis van Vietnam

De geschiedenis van Vietnam is er een van kolonisatie en oorlog, en dit heeft zijn stempel gedrukt op de keuken. De Franse kolonisatie bracht bijvoorbeeld baguettes, koffie en paté naar Vietnam, die nu integrale onderdelen zijn van de Vietnamese keuken. Deze invloeden zijn te zien in de recepten en verhalen die in Vietnamese kookboeken worden gedeeld.

Vietnamese kookboeken: een viering van de regionale diversiteit van het land

Bovendien zijn Vietnamese kookboeken ook een viering van de regionale diversiteit van het land. Van de zeevruchten en verse kruiden van de kustgebieden tot de robuuste, hartige smaken van het bergachtige noorden en de zoete, pittige gerechten van het zuiden, deze kookboeken bieden een culinaire rondleiding door het land.

Meer dan alleen handleidingen

Vietnamese kookboeken zijn dus meer dan alleen handleidingen voor het bereiden van maaltijden. Ze zijn een manier om de Vietnamese cultuur, geschiedenis en levensstijl te begrijpen en te waarderen. Ze nodigen lezers uit om de unieke smaken van Vietnam te ontdekken en te ervaren, en om de verhalen en tradities die deze gerechten tot leven brengen, te delen.

Of je nu een ervaren kok bent of nieuw in de keuken, Vietnamese kookboeken zijn een waardevolle aanvulling op elke culinaire collectie.

De beste Vietnamese kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Vietnamese kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024