Kookboeken voor beginners

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

500 eenpansgerechten – Carol Beckerman

Een eenpansgerecht is het ultieme gemaksvoedsel omdat het veel stress wegneemt. Je hoeft je zeker niet te beperken tot traditionele stoofpotten. De makkelijk te volgen recepten in dit boek zijn ontwikkeld met de nadruk op gemak en ze bieden vele suggesties voor snelle lunches (bekijk ook de beste lunch kookboeken), heerlijke familiegerechten en langzaam bereide maaltijden uit de slowcooker (waar je geen omkijken naar hebt – bekijk hier de beste slowcooker kookboeken).

Wat de gelegenheid ook is, je vindt er vast een recept voor.

Vis voor beginners

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij.

Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit? Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren.

De styling van Mirjam van der Rijst, de fotografie van Harold Pereira en de vormgeving van Martien Holtzappel zorgen voor een fantastisch, verrassend en inspirerend visboek.

Fan van vis? Bekijk hier de beste vis kookboeken.

Jamie De Basis Van Het Koken – Jamie Oliver

Jamie Oliver begon op zijn achtste met koken in de pub van zijn ouders, The Cricketers, in Clavering, Essex. Hij werkte sindsdien met enkele grote Londense chefs, waaronder Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo van het Neal Street Restaurant, en Rose Gray en Ruth Rogers van het River Café. Tegenwoordig leidt hij zijn eigen restaurant in Oost-Londen.

Daarnaast heeft hij geschreven voor de Saturday Times en was hij culinair redacteru van GQ en Marie Claire. Hij is zevenentwintig e woont in Londen met zijn vrouw Jools en hun dochter Poppy Honey.

The Mediterranean Diet for Beginners

Het mediterrane dieet staat bekend om zijn voordelen voor de gezondheid en levensstijl, maar waar begin je? The Mediterranean Diet for Beginners is de gids om aan de slag te gaan met het Mediterraanse dieet en een voedzamer leven te leiden.

Bekijk hier de allerbeste Mediterraanse kookboeken.

Duik erin met een 7-daags maaltijdplan dat de stress wegneemt van wat, hoeveel en wanneer je moet eten. Met 40 verse en heerlijke maaltijden om uit te kiezen, zul je ontdekken hoe je goed kunt eten om goed te leven.

Het mediterrane dieet voor beginners bevat:

  • Een inleiding tot het mediterrane dieet.
  • Het 7-daagse dieet maaltijdplan.
  • 40 klassieke recepten: gezond, voedzaam voedsel voor ontbijt, lunch, diner en zelfs dessert.

Maak van een dagelijks dieet een gewoonte voor het leven.

Let op: dit kookboek voor beginners is in het Engels.

Healthy Weight Loss Beginner Cookbook- Vegan Meal Prep

Kom gemakkelijk in vorm en bespaar tijd! Dit kookboek boordevol informatie is je complete gids voor het bereiden van 89 heerlijke plantaardige recepten. Bereid je maaltijden voor de hele week voor en voed je lichaam met volwaardige voedingsmiddelen die je prestaties verbeteren.

Bekijk hier de beste vegan kookboeken.

Let op: dit beginners kookboek is in het Engels.

Donnie’s kookboek – Rapper Donnie

Dit is Donnie’s vreetschuur. Alles simpel en puur natuur. Voor de hardwerkende studenten. Voor de mensen van vlees en centen. Voor de vegetarische mensen die groen koken en voor de spacers die van het groen roken. Het is een ratatouille aan gerechten. Het is een snelle hap van roti tot salade tot patat. Het is voor ieder wat wils. Het is geschikt voor ieder moment.

Donald Scloszkie, beter bekend als Donnie, Maradonnie of De Fenomeen. Hij begon zijn carrière als kok, maar rapt sinds jonge leeftijd. Hij werd ontdekt door Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig en maakte in 2015 zijn debuutalbum Mannelogie. Er volgden nog drie albums. Donnie had een hit met ‘Snelle Planga’, waarvan de videoclip in 2019 werd genomineerd voor een Edison. Hij trad op in een uitverkocht Paradiso, stond in Carré met Joost Klein, opende Lowlands 2019 en tourt regelmatig door Nederland en België.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024