Ottolenghi kookboek

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Iedereen die houdt van koken heeft de naam Yotam Ottolenghi wel eens voorbij zien komen. Deze Israëlische-Britse kok heeft meerdere geweldige kookboeken geschreven, het ene nog beter dan het andere. Dat is ook niet raar als je kijkt naar de loopbaan van Yotam Ottolenghi. Yotam is opgegroeid in Israël, woonde een tijdje in Amsterdam en is vervolgens in Londen een Franse kookopleiding begonnen. Na zijn kookopleiding ging Ottolenghi aan de slag in verschillende sterrenrestaurants. In 2011 opende hij de deuren van zijn eigen restaurant in Londen, Nopi. Door de jaren heen heeft hij verschillende kookboeken uitgebracht, en met succes! Hij komt dan ook niet voor niks voor in de kookboeken top 10. Ook zo’n fan van Yotam Ottolenghi? Wij zetten zijn kookboeken op een rij.

Ottolenghi het kookboek – 2008

Geïnspireerd door hun jeugd in West- en Oost-Jeruzalem, presenteren Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi, het kookboek getiteld “Ottolenghi: Het Kookboek”, verse, eerlijke en gedurfde gerechten. Hun inventieve maar eenvoudige gerechten zijn gebaseerd op talloze culinaire tradities en invloeden, variërend van het Midden-Oosten tot Noord-Afrika, Italië en Californië. Het is uitgegroeid tot een culinaire klassieker.

Oorspronkelijk gepubliceerd in 2008, biedt deze heruitgebrachte versie nieuwe en bijgewerkte instructies door Yotam en Sami voor de 140 recepten. Lezers krijgen frisse ideeën over hoe hun oude favoriete gerechten geserveerd kunnen worden.

Plenty – 2011

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddenstoelen.

Met Plenty introduceerde Ottolenghi een geheel nieuwe en spannende keuken, met tot dan toe relatief onbekende ingrediënten. Inmiddels zijn er ruim 150.000 exemplaren van het boek verkocht en is Ottolenghi een begrip geworden.

Jeruzalem – 2013

Na Ottolenghi – Het kookboek en Plenty is Jeruzalem het derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi. In ruim 120 recepten tonen Yotam Ottolenghi en Sami Tamini je de grote culinaire tradities van Jeruzalem.

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.

Plenty more – 2014

Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden. De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten.

De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto’s en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!

Nopi – 2015

NOPI bevat ruim honderd nieuwe recepten die Yotam Ottolenghi samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully’s onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op als Geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter en de NOPI-klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie.
Met ‘NOPI’ bewijst Ottolenghi eens te meer waarom we hem en zijn eten in onze harten hebben gesloten.

Sweet – 2017

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie. Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven… Er is weinig dat ons zo’n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.

Simpel – 2018

Alles waar je van houdt bij Ottolenghi, maar dan Simpel – meer dan 300.000 exemplaren verkocht!

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met ruim 130 eenvoudig te bereiden gerechten, waarvan de meeste binnen 30 minuten op tafel staan, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept. De vele fullcolour foto’s laten je daarnaast het water in de mond lopen!

Flavour – 2020

Ottolenghi geeft je heel veel groente, en nóg meer smaak!

Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. 

Ottolenghi Test Kitchen – Shelf Love – 2021

Van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi en zijn superteam van chef-koks is dit Ottolenghi unplugged: onweerstaanbare recepten voor flexibele, doordeweekse gerechten – met alle geheimen om het meeste uit je voorraadkast, koelkast en vriezer te halen. Dit is de OTK-manier om iedere dag heerlijk en stressvrij te eten.

In Shelf love neemt Ottolenghi de ingrediënten als uitgangspunt, en bouwt daar de recepten omheen.

Voor de eerste keer verwelkomt het Ottolenghi Test Kitchen-team ons in hun creatieve ruimte. Hun gerechten bevatten alle smaak en originaliteit die we van Ottolenghi verwachten, maar bieden meer flexibiliteit om ze eigen te maken, met behulp van wat we al in onze keukenkasten kunnen vinden.

OTK 2 – Ottolenghi Test Kitchen – 2022

Koken met de Ottolenghi-twist: vul je keuken met ingrediënten die elke maaltijd extra bijzonder maken!

In Extra lekker, het tweede deel in de OTK-serie, laat de Ottolenghi Test Kitchen zien hoe je op eenvoudige maar indrukwekkende wijze smaakvolle, doordeweekse gerechten iets ‘extra’s’ kunt geven.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024