7x Snelle en Simpele Kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

’s Avonds koken kan heerlijk ontspannend zijn, alleen snappen we goed dat je soms ook gewoon wat eenvoudigs op tafel wil zetten. Daarom hebben wij onze 7 favoriete snelle en simpele kookboeken voor jou op een rijtje gezet. Deze snelle en simpele kookboeken helpen jou op weg om heerlijke, simpele gerechten op tafel te zetten.

#1 Jamie’s 15 minute meals – Jamie Oliver

”15 minute meals” van Jamie Oliver biedt een groot scala aan heerlijke gerechten die binnen 15 minuten klaar zijn. Jamie heeft het in dit boek voor elkaar gekregen om heerlijke recepten naar een alledaags niveau om te toveren. Dit boek staat vol met recepten recepten vanuit heel de wereld. Denk aan wereldwijde streetfood-recepten, pasta-gerechten of de lekkerste salades, en dit allemaal binnen 15 minuten.

#2 Fast, Fresh, Simple van Donna Hay

Donna Hay is een populaire Australische chef-kok. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten. Donna Hay heeft 26 boeken geschreven, deze zijn in totaal meer dan 7 miljoen keer verkocht. Donna Hay heeft in haar kookboek ‘Fast, Fresh, Simple’ 160 snelle en simpele gerechten geschreven. Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken: ‘Fast’ met hartige en zoete gerechten die snel klaar zijn. ‘Fresh’ gaat over verse gerechten zonder enorm lang in de keuken te hoeven staan. In het hoofdstuk ‘Simple’ vind je verschillende trucjes die Donna Hay eigen heeft gemaakt.

#3 Het allermakkelijkste kookboek ter wereld -Jean-François Mallet

Jean-François Mallet heeft een kookboek geschreven met daarin 200 eenvoudige recepten. Het leuke aan dit kookboek is dat je voor elk recept maar 6 recepten nodig hebt, dat scheelt als je geen zin hebt om lang door de supermarkt te struinen. In dit kookboek wordt alles duidelijk in beeld gebracht, ideaal dus voor studenten, beginnende koks én iedereen die gewoon een snelle hap op tafel wil zetten.

#4 Fast Food – Gordon Ramsay

Gordon Ramsay, wie kent ‘m niet. Tv-bekendheid én gerespecteerd chef-kok. Geen afhaalmenu’s en kant-en-klaarmaaltijden, wél snel eten op tafel. In het boek Fast Food laat Gordon Ramsay zien hoe je een goede en lekkere maaltijd snel kunt klaarmaken. Het boek is opgedeeld in 15 kleine hoofdstukken met snelle gerechten als voorgerechten, soep, vis, vlees, pasta, lunches en desserts. Ook geeft Ramsay 15 heerlijke menu’s; snel voor de doordeweekse dag of wat uitgebreider voor als je wat meer tijd hebt.

#5 SIMPEL – Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is de restaurateur en chef-kok van de vier in Londen gevestigde Ottolenghi-deli’s. Hij is de auteur van acht bestsellers en meermaals bekroonde kookboeken. Zijn toewijding aan het promoten van groenten, evenals ingrediënten die ooit als ‘exotisch’ werden beschouwd, heeft geleid tot wat sommigen ‘het Ottolenghi-effect’ noemen. Dit is een afkorting voor het creëren van een maaltijd vol kleur, smaak, overvloed en zonneschijn. Yotam woont met zijn gezin in Londen.

Het kookboek SIMPEL staat vol met ruim 130 eenvoudig te bereiden gerechten, waarvan de meeste binnen 30 minuten op tafel staan, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept. De vele fullcolour foto’s laten je daarnaast het water in de mond lopen!

Zie hier alle kookboeken van Yotam Ottolenghi

#6 Jamie Oliver: 5 Ingredients – Quick & Easy Food – Jamie Oliver

Jamie Oliver staat maar liefst twee keer in deze lijst. Hij is namelijk een van de best verkopende kookboekauteurs aller tijden. Hij concentreerde zich op ongelooflijke combinaties van slechts vijf ingrediënten en creëerde 130 gloednieuwe recepten die je elke dag van de week thuis kunt bereiden. Van salades, pasta, kip en vis tot spannende manieren met groenten, rijst en noedels, rundvlees, plus een bonushoofdstuk met zoete lekkernijen, Jamie heeft alles in huis. Dit boek gaat over maximale smaak met minimale poespas, veel voedzame opties en heel veel inspiratie.

Let op: boek is in het Engels.

#7 How to cook everything fast – Mark Bittman

In deze editie van How to Cook Everything Fast deelt Mark Bittman honderden eenvoudige, smaakvolle gerechten, elk klaar in 30 minuten of minder. Maar snel betekent niet dat de recepten niet lekker moeten zijn. Bittman geeft slimme tips & tricks om nog efficiënter te koken.

Let op: boek is in het Engels.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024