Streetfood kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Oriental Streetfood

Oriental streetfood staat vol Aziatische gerechten om zelf te maken. Het boek is samengesteld uit een grote selectie lichte, gezonde en lekkere Aziatische hapjes, veelal bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Want zo doen ze dat in Azië. Met gerechtjes als Xiao long pao, Nahm jim-oesters en Sichuan Dan Dan Mian waan je je even in dit werelddeel met zijn spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. De culinaire ontdekkingen van Julius Jaspers brengen wereldse avonturen in de keuken van elke thuiskok.

Vegan Street Food

Winnaar van de Beste Boek Award in de PETA Vegan Food Awards 2016. Jackie en haar familie reisden door Azië, proefden straatvoedsel en noteerden menu-ideeën op servetten. Geïnspireerd door de voedselculturen die ze tijdens haar reizen omarmde, heeft Jackie nieuw leven ingeblazen in gezond, vlees- en zuivelvrij voedsel, geïnspireerd door de enorme hoeveelheid veganistisch voedsel die Azië te bieden heeft. Bezaaid met persoonlijke anekdotes uit haar reizen, familiefoto’s en fascinerende lokale informatie, neemt Jackie ons mee van India naar Indonesië op een reis door smaken en texturen, via Sri Lanka, Thailand, Vietnam, Laos en Maleisië. De recepten bevatten klassieke gerechten die we al kennen, zoals Simple Sri Lankan Dal of Cauliflower and Kale Pakora, maar ook regionale specialiteiten zoals Oothapam (groentecrumpets uit Zuid-India) of Tahu Campur (Javaanse gefrituurde tofu met cassavekoekjes). Straatvoedsel is een centraal onderdeel van het leven in Azië. Het brengt gezinnen en gemeenschappen samen van ontbijt tot diner, door alle heerlijke snacks heen. Met dit boek kun je deze inspirerende benadering van het voeden van je gezin in je eigen keuken brengen, en smaakvolle en gezonde hapjes bereiden. Vier veganistisch eten in al zijn glorie, zonder in te boeten aan smaak of eiwit, of te proberen vlees of vis te vervangen. Dat is de schoonheid van deze collectie Aziatische straatvoedsel – het is gewoon heerlijk, en het is toevallig veganistisch.

Let op: boek is in het Engels

Bangkok street food

Een nieuw eetavontuur in Bangkok Begin 2015 keren Tom Vandenberghe en Luk Thys terug naar Bangkok, naar de wortels van hun streetfoodavontuur. Zeven jaar geleden ontstond het eerste streetfoodboek, maar de reeks groeide met Hanoi, Singapore & Penang en New York street food uit tot een serie met internationale faam. Nu street food wereldwijd verspreid en ingeburgerd raakt, leek het hen het geschikte moment om opnieuw de sfeer op te snuiven in Bangkok. Zoveel ervaringen rijker is het voor Tom en Luk een prettig en vertrouwd weerzien, maar tegelijk een leerrijk en verrijkend bezoek aan deze Thaise metropool. Bangkok street food is een herwerkte en aangevulde versie van het eerste boek uit 2009, met meer dan zeventig recepten (waarvan twintig nieuwe) en schitterende verhalen door de ogen, neus en mond van de twee ervaren avonturiers. Een totaalervaring op het vlak van koken en reizen, kortom een unieke culinaire reisgids.

Streetfood

Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy Chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken. Van huisgemaakte rotirol, okrasoep en Surinaamse bami met gemarineerde kip tot een luxe bara met wagyu en truff el. In Streetfood deelt Soenil de recepten van de populairste gerechten en snacks uit zijn foodtruck. Dankzij de helder uitgeschreven recepten kan iedereen Soenils streetfood thuis bereiden.

Worlds Best Street Food

Ontdek 100 van de beste straatvoedselrecepten ter wereld. Van tacotenten en noedelkraampjes tot foodcourts en ijssalons: het is op straat dat je de kern van een keuken en haar cultuur vindt. Met deze 100 authentieke recepten brengt Lonely Planet de meest verse en smakelijke straatvoedsel smaken van de planeet. Gastronomische gelukzaligheid wacht op je.

The Streetfood Club – The Book

DIY Streetfood voor thuis van dé hotspot The Streetfood Club. Geniet van de lekkerste recepten at home met The Streetfood Club – The Book

Korean chicken waffles, avo & beans of tostada de atún bij The Streetfood Club is niet alleen het eten waanzinnig, ook de looks & het decor zijn very Instagrammable. Zo ook The Streetfoodclub – The Book, de @home editie, het kookboek met niet alleen de leukste en hipste streetfoodrecepten voor lunch, brunch én cocktails, maar ook een flinke portie eye-candy om je thuis aan te vergapen.

The Streetfood Club is dé hotspot in het centrum van Utrecht, met streetfood van over heel de wereld. Deze ‘happy place’ won de Entree Awards voor Best Restaurant Concept.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024