Taarten kookboek

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Appeltaart, carrot cake of kwarktaart. Je hebt ongetwijfeld al een keer een heerlijke taart gemaakt. Echter zie je deze taarten zo vaak voorbij komen. Tijd om creatiever te worden en écht mooie en lekkere taarten op tafel te zetten. Met deze taarten kookboeken verras je iedereen met jouw bakkunsten.

Kleine taartjes – Meike Schaling

‘Kleine taartjes’ van dé Franse patisserie Petit Gâteau: 1 basisrecept met maar liefst 60 variaties, voor de lekkerste tartellettes van het land! De enige echte! Voor beginners en gevorderden.

Ontdek met ‘Kleine taartjes’ van Meike Schaling hoe simpel je thuis met een eenvoudige basis van zanddeeg eindeloos veel verschillende taartjes kunt maken. De beroemde minimini’s van Petit Gâteau – de enige écht Franse patisserie in Amsterdam – zijn echte eye candy, te proeven in oneindig veel verschillende smaken en kleuren. De basis van deze klein taartjes is altijd hetzelfde, een heerlijk knapperige, boterige bodem. Met de vulling kun je alle kanten op bijvoorbeeld: amandel, pistache of zelfs clafoutis-crème.

Nog meer kleine taartjes – Meike schaling

We krijgen geen genoeg van Petit gâteau: na twee bestsellers nu ‘Nog meer kleine taartjes’. Mix en match met nieuwe bodems, originele toppings en fruitige geleis, en maak de heerlijkste tartelettes.

Ook zo’n fan van kleine taartjes oftewel tartelettes? Met Nog meer kleine taartjes leer je de enige, echte taartjes van Petit gâteau bakken. In dit vervolg op Kleine taartjes en Kleine hartige taartjes leer je nog meer nieuwe, heerlijke variaties van de enige,echte taartjes van Petit gâteau bakken.

500 taarten & cakes – Susannah Blake

In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten.

In de inleiding is informatie opgenomen over de voorbereidingen en over het bakken zelf, inclusief een toelichting op het benodigde keukengerei en de ingrediënten. Ook het decoreren en verder versieren van taarten komen aan bod.

Taartbijbel – Hans Spitsbaard

Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. De taartenbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten.

Bekijk hier alle kookbijbels.

Taarten in stijl – Moniek Rump

Maximaal effect, minimale inspanning: dit boek laat zien hoe eenvoudig het kan
zijn een stijlvolle taart te maken, zonder kunstmatige toevoegingen.
Moniek Rumps taarten zijn een lust voor het oog en zijn beslist niet moeilijk te maken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld geen fondant, maar botercrème, meringue of ganache om de taarten af te werken. Dat is niet alleen veel gemakkelijker, het geeft de taarten ook een moderne uitstraling. Door ze te combineren met bloemen, slingers met vilten bolletjes of papieren diamanten krijgen de taarten elke keer weer een andere uitstraling. Waardevolle tips en handige suggesties over technieken, smaken en stijlen en nog veel meer zijn te vinden in dit uiterst stijlvolle bakboek. 

Taart & cake decoraties – Paris Cutler

Dit fraaie, inspirerende boek is opgezet als een tap-voor-stap-taartdecoratieboek.

Paris Cutler, de eigenaresse van het Australische bedrijf Planet Cake, deelt niet alleen haar kleurrijke en opvallende ontwerpen met de lezer, maar ook de uitgebreide kennis van haar team. Het boek bevat eenvoudig te leren ‘geheim’ technieken, waardoor jij binnen afzienbare tijd taarten versiert als de beste.

Patisserie – Hidde de Brabander

Leer de kunst van het bakken van Meester Patissier Hidde de Brabander met deze iconische bijbel over patisserie.

In Patisserie. Geuren, kleuren, smaken en texturen. deelt Hidde de Brabander, de beste patissier van Nederland, al zijn vakkennis. Deze bakbijbel brengt veel kennis en vooral liefde voor het vak over. Leer twintig verschillende basisbereidingen voor patisserie, van meringue tot noga, en van karamel tot soezendeeg. Elke basisbereiding is ondersteund door stap-voor-stapfotografie en instructiefilmpjes en wordt gebruikt in een signatuurgerecht. Patisserie. is het ultieme handboek voor de (thuis)patissier.

Handboek taartdecoraties – Lindy Smith

Meer dan 80 projecten, voor gelaagde taarten, scheve taarten, minitaarten, cupcakes en koekjes.
Ontdek alles wat u moet weten om feestelijke taarten te maken die mooi, uniek en helemaal van nu zijn.
Lindy Smith, bekend deskundige op het gebied van taartdecoratie, laat meer dan 150 stapsgewijze technieken zien, van bakken tot decoreren.
Dit boek bevat belangrijke tips en adviezen voor alle niveaus, van beginners tot professionials op het gebied van taartdecoratie.

Wil je naast taarten ook andere heerlijke creaties bakken? Bekijk hier dan de beste bakboeken.

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024