Top 50 beste kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Al eerder hebben we de 10 beste kookboeken voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de top 50 beste kookboeken? Die vind je hier!

#1 Heerlijke winter

Al 40.000 stuks verkocht! Hét afslankboek voor de herfst en winter! Het succes van Project Gezond duurt voort. Sinds de lancering van het eerste boek in 2017 hebben al zeker 300.000 mensen profijt gehad van de heerlijke recepten en handige weekmenu’s die Natalia en Walter maken.

#2 De complete Antilliaanse keuken

300 Heerlijke recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao: dat is “de complete Antilliaanse keuken”. Jurino neemt u mee op reis en laat u genieten van de lekkerste Antilliaanse hapjes, gerechten en gebak!

#3 Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Al meer dan 150.000 exemplaren verkocht! Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker eten. Elke dag opnieuw!

#4 Eten met Nick

Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. 

#5 Top

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat!

#6 Soulfood & Spaghetti

150 Nieuwe recepten uit onze Caribisch-Italiaanse keuken. Van traditioneel tot fusion… Jurino en Linda laten je écht Soulfood proeven!

#7 My Shredded Lifestyle 2

Dit boek is geschikt voor iedereen die op een strategische wijze wil werken aan het bereiken van een droomlichaam of simpelweg streeft naar een gezondere levensstijl.

#8 Karola’s Kitchen: het kookboek

Een evenwichtige en gevarieerde maaltijd die makkelijk te bereiden en ook lekker is? Karolien Olaerts bewijst dat het kan. Verse, voedzame en plantaardige ingrediënten vormen de basis van al haar gerechten, zonder in te boeten aan smaak en voldoening. 

#9 Lekker & simpel

Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beantwoorden van de vraag: ‘wat eten we vandaag?’ is er nu het kookboek van Sofia en Jorrit Lekker & Simpel. Geen moeilijke gerechten waar je uren voor in de keuken moet staan maar lekkere en simpele recepten die iedereen kan maken.

#10 Smokey goodness

Ontdek met ‘Smokey Goodness’ BBQ’en USA-style: rokerig, slow, smeulend, en fingerlicking lekker! Absolute bestseller en geheel terecht de winnaar van Kookboek van het Jaar 2016.

#11 Koekjesbijbel

Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread.

#12 Jamie Oliver – 5 ingredienten

In ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’ laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. Ideaal voor gezinnen en mensen met weinig tijd!

#13 TLV

TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. 

#14 Simpel

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met ruim 130 eenvoudig te bereiden gerechten, waarvan de meeste binnen 30 minuten op tafel staan, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing.

#15 Hete kolen compleet

Steeds meer mensen koken met de kamado, een Japanse kleioven zoals de Big Green Egg, de Kamado Joe en de Primo. Dankzij de techniek van de kamado kan dat het hele jaar door, ongeacht het Hollandse weer.

#16 Rudolph’s bakery

Alle bakrecepten van Rudolph van Veen zijn nu gebundeld in een prachtig en sfeervol boek waar de liefde voor het bakken vanaf druipt! Rudolph’s Bakery is meer dan alleen een receptenboek en staat vol met bijzondere extra’s. Zo is er een speciaal hoofdstuk voor het zelf maken van eetbare cadeautjes en leuke speciale kindertraktaties. 

#17 Zoals alleen oma dat kan

Samen met Danny Jansen koken zes Indische oma’s in Zoals alleen oma dat kan hun heerlijkste familierecepten. Het zijn gerechten vol herinneringen en nostalgie, maar tegelijkertijd helemaal van deze tijd.

#18 De nieuwe winterkeuken

In ‘De nieuwe winterkeuken’ vind je meer dan 50 overheerlijke en geweldig mooie recepten voor de koude dagen van Colette Dike’s Fooddeco. En helemaal van nu, met groenten in de hoofdrol.

#19 Veg!

Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risoniotto – zulke gerechten doen je toch meteen watertanden? En ze komen allemaal uit dit kookboek, waarin groenten de hoofdrol spelen.

#20 Basics to Brilliance

In dit prachtig vormgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk recept geeft Donna slimme variaties, zodat één recept uit kan groeien tot meerdere gerechten. En zo breid je automatisch je repertoire uit.

#21 Vegan soul food

‘Vegan Soul Food’ won in 2020 de prijs voor het Beste Vegan Kookboek van het jaar en is daarmee een boek dat in geen enkele plantaardige keuken mag ontbreken!

#22 Plenty

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddenstoelen.

#23 Smokey goodness 2

De tweede Smokey Goodness BBQ-bestseller van BBQ-koning Jord Althuizen. Ga mee op zoek naar de BBQ-cultuur van Zuid-Amerika en ga next level in je eigen achtertuin. Maak werk van je BBQ-hobby!

#24 Karsu’s Kitchen

Met meer dan 75 recepten uit de Turkse keuken! Maak samen met Karsu een culinaire droomreis langs tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, van vega tot vis en vlees. Bekijk hier alle Turkse kookboeken.

#25 TLV Vegan

Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. TLV Vegan is een kookboek, leesboek en een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

#26 Thuis bij Jamie

Een kijkje in Jamie’s eigen keuken!•Thuis bij Jamie geeft de lezer een unieke blik op hoe Jamie leeft, kookt en geniet van alles wat er om hem heen groeit en bloeit•Meer dan 100 verrassende nieuwe recepten

#27 Made in India

In dit boek dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van ons plaatselijke Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk en snel te maken.

#28 Jeruzalem

Na Ottolenghi – Het kookboek en Plenty is Jeruzalem het derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi. In ruim 120 recepten tonen Yotam Ottolenghi en Sami Tamini je de grote culinaire tradities van Jeruzalem.

#29 Kleine taartjes

‘Kleine taartjes’ van dé Franse patisserie Petit Gâteau: 1 basisrecept met maar liefst 60 variaties, voor de lekkerste tartellettes van het land! De enige echte! Voor beginners en gevorderden.

#30 Amazing Asia

Van Taiwanese kippenrijst tot loeihete noedels uit de Chinese stad Chongqing. Van Szechuanese dumplings met varkensgehakt tot limoenbladijs met kokos-shortbread. Emma de Thouars geeft in Amazing Asia haar verrassende en toegankelijke gerechten voor hét ultieme Aziatische comfort food; van authentiek tot vernieuwend.

#31 De Zilveren Lepel

Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.

#32 Van Boven in het wild

WINNAAR VAN HET GOUDEN KOOKBOEK 2022

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen.

#33 Een kookboek.

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

#34 Pien laat haar eten zien

Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand… Die gerechten zien er dan ook stuk voor stuk dinner party-waardig en om je vingers bij af te likken uit. Tegelijkertijd zijn de meer dan vijftig recepten no-nonsense en heel goed te doen. En dus laat Pien haar eten zien in deze must-have!

#35 Gruwelijk lekker!

Dit is hét kookboek van TikTok-sensatie Soraya Riem. Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten. Bomvol ultiem comfortfood waar je gegarandeerd van zult watertanden. Van crispy Doritos-kipwraps tot Korean beef bowls, van de beste halloumibagels tot de knapperigste onion rings. Geen moeilijk gedoe, gewoon gruwelijk lekkere recepten. Pas op, want met dit boek krijg je misschien wel net zoveel plezier in de keuken als Soraya.

#36 Big Mamma in 30 minuten

De snelle Italiaanse keuken van Big Mamma trattoria popolare! Komt je schoonmoeder onverwachts langs? Ontvang je je ex voor een 8e kans? Uitdaging aanvaard. Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten. Open Big Mamma in 30 minuten, kook en geniet.

#37 BBQ-en met Nick

BBQ’s zijn net mensen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. De een ziet er mooi uit en de ander heeft meer inhoud en een leuke persoonlijkheid. Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dat jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.

#38 Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen’s nieuwste BBQ-boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites, met barbecuerecepten voor iedereen, voor fans van BBQ USA-style en Smokey Goodness.

#39 Flavour

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings ‘alla Parmigiana’, taco’s met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels – allen voorzien van foto’s die je doen watertanden.

#40 Lekker Fred

Een boek voor jou. De moderne mens, de klassieke mens, hij die zich eens wil uitsloven voor zijn vriendinnen, zij die zichzelf eens lekker wil verwennen. Ga mee op zoektocht naar je culinaire zelf. Thuiskomen was nog nooit zo lekker.

#41 De bijbel van de Indiase keuken

Van biryani tot curry’s en dahl en van naan tot samosa’s: in De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

#42 The Plant Pharmacy

In The Plant Pharmacy laat Lisette Kreischer zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Lisette neemt je mee op reis door de seizoenen en zet je heerlijke, plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie over de benefits van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten.

#43 Sweet

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie. Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven… Er is weinig dat ons zo’n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.

#44 Azië

Meera Sodha laat zich voor dit boek inspireren door de Aziatische keukens: van India tot Indonesië, van China tot Singapore en van Thailand tot Vietnam. Of je nu vegan of vegetariër bent, of gewoon dol op gerechten met plantaardige ingrediënten. Dit is modern eten zonder gedoe.

#45 Indorock

‘Een pittige liefdesbetuiging aan Indonesië, vol met verrassende fusiongerechten zoals Balinese porchetta en romige jackfruitcury – eenmaal geproefd wil je meer. De authentiek Indonesische keuken krijgt met INDOROCK een smakelijke opfrisbeurt.’ – ELLE Eten

#46 Smokey Goodness 3

In ‘Smokey Goodness 3’ trakteert Jord Althuizen je op het betere BBQ-werk. Ontdek de Zuid-Afrikaanse braai en ga zelf aan de slag met de Big Five op je BBQ: beef, pork, chicken, fish en… desserts.

#47 Polpo

Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië. De 140 recepten in Polpo lijken op het oog ‘gewone’ Italiaanse gerechten, maar Russell Norman weet er een geheel nieuwe draai aan te geven. Zijn manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en heerlijk!

#48 Mi casa Peru

Ontdek de rijke keuken van Peru in dit Peruaanse kookboek van Katinka Lansink Dodero. Maak kennis met kleurrijke gerechten, comfortfood en cocktails, elk op smaak gebracht met prachtige verhalen. De recepten in Mi casa Peru zijn eenvoudig te bereiden, met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. 

#49 Lekker Miljuschka

Lekker Miljuschka is het succesvolle kookboek van Miljuschka Witzenhausen, bekend van 24Kitchen en Wie is de Mol?, barstensvol gezonde kinderrecepten én guilty pleasures.

#50 BIG GREEN EGG

BIG GREEN EGG van Modus Operandi is hét beste Green Egg kookoek. Met ruim 900 pagina’s en 322 recepten is dit boek een brok inspiratie. Dit boek kan écht niet ontbreken als je een Big Green Egg in jouw tuin hebt staan.  ‘Modus Operandi’ is door Gourmand tijdens de World Cookbook Awards uitgeroepen tot ‘Best in the World 2021‘. Do we need to say more?
Ideaal boek als gezamenlijk cadeau of voor de échte liefhebber. 

Meer inspiratie?

Bekijk alle blogs over de beste kookboeken.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024