Studenten kookboek

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Is het voor jou als student een uitdaging om iedere dag een gezonde, lekkere én betaalbare maaltijd op tafel te zetten? Vanaf vandaag niet meer! Laat die zorgen maar aan ons over. Wij zetten de zes beste studenten kookboeken voor je op een rij. Zo kan jij je druk maken over je volgende tentamen (of wat je zaterdagavond aandoet).

Tasty studentenkookboek

Tasty Studentenkookboek

Het Tasty Studentenkookboek is een fantastische toevoeging aan elke studentenkeuken en is speciaal ontworpen voor iedereen die voor het eerst op kamers gaat. Met 75 vrolijke, snelle en eenvoudige recepten leer je de basisvaardigheden en ontdek je handige keukentechnieken, zoals het bevoorraden van je vriezer, het bereiden van gezonde en gevarieerde ontbijten en het recreëren van je favoriete recepten van thuis.

Met dit kookboek wordt zelf koken gemakkelijk gemaakt en kan je er zeker van zijn dat je succesvol bent in de keuken!

 • 75 recepten
 • Eenvoudig en snel
 • Gezond en gevarieerd
Het ultieme studenten kookboek​

Het ultieme studenten kookboek - Tiffany Goodalls

Met dit kookboek hoeven studenten niet meer dagelijks naar de afhaalchinees of frietkraam te gaan. Het bevat meer dan honderd eenvoudige recepten met stapsgewijze instructies en foto’s. Het boek behandelt basis kooktechnieken, zoals het bereiden van pasta, rijst en aardappelen tot het maken van een heerlijk diner voor vrienden.

Tiffany Goodall’s kookboek biedt de perfecte oplossing voor beginnende koks die goedkoop, gemakkelijk en smakelijk willen koken. Koken kan niet eenvoudiger!

 • 100+ recepten
500 studentenmaaltijden

500 studenten maaltijden - Deborah Gray

Dit kookboek is speciaal geschreven voor studenten en bevat eenvoudige en betaalbare recepten waarmee je snel en gemakkelijk een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Het is het enige studentenkookboek dat je nodig hebt, met talloze tips, basisingrediënten en -gerechten om uit te kiezen.

 • 500 recepten (!)
Donnie's kookboek

Donnie's kookboek - Rapper Donnie

Wie kent ‘m niet, de fenomeen ‘Donnie’. Rapper Donnie staat naast zijn carriere als rapper graag in de keuken. Donnie omschrijft het boek zelf als volgt:

“Dit is Donnie’s vreetschuur. Alles simpel en puur natuur. Voor de hardwerkende studenten. Voor de mensen van vlees en centen. Voor de vegetarische mensen die groen koken en voor de spacers die van het groen roken. Het is een ratatouille aan gerechten. Het is een snelle hap van roti tot salade tot patat. Het is voor ieder wat wils. Het is geschikt voor ieder moment.”

 • Van de bekende rapper
 • Grappig
 • Verrassend goede maaltijden
De studentenchef​

De studentenchef - Emily van Rheenen

Het kookboek “De studentenchef” is onmisbaar voor iedere student die op zoek is naar inspiratie om de studententijd goed door te komen. Als student heb je een ander levensritme en moet je nu zelf zorgen voor gezonde maaltijden en de juiste voedingsstoffen. Het laatste waar je als student tijd aan wilt besteden is het koken van uitgebreide maaltijden.

Maar goed eten is net zo belangrijk als gezelligheid met vrienden en een biertje drinken. “De studentenchef” biedt gezonde, lekkere en gezellige gerechten die passen binnen het studentenbudget.

 • Alles op het budget voor studenten
 • Onmisbaar voor iedere student
Basiskookboek voor studenten​

Basiskookboek voor studenten - Alastair Williams

Dit kookboek biedt eenvoudige, gezonde en goedkope recepten waarmee je kunt overleven zonder de hulp van je moeder! Als student wil je zo min mogelijk tijd, energie en geld besteden aan koken. Maar een heel academiejaar overleven op diepvriespizza en ingeblikte worstjes is geen aanrader.

Dit kookboek biedt daarom de perfecte oplossing! Het bevat alleen maar heerlijke en eenvoudige gerechten die je kunt maken zonder dat je een winkelwagen vol ingrediënten of dure kookspullen nodig hebt.

 • Heerlijke én eenvoudig
 • Vrolijke kaft

De typische student

Pasta pesto, wraps met kip of een diepvriespizza. De gemiddelde student eet niet enorm gevarieerd. Is dit een gebrek aan kookkunsten, gebrek aan inspiratie óf hebben studenten gewoon geen zin om lang in de keuken te staan? Geen nood! Ook voor jou als student kan je namelijk de lekkerste gerechten op tafel zetten. Hierboven vind je ideale studenten kookboeken waardoor je in een handomdraai je huisgenoten kan verrassen.

Natuurlijk snappen we dat af een toe een pizza in de oven ook heerlijk is. Om die reden hebben wij ook de beste Pizza Kookboeken in kaart gebracht. Uiteraard is een oven niet alleen geschikt voor een pizza maar kan je er ook heerlijke andere gerechten in maken, opzoek naar inspiratie voor ovengerechten? Bekijk hier de oven kookboeken. Ook enorm tof voor elke student: Tosti kookboeken. Tuurlijk blijft een tosti ham en kaas heerlijk, maar je kan zoveel meer met dat tosti-ijzer. Bekijk hier alle tosti kookboeken.

De beste Studenten kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste studenten kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024