baksel

Bakboeken

Van taarten tot cakes, en koekjes en hartige taarten. Heerlijk om je zondag in de keuken te staan bakken óf om tijdens de feestdagen wat lekkers neer te zetten. Alleen, met je partner of met je kinderen. De meest lekkere recepten komen uit de oven.

De beste bakboeken op een rij

Laura's bakery, het basisbakboek - Laura Kieft

Laura's bakery, het basisbakboek - Laura Kieft

Bakken is populairder dan en dat weet Laura Kieft van het populaire bakblog Laura’s Bakery al jaren. Maandelijks vinden ruim een miljoen unieke bezoekers de weg naar haar lekkere, duidelijke en niet al te moeilijke recepten op laurasbakery.nl. In dit basisbakboek heeft Laura haar favoriete basisrecepten verzameld en laat ze zien hoe je met een goede basis kunt variëren, om zo oneindig veel verschillende baksels op tafel te zetten.

Het Laura's Bakery Feestdagen Bakboek - Laura Kieft

Het Laura's Bakery Feestdagen Bakboek - Laura Kieft

Laura Kieft van Laura’s Bakery kun je met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand gerust de baking queen van de Lage Landen noemen. In dit heerlijke bakboek vind je ruim 80 bakideeën voor alle feestdagen van het jaar: van Valentijn tot Pasen, van Moederdag en Vaderdag tot Koningsdag, van Halloween en Sinterklaas tot Kerst en Oud & Nieuw. Met recepten voor verrukkelijke cakejes, koekjes, speculaasjes, pancakes, tompoucen, cupcakes,soesjes, schuimpjes, taarten, stollen, beignets en vele andere heerlijkheden.

Kookbijbels - Bakbijbel - Rutger van den Broek

Kookbijbels - Bakbijbel - Rutger van den Broek

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot originele brownies, friandises, tulband en pistachepavlova á la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.
 
Lekker & simpel zoet - Sofie Chanou

Lekker & simpel zoet - Sofie Chanou

Na diverse succesvolle kookboeken met voornamelijk hoofdgerechten, is het nu toch echt tijd voor een boek vol zoete recepten. De vraag ‘komt er ook nog een bakboek?’ is enorm vaak gesteld en nu is het dan eindelijk zover: Lekker en Simpel ZOET is een feit. In dit boek vind je maar liefst 125(!) zoete recepten, van taarten, cakes, cheesecakes tot toetjes en koekjes.

Laura’s Bakery kinderbakboek 1 - Het Laura's Bakery Kinderbakboek - Laura Kieft

Laura’s Bakery kinderbakboek 1 - Het Laura's Bakery Kinderbakboek - Laura Kieft

Voor de jonge bakliefhebbers is er nu Het Laura’s Bakery Kinderbakboek. Met dit boek kan elk kind stap voor stap de fijne kneepjes van het bakken leren en daarmee makkelijke en vooral heel lekkere koekjes, cakes, cupcakes, schuimpjes en taartjes bakken.

De illustraties maken dit boek bijzonder leuk. Niet alleen de ingrediënten zijn voorzien van vrolijke en verhelderende tekeningen, ook alle stappen in het recept zijn prachtig geïllustreerd. De allerjongsten kunnen met een volwassene in de keuken aan de bak gaan en iets oudere kinderen kunnen ook prima zelf aan de slag met deze 30 heerlijke recepten van Laura. Van ijsjes en cupcakes tot chocolate chip wafels, van appelflappen tot swirl koekjes, er zit voor iedereen wat lekkers tussen.

Meer inspiratie

Bakken is een culinaire kunst die al eeuwenlang wordt beoefend en een centrale rol speelt in de keukens van vele culturen wereldwijd. Het proces van bakken omvat het combineren van ingrediënten zoals bloem, suiker, eieren en gist om een breed scala aan heerlijke gerechten te creëren, variërend van brood en gebak tot koekjes en taarten.

Bakboeken zijn waardevolle hulpmiddelen voor zowel beginners als ervaren bakkers. Ze bevatten gedetailleerde recepten met exacte meetinstructies, baktemperaturen en benodigde keukengerei. Deze boeken gaan echter verder dan alleen recepten. Ze bieden ook inzicht in de wetenschap achter het bakken, zoals het rijzen van deeg, de rol van vetten en suikers, en de chemie van smaakontwikkeling.

Bakboeken kunnen zich richten op specifieke baktechnieken, zoals broodbakken, taartdecoratie of het maken van delicate desserts. Ze kunnen ook regionale specialiteiten presenteren, zoals Franse croissants, Duitse pretzels of Japanse mochi. Veel bakboeken worden geschreven door gerenommeerde bakkers en chef-koks, en bieden inzichten uit de professionele keuken.

Ben je vooral fan van brood? Bekijk dan de beste brood kookboeken. Hou je wel van bakken maar sta je liever geen uur in de keuken? Dan zijn de pizza kookboeken wat voor jou. Als je nou écht een pro in de keuken wil worden, bekijk dan de kookboeken top 10

koekjes bakken

De beste bakboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste bakboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024