Groente kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Van kleurrijke salades knapperige roerbakgerechten. Deze kookboeken nemen je mee op een smaakvolle reis, waarin groenten een hoofdrol spelen en je creativiteit wordt uitgedaagd. 

De Beste Groente Kookboeken op een rij

Flavour - Yotam Ottolenghi​

Flavour - Yotam Ottolenghi

In “Flavour” neemt Yotam Ottolenghi je mee op een smaakvolle reis door de wereld van groenten. Met zijn kenmerkende creativiteit en smaakcombinaties biedt dit kookboek een scala aan inspirerende recepten die groenten in de hoofdrol zetten.

Van gegrilde groenten met misoboter tot aubergine dumplings en romige polenta met paddenstoelen, Ottolenghi brengt de smaak van groenten naar een hoger niveau. Met prachtige foto’s en uitgebreide instructies is “Flavour” een must-have voor iedereen die op zoek is naar nieuwe en verrassende manieren om van groenten te genieten.

 • Creatieve smaakcombinaties
 • Inspirerende recepten
 • Prachtige fotografie

Zie hier alle kookboeken van Yotam Ottolenghi

Groentebijbel - Mari Maris​

Groentebijbel - Mari Maris

De “Groentebijbel” is een uitgebreide gids die je alles vertelt over verschillende groenten, van alledaagse soorten tot meer exotische varianten. Mari Maris deelt haar kennis, tips en recepten om het maximale uit groenten te halen. Met meer dan 400 recepten is er voor elk seizoen en elke gelegenheid wel een gerecht te vinden.

Of je nu op zoek bent naar een bijgerecht, een hoofdgerecht of een salade, de “Groentebijbel” biedt inspiratie en mogelijkheden om groenten op een verrassende en smaakvolle manier te bereiden.

 • Uitgebreide informatie
 • Veelzijdige recepten
 • Praktische tips en technieken
Heel veel veg! - Hugh Fearnley-Whittingstall​

Heel veel veg! - Hugh Fearnley-Whittingstall

“Heel veel veg!” is een veelzijdig kookboek dat barst van de heerlijke vegetarische gerechten. Hugh Fearnley-Whittingstall, bekend om zijn liefde voor seizoensgebonden en duurzaam eten, deelt meer dan 200 smaakvolle recepten die volledig gebaseerd zijn op groenten. Van kleurrijke salades en hartige stoofschotels tot verrassende bijgerechten en zoete lekkernijen, dit boek biedt voor elk wat wils.

Met heldere instructies en nuttige tips is “Heel veel veg!” een onmisbare gids voor iedereen die van vegetarisch koken houdt.

 • Ruim aanbod van recepten
 • Nadruk op seizoensgebonden
 • Inclusief handige tips
Een ode aan groenten - Alice Zaslavsky​

Een ode aan groenten - Alice Zaslavsky

In “Een ode aan groenten” viert Alice Zaslavsky de veelzijdigheid en schoonheid van groenten. Met meer dan 150 recepten laat ze zien hoe je groenten kunt omtoveren tot verrukkelijke gerechten. Van kleurrijke salades en knapperige groentetaco’s tot smaakvolle stoofschotels en verrassende desserts, dit boek biedt eindeloze inspiratie voor het bereiden van groenten op een creatieve en smaakvolle manier. Met haar passie voor voedsel en haar aanstekelijke enthousiasme zal Zaslavsky je inspireren om meer groenten in je keuken te gebruiken.

 • Uitgebreide informatie
 • Groenten in de schijnwerpers
 • Inspirerende verhalen
Jamie's VEG - Jamie Oliver​

Jamie's VEG - Jamie Oliver

In “Jamie’s VEG” neemt Jamie Oliver je mee op een smaakvolle reis door de wereld van groenten. Met meer dan 100 overheerlijke vegetarische recepten biedt dit kookboek inspiratie voor zowel vegetariërs als vleeseters die op zoek zijn naar nieuwe smaakvolle gerechten. Jamie Oliver laat zien dat groenten veelzijdig en verrassend kunnen zijn, met gerechten zoals geroosterde wortelsalade, kruidige linzencurry en romige aardappelgratin.

Met zijn kenmerkende enthousiasme en toegankelijke stijl moedigt Jamie je aan om creatief te zijn in de keuken en te genieten van de smaakvolle wereld van groenten.

 • Voor vegetariërs en flexitariërs
 • Veel handige tips
 • Met persoonlijke verhalen van Jamie Oliver

Groentegerechten in de wereld

De geschiedenis van groentegerechten is rijk en gevarieerd. Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen over de hele wereld de kunst van het bereiden van groentegerechten ontwikkeld. In India zijn vegetarische gerechten een belangrijk onderdeel van de keuken, met rijke curries en bijgerechten zoals samosa’s en pakora’s. In Japan wordt de nadruk gelegd op verse en seizoensgebonden groenten in gerechten zoals tempura en sushi. In het Middellandse Zeegebied zijn landen zoals Griekenland en Italië bekend om hun salades, gegrilde groenten en smaakvolle antipasti. Groentegerechten hebben wereldwijd een prominente plaats gekregen, en de populariteit ervan blijft groeien.

Groenten in Nederland

In Nederland is er een groeiende belangstelling voor groentegerechten, zowel onder vegetariërs en veganisten als onder mensen die hun consumptie van vlees willen verminderen. Nederlandse keukens hebben zich aangepast en bieden nu een breed scala aan smaakvolle groentegerechten. Er zijn tal van Nederlandse klassiekers die groenten centraal stellen, zoals stamppot met boerenkool, hutspot en andijviestamppot. Daarnaast zijn er creatieve en innovatieve groentegerechten ontstaan, zoals gegrilde groenten, gevulde paprika’s en diverse vegetarische burgers. Nederlandse restaurants en eetgelegenheden hebben ook steeds vaker vegetarische en veganistische opties op het menu. Op zoek naar de beste kookboeken ooit geschreven? Je vindt hier de kookboeken top 10

Groenten

De beste groente kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste groente kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024