Keto kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Leer nieuwe technieken en ontdek keto-vriendelijke ingrediënten die je helpen om je vetverbranding te stimuleren en je energie te verhogen. Van hartige maaltijden tot smakelijke snacks en zoete traktaties, deze kookboeken bieden je eindeloze inspiratie om te genieten van een heerlijke en voedzame keto-levensstijl. 

Het complete keto-dieet kookboek - Jane Faerber

Het complete keto-dieet kookboek - Jane Faerber

In dit boek vind je 60 eenvoudige keto-gerechten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Leer hoe het ketodieet precies werkt, hoe je op een gemakkelijke en veilige manier overschakelt naar een ketogene levensstijl en hoe het dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook andere gezondheidsvoordelen heeft, zoals een stabielere suikerspiegel, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering.

 • Diverse recepten voor een gevarieerd dieet
 • Nuttige tips
 • Geschikt voor beginners als ervaren keto-liefhebbers
Het Keto-plan - Julie van den Kerchove

Het Keto-plan - Julie van den Kerchove

Julie Van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis, waar Hollywoodcelebrity’s zoals Halle Berry en Kim Kardashian hun slanke lijn aan danken.

Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten hoe je van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kunt maken, zodat je slanker, energieker en gezonder door het leven gaat.

 • Stapsgewijze handleiding voor ketose
 • Heerlijke recepten
 • Bevordert gezonde keto-leefstijl
Het keto-dieet - Martina Slajerova

Het keto-dieet - Martina Slajerova

‘Het keto-dieet’ bevat meer dan 150 recepten en praktische informatie over de ketogene levensstijl. Martina Slajerova, oprichter van het KetoDiet-blog, geeft een complete handleiding voor het keto-dieet, gebaseerd op de meest recente onderzoeken.

 • Diepgaande wetenschappelijke informatie over keto
 • Meer dan 150 recepten
 • Uitgebreide bron van keto-kennis
Keto 50 Dagen Challenge - Niels Bosman

Keto 50 Dagen Challenge - Niels Bosman

Met de 50 Dagen Challenge volg je een gevarieerd programma, waarin je wordt meegenomen in de wereld van het keto dieet. Je kan rekenen op volledige, gevarieerde en gezonde voeding. Aan de hand van 7 weekmenu’s word je begeleid naar de staat van ketose. Na elke week is er een check-in en krijg je extra tips en motivatie.

In dit boek vind je inspiratie om elke dag, de hele dag, ketogeen te eten. Heb je ervaring met deze methode? Dan verdient dit kookboek zeker een plekje op je keukenplank als inspiratie voor ketogene recepten.

 • Gestructureerd programma
 • Dagelijkse maaltijdplannen en boodschappenlijsten
 • Motiverende tips
Ketodutchie - Jacqueline Neslo

Ketodutchie - Jacqueline Neslo

Het keto-dieet, waarbij je koolhydraatarm en vetrijk eet, helpt veel mensen duurzaam af te vallen. En wie eenmaal de principes doorheeft, kan aan de slag. Maar er is een grote behoefte aan inspiratie om elke dag de maaltijden keto-friendly en lekker te maken. Ketodutchie is het platform van Jacqueline Neslo. Daarop inspireert zij ruim 25.000 keto’ers met simpele receptuur van ingrediënten die je gewoon in je eigen supermarkt kunt vinden.

 • Praktische keto-recepten voor heerlijke maaltijden
 • Goede balans tussen smaak en gezondheid
 • Inspirerende gids voor een keto-levensstijl
28 Dagen Keto Challenge - Mitchel en Jay

28 Dagen Keto Challenge - Gezonderecepten.nl

De 28 Dagen Keto Challenge is een zorgvuldig samengesteld plan om je door de eerste kritieke maand heen te loodsen. Je hoeft niks zelf uit te zoeken. Geen calorieën te tellen. Of … Niks wordt aan het toeval overgelaten. Met 4 kant- en klare weekmenu’s en 60+ overheerlijke recepten begeleiden wij je bij elke stap!

Sla al het uitzoekwerk over, start gelijk met een in de praktijk bewezen plan om resultaat te boeken met het Keto-dieet.

 • Gerichte uitdaging voor gezond en smakelijk eten
 • Stap-voor-stap begeleiding naar ketogeen succes
 • Gevarieerde en voedzame keto-recepten
Ketobudget - Gezonderecepten.nl

Ketobudget - Gezonderecepten.nl

Elk recept in het boek is zorgvuldig samengesteld om goedkoop te zijn en de prijs per portie staat vermeld. Dit helpt je om op een efficiënte manier te plannen en te koken binnen je budget, zonder concessies te doen aan de kwaliteit of de voedingswaarde van de maaltijden.

 • Budgetvriendelijke keto-gerechten zonder in te leveren
 • Slimme tips voor besparen en toch genieten
 • Toegankelijk voor iedereen die keto wil proberen
Ketokuur - Pascale Naessens

Ketokuur - Pascale Naessens

Snel afvallen is de meest populaire reden om een ketogeen dieet te volgen, maar een ketogeen dieet kan ook therapeutisch worden aangewend. In dit boek vind je niet alleen recepten, maar krijg je ook veel deskundige uitleg. Pascale Naessens wordt bijgestaan door twee experts met wie ze regelmatig samenwerkt.

Professor endocrinoloog Hanno Pijl heeft het over de voor- en nadelen van een ketogeen dieet voor diabetespatiënten. Dokter William Cortvriendt gaat dieper in op de gunstige invloed van een ketogeen dieet bij de behandeling van kanker, een thematiek waar hij recent een boek over heeft geschreven.

 • 50 dagen volledig begeleide keto-ervaring
 • Expertise van Niels Bosman voor succesvolle resultaten
 • Dagelijkse recepten en motivatie voor doorzettingsvermogen
Ketokuur 2 - Pascale Naessens

Ketokuur 2 - Pascale Naessens

Ketokuur 1 was het best verkochte kookboek in België in 2020. Volgens Pascale Naessens is de belangrijkste reden daarvoor dat keto echt werkt. De meeste mensen die een ketokuur volgen, vallen ervan af – zonder honger – en dat terwijl ze heel lekker eten.

Ketokuur 2 gaat dieper in op het thema: waarom val je af, hoe werkt het, wat is de rol van vetten, hoeveel mogen we ervan eten? Maar ook thema’s zoals verzadigd vet, cholesterol, intermittent fasting en timerestricted eating worden door deskundigen uitgebreid besproken.

 • Vernieuwende keto-recepten voor culinaire verwennerij
 • Natuurlijke en gezonde ingrediënten voor balans
 • Pascale Naessens’ kenmerkende eenvoud en smaak
Keto-dieet Het 4-weken plan - Jane Faerber

Keto-dieet Het 4-weken plan - Jane Faerber

Door een aantal weken weinig koolhydraten en veel gezonde vetten te eten, raakt je lichaam in ketose. Hierbij haal je je energie uit vetten in plaats van uit suikers, waardoor de vetverbranding wordt geactiveerd en je gewicht verliest. Veilig en blijvend overgaan op een ketogene levensstijl is niet evident.

Maar dankzij Jane Faerbers nieuwste boek lukt het je in slechts 4 weken! In dit boek vind je een eenvoudig 4-wekenplan vol heerlijke, koolhydraatarme gerechten. De praktische weekmenu’s en meer dan 75 gloednieuwe keto-recepten geven je suggesties voor iedere maaltijd, zodat je je niet hoeft bezig te houden met het tellen van calorieën of koolhydraten. 

 • Diepgaande kennis voor een effectieve keto-ervaring
 • Variatie in recepten voor een smakelijke reis
 • Motiverend programma voor blijvend succes

Het Keto dieet

Een keto dieet, ook wel ketogene dieet genoemd, is een voedingspatroon waarbij je weinig koolhydraten eet en meer gezonde vetten. Het doel is om je lichaam in ketose te brengen, waarbij het vetten gebruikt als belangrijkste energiebron in plaats van koolhydraten. Dit kan leiden tot gewichtsverlies, meer energie en betere concentratie. In keto kookboeken vind je recepten met weinig koolhydraten, maar veel gezonde vetten en eiwitten. Zo kun je lekker en voedzaam eten binnen het keto dieet. Naast keto kookboeken vind je op deze website ook Koolhydraatarme kookboeken, suikervrije kookboeken én dieet kookboeken. Alles om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Ben je opzoek naar specifieke gerechten? Bekijk dan vooral de beste salade kookboeken en de beste smoothie kookboeken.

keto

De beste Keto kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste keto kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024