Lactosevrije kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Hier vind je een uitgebreide selectie van de beste lactosevrije kookboeken die je helpen om heerlijke lactosevrije gerechten te bereiden. Deze kookboeken laten je zien dat lactosevrij eten niet alleen gezond, maar ook verrukkelijk kan zijn. 

Allergievriendelijk koken - Wendy Rose Scheers

“Allergievriendelijk koken” is een uitgebreid kookboek dat zich richt op mensen met voedselallergieën en intoleranties. Wendy Rose Scheers deelt heerlijke recepten die vrij zijn van veelvoorkomende allergenen, zoals gluten, zuivel en noten. Met dit boek kunnen mensen met allergieën genieten van smaakvolle maaltijden zonder compromis op voedingswaarde.

 • Recepten zonder veelvoorkomende allergenen
 • Smakelijke maaltijden zonder compromis
 • Voedingswaarde behouden

Gezond kookboek glutenvrij, lactosevrij en suikervrij - B. Duinkerken

Dit kookboek biedt gezonde en smakelijke recepten die vrij zijn van gluten, lactose en geraffineerde suikers. B. Duinkerken inspireert lezers om gezonde voedingskeuzes te maken zonder in te leveren op smaak. Het boek bevat een scala aan gerechten die passen binnen een allergievrij dieet en bevordert een gezonde levensstijl.

 • Gezonde recepten
 • Voedingskeuzes zonder smaakverlies
 • Bevordert een gezonde levenstijl

Lactose, gluten en co - Danny de Looze

“Lactose, gluten en co” is een kookboek dat zich richt op mensen met meerdere voedselintoleranties. Danny de Looze presenteert recepten zonder lactose, gluten en andere veelvoorkomende allergenen. Dit boek biedt creatieve en smaakvolle oplossingen, zodat mensen met meerdere intoleranties kunnen genieten van diverse maaltijden zonder negatieve gezondheidseffecten.

 • Recepten zonder lactose, gluten en allergenen
 • Creatieve oplossingen
 • Smakelijke maaltijden
Iedereen eet mee - Alexia Stevens

Iedereen eet mee - Alexia Stevens

“Lekker zonder koemelk” is een kookboek dat zich specifiek richt op zuivelvrije recepten. Erica Schot deelt heerlijke alternatieven en vervangingen voor koemelk in haar gerechten. Dit boek biedt smaakvolle en voedzame opties voor mensen die lactose-intolerant zijn of ervoor kiezen om zuivelvrij te eten. Het stimuleert het genieten van zuivelvrije maaltijden zonder concessies aan smaak en voedingswaarde.

 • Inclusieve gerechten
 • Recepten zonder veelvoorkomende allergenen
 • Samen genieten van dezelfde maaltijd

Lekker zonder koemelk - Erica Schot

Op nummer vijf nog een Frans kookboek van Thomas Keller, namelijk ”Bouchon”. Dit boek bevat recepten uit het Franse restaurant ‘Bouchon’ en biedt gedetailleerde instructies voor het bereiden van klassieke Franse gerechten, zoals bouillabaisse en coq au vin.

 • Alternatieven voor koemelk
 • Smaakvolle zuivelvrije opties
 • Stimuleert genieten zonder koemelk

Lactosevrij dieet

Deze kookboeken zijn speciaal samengesteld voor mensen die lactose-intolerant zijn en graag willen genieten van heerlijke maaltijden zonder de zorgen over lactose. In deze kookboeken vind je talloze inspirerende recepten die zuivelproducten zoals melk, kaas, yoghurt en room vermijden of vervangen door lactosevrije alternatieven. Ontdek smakelijke gerechten die je kunt bereiden met lactosevrije melk, kaas en yoghurt, zodat je kunt genieten van heerlijke smaken zonder ongemakkelijke symptomen. Elk recept is zorgvuldig samengesteld om de voedingsstoffen die je normaal gesproken uit zuivelproducten haalt, te compenseren. Laat je inspireren door deze lactosevrije kookboeken en ontdek nieuwe culinaire mogelijkheden!

Lactosevrij per land

Hoewel lactosevrij eten wereldwijd steeds populairder wordt, zijn er enkele landen en culturen waarvan bekend is dat ze van oudsher minder zuivel consumeren en daardoor mogelijk meer lactosevrije gerechten hebben. Enkele van deze landen zijn:

Aziatische landen: Traditionele Aziatische keukens, zoals de Japanse, Chinese en Thaise keuken, bevatten vaak minder zuivelproducten en hebben daardoor van nature veel lactosevrije opties. Tofu, sojasaus en kokosmelk worden vaak gebruikt als alternatieven voor zuivel. Bekijk hier de Japanse, Chinese of Thaise kookboeken.

Mediterrane landen: Landen zoals Griekenland, Italië en Spanje hebben veel gerechten die van nature lactosevrij zijn, zoals salades, gegrilde vis, olijfolie, hummus en bonengerechten. Bekijk hier de Griekse, Italiaanse en Spaanse kookboeken.

Midden-Oosterse landen: De Midden-Oosterse keuken, met landen als Libanon, Turkije en Israël, biedt veel lactosevrije opties, zoals falafel, tabouleh, hummus, gegrild vlees en diverse plantaardige gerechten. Bekijk hier de Libanese kookboeken.

India: De Indiase keuken, met zijn rijke vegetarische tradities, biedt talloze lactosevrije gerechten. Curries op basis van linzen, kikkererwten of groenten, naanbrood en rijstgerechten zijn vaak van nature lactosevrij. Bekijk hier de Indiase kookboeken.

Het is belangrijk op te merken dat deze landen en culturen wel zuivel kunnen gebruiken in sommige gerechten, maar over het algemeen hebben ze een breed scala aan lactosevrije opties in hun traditionele keukens.

Lactosevrij koken

De beste Lactosevrije kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste lactosevrije kookboeken voor je op een rij. Omdat lactosevrij koken niet moeilijk hoeft te zijn!

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024