Vis kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Laat je inspireren door heerlijke recepten waarin vis de hoofdrol speelt. Leer de kunst van het bereiden, fileren en combineren van vis. Verfijn je kookvaardigheden en geniet van de veelzijdigheid en gezondheidsvoordelen van visgerechten. Duik in de culinaire wereld van de zee en laat je verrassen door de smaakvolle mogelijkheden. Ontdek nieuwe gerechten en geniet van de smaakvolle rijkdom die vis te bieden heeft.

Schmidt originals zeevis kookboek - Ricardo Vis van Heemst​

Schmidt originals zeevis kookboek - Ricardo Vis van Heemst

In dit boek vind je maar liefst 50 Schmidt Originals gerechten, bereid met vis afkomstig uit alle zeeën en oceanen van de wereld. Daarnaast bevat het boek interessante weetjes over vis, vissers, kooktechnieken en culinaire wetenswaardigheden van topkoks in Nederland. Schmidt Zeevis is namelijk de hofleverancier van de beste restaurants in ons land.

De gerechten in het Schmidt Originals Zeevis Kookboek zijn gemakkelijk te bereiden, zoals je ontdekt bij het lezen van pagina na pagina. Natuurlijk hebben we ook een aantal recepten opgenomen die wellicht wat uitdagender zijn, maar dankzij de heldere taal, uitleg en fotografie zijn deze voor iedereen met enig kooktalent zeker te realiseren.

 • 240 pagina’s
 • Leuke weetjes
 • Makkelijke recepten
Vis - Gaël Orieux​

Vis - Gaël Orieux

“Vis: een culinaire bijbel” is het boek waarin Gaël Orieux al zijn expertise deelt. Met dit boek kan zowel de thuiskok als de liefhebber van zeevruchten bijna 70 verschillende soorten vis en zeevruchten in huis halen en ze op de juiste manier bereiden. De 90 recepten zijn verdeeld in zeven categorieën: Fine dining, Chic, Bistro, Verfrissend, Exotisch, In water of zout, Gerookte vis en diversen.

 • 383 pagina’s
 • Ideaal voor de thuiskok
 • Traditioneel & modern
Visbijbel - Bart van Olphen​

Visbijbel - Bart van Olphen

Met de Visbijbel in handen, krijg je alle hulp die je nodig hebt bij het selecteren, voorbereiden en bereiden van de meest gangbare vis-, schaal- en schelpdieren die in Europa verkrijgbaar zijn en duurzaam gevangen worden.

Dankzij duidelijke instructies en heldere foto’s leer je stap voor stap alle essentiële basisvaardigheden voor het schoonmaken en bereiden van verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren.

 • 496 pagina’s
 • Heldere instructies
 • Leuk als cadeau
500 visgerechten - Judith Fertig​

500 visgerechten - Judith Fertig

Dit boek met 500 recepten zit boordevol verrassende recepten voor allerlei soorten vis, schaal- en schelpdieren. Of je nu op zoek bent naar een bijgerecht, hoofdgerecht, voedzame lunch of snack, er is voor elke gelegenheid wel een gerecht met zeevruchten te vinden.

Naast de klassiekers zoals gravlax en sushi, bevat het boek ook moderne gerechten zoals Aziatische viscurry’s en laksa’s.

 • 500 recepten
 • Klassieke & moderne gerechten
 • Betaalbaar
Vis voor beginners - Mirjam van der Rijst

Vis voor beginners - Mirjam van der Rijst

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij.
 
Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit? Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren.
 
De styling van Mirjam van der Rijst, de fotografie van Harold Pereira en de vormgeving van Martien Holtzappel zorgen voor een fantastisch, verrassend en inspirerend visboek.
 
 • Voor beginners
 • Betaalbaar
 • Leuk cadeau

De verschillende visgerechten

Visgerechten hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de vroegste beschavingen. Kustgebieden en landen met toegang tot water hebben altijd vis gevangen en geconsumeerd. In Japan speelt vis een belangrijke rol in de traditionele keuken, met gerechten zoals sushi en sashimi. Mediterrane landen zoals Griekenland en Spanje staan bekend om hun gebruik van vis in gerechten zoals paella en bouillabaisse. In Thailand is vis een essentieel ingrediënt in smaakvolle gerechten zoals Thaise viscurry en gebakken vis met kruiden. Daarnaast zijn visgerechten ook zeer populair in landen als Peru (ceviche), Italië (zuppa di pesce) en Vietnam (pho met vis). De culinaire tradities van deze landen weerspiegelen de diversiteit en rijkdom van visgerechten over de hele wereld. Op zoek naar de beste kookboeken ooit geschreven? Je vindt hier de kookboeken top 10

Witvis

De beste vis kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste vis kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024