Vlees kookboeken

Omdat een lekkere maaltijd verbindt.

Ben jij een echte carnivoor (vleeseter)? En is het stuk proteïne jouw favoriete onderdeel van de maaltijd? En sta je daarnaast ook nog eens graag in de keuken – om zo’n heerlijk stuk vlees te bereiden? Dan ben je op de perfecte pagina beland. We zetten namelijk de beste vlees kookboeken voor jou als vleesliefhebber op een rij.

Het Vleesboek - Luc de Laet​

Het Vleesboek - Luc de Laet

De vermaarde vleesspecialist De Laet & Van Haver levert kwaliteitsvlees aan klanten als Roman Abramovich en Rafael Nadal. De auteur bij uitstek dus voor een exclusief vleesboek!

In Het Vleesboek fileert Luc De Laet de allerbeste stukken vlees en de heerlijkste bereidingen. Hij vertelt het herkomstverhaal van enkele rassen, spreekt met kleinschalige kwekers en brengt recepten met dat heerlijke stukje vlees.

  • Diepgaande kennis van slagerijtechnieken
  • Duurzaamheid en hoogwaardig vlees benadrukt
  • Inspiratie & praktische kennis
Het Ultieme Vleesboek - Zowie Tak

Het Ultieme Vleesboek - Zowie Tak

Chef-kok Zowie Tak neemt je in ‘Het Ultieme Vleesboek’ mee in de wereld van carnivoren. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 90 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan het perfecte stukje vlees.

Met ‘Het Ultieme Vleesboek’ ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om ieder stukje vlees perfect te grillen. Of dat nu botermalse St. Louis cut spareribs zijn, of de ultieme pulled pork.

Auteur Zowie Tak, een professionele chef-kok met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, is een echte vleesexpert. In dit boek gaat hij dieper in op de kwaliteit van vlees en helpt je zo de beste keuze te maken. Ook vind je voor ieder stukje vlees een handige tabel met de ideale kerntemperatuur, zodat je altijd de juiste garing kunt behalen.

De 90 gevarieerde recepten in dit boek hebben betrekking op de meest gegeten dieren: rund, varken, lam en kip. Van ieder dier worden de verschillende delen (cuts) die je op de barbecue kunt bereiden behandeld. Leer gaandeweg je skills uitbreiden en laat je inspireren door de heerlijke recepten en prachtige foto’s. Voortaan herken jij kwaliteit en serveer je de lekkerste, krokante buikspek, brisket en buffalo wings!

  • Vlees bereiden op de barbecue gaat nooit meer hetzelfde zijn
  • 90 gevarieerde, toegankelijke recepten
  • Van de vleesexpert Zowie Tak
Vleesbijbel - Gertjan Kiers​

Vleesbijbel - Gertjan Kiers

In “Vleesbijbel” presenteert Gertjan Kiers een uitgebreide gids voor vleesliefhebbers. Dit boek is een ware schatkamer van vleesgerechten en biedt een breed scala aan recepten, technieken en tips. Kiers, een gepassioneerde slager en chef-kok, deelt zijn expertise en neemt je mee op een smakelijke reis door de wereld van vlees.

Van traditionele braadstukken tot avontuurlijke bereidingen, dit boek biedt een overvloed aan inspiratie voor zowel de beginnende als de ervaren kok. Met gedetailleerde instructies en prachtige fotografie is de “Vleesbijbel” een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die van vlees houdt.

  • Uitgebreide gids
  • Variatie aan recepten
  • Gedetailleerde instructies
De Zilveren Lepel - Vlees

De Zilveren Lepel - Vlees

De Zilveren Lepel Vlees is een inspirerende bron van overheerlijke recepten voor authentieke Italiaanse vlees-, gevogelte- en wildgerechten.

De Italiaanse keuken kent vele manieren van vlees bereiden. In dit boek leer je hoe je elk stuk vlees mooi tot zijn recht laat komen. Of dat nu van een varken, rund, kalf, lam, wild of gevogelte is. Van traditionele ossobuco alla Milanese tot Florentijnse runderstoofschotel, maar ook verrassende gerechten zoals parelhoen in Marsala, gehaktballetjes met saffraan en wild zwijn met cranberrysaus.

Naast meer dan 150 Italiaanse vleesrecepten biedt dit boek ook smakelijke bijgerechten. De Zilveren Lepel Vlees is de ultieme leidraad om volop te genieten van vlees.

  • 150+ vleesrecepten
  • Volop genieten van vlees
  • Van de bekende Zilveren Lepel

We love beef - Alain Caron

In We Love Beef laten chefs Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zien hoe veelzijdig én veelomvattend een rund is. In hun recepten gebruiken ze alles, van tong tot staart, van borst tot haas. Als je rundvlees koopt van topkwaliteit, geniet je van meer dan alleen biefstuk en burgers.

We Love Beef is gelardeerd met foto’s van Richard en Alain in Engeland, waar ze gepassioneerde veeboeren en slagers bezochten, door Londen scharrelden speurend naar rundvlees en daar van alles aantroffen; van een memorabele bagel met pekelvlees in de ochtend, runderlever met uien for lunch, tot de beste steaks van de stad in de avond.

Extra: Een uitgebreid beef-abc.

”Eigenlijk ben ik jaloers op Alain en Richard, ik had zelf graag een boek als dit gemaakt. Een boek waarin we aangespoord worden om alle delen van het rund te gebruiken. Maar ik ben ook blij dat zo’n boek er nu is, informatief, compleet en inspirerend!” – Herman den Blijker

Vleesgerechten in de wereld

Vleesgerechten hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, toen mensen begonnen met het jagen en consumeren van dieren. Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen en landen unieke vleesgerechten ontwikkeld. Bijvoorbeeld, de barbecuetraditie is ontstaan in de Verenigde Staten, terwijl Argentinië bekend staat om zijn gegrilde steaks. In India is tandoori kip een populaire keuze, terwijl de Franse keuken bekend staat om gerechten zoals coq au vin en boeuf bourguignon. De diversiteit en populariteit van vleesgerechten weerspiegelen de culinaire tradities over de hele wereld.

Vlees in Nederland

In Nederland hebben vleesgerechten een speciale plek in de culinaire tradities. Met name de barbecue is een geliefde manier om van vlees te genieten tijdens de warme zomermaanden. Of het nu gaat om sappige hamburgers, gekruide worstjes of malse spareribs, de Nederlandse barbecuecultuur floreert. Steeds populairder wordt ook de ‘green egg‘, een keramische barbecue die zorgt voor een unieke smaak en textuur van het vlees.

Naast de barbecue zijn ook ovens veelgebruikte apparaten in Nederlandse keukens. Ze worden gebruikt voor het braden van vlees, zoals hele kippen, rollades en stoofschotels. De oven zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en helpt bij het creëren van heerlijk mals vlees met een knapperig korstje. Heb je zelf geen barbecue of Green Egg? Bekijk dan hier de oven kookboeken.

Vlees

De beste Vlees kookboeken

Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste vlees kookboeken voor je op een rij.

Let op: gratis boekenweekgeschenk!

Bij besteding vanaf €15 aan Nederlandstalige (kook)boeken bij bol.com ontvang je het gratis geschenk ‘Gezinsverpakking’ van de Chabotten.

Actie loopt van 16 t/m 24 maart 2024