
Wild kookboeken
Wildgerechten zijn een culinaire sensatie die de smaakpapillen prikkelen. Van mals hertenvlees tot sappige fazant en smaakvolle wilde zwijnen, biedt wild een scala aan mogelijkheden. Deze kookboeken onthullen inspirerende recepten en handige tips om het beste uit wild te halen. Ontdek de intense smaken en creëer een onvergetelijke culinaire ervaring.
De Beste Wild Kookboeken op een Rij

Eigentijdse wildgerechten - Harald Rüssel
Eigentijdse wildgerechten is een modern en eigentijds kookboek dat per dier verrassende, nieuwe recepten én niet voor de hand liggende bereidingswijzen toont. Denk daarbij aan (buiten) grillen, aan wildpizza’s of fast food (ree-hamburgers, hotdogs) of aan inmaken en maken van patés, terrines en worsten. Zelfs de sous-vide techniek wordt toegepast met verrukkelijke resultaten.
- Innovatieve bereiding van wilde gerechten
- Hedendaagse twist aan traditionele wildgerechten
- Prachtig gepresenteerde wildmaaltijden

Wild - Bruno Doucet
In tijden waarin de consumptie van vlees ter discussie staat, is het eten van wild een duurzaam alternatief. In dit boek, dat toegankelijk gemaakt voor Nederlandse wildliefhebbers, deelt de Franse chef-kok Bruno Doucet zijn grote liefde voor de jacht. Van de geschiedenis en de verschillende manieren van jagen tot de gedetailleerde beschrijvingen van ruim 40 verschillende soorten wild en stap-voor-stap-instructies voor de bereiding.
- Authentieke recepten met wilde ingrediënten
- Genuanceerde smaakcombinaties
- Professionele tips voor het perfect bereiden

Wildbijbel - Peter Klosse
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, voor te bereiden. Met behulp van de basistechnieken kun je de prachtige stukken vlees op verschillende manieren bereiden, van roken tot pekelen en van braden tot konfijten. Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geeft zijn mooiste wildgerechten prijs, zoals canard à l’orange en Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen.
- Diepgaande kennis over wild en wildgerechten
- Uitgebreide informatie over wildsoorten
- Verfijnde technieken voor het bereiden van wildgerechten

Het grote Wildkookboek - Sylvia Winnewisser
Mals vlees met een uitgesproken smaak. Wild zit vol vitaminen en mineralen, is vet- en cholesterolarm en door de hoge voedingswaarde erg gezond. Verfijnd of rijk gevuld, eenvoudig of geraffineerd: wildgerechten zijn zeer veelzijdig terwijl ze heel eenvoudig te bereiden zijn.
Dit fraaie kookboek bevat niet alleen de populaire klassiekers maar ook nieuwe culinaire creaties met wild zwijn, ree, konijn, fazant, parelhoen en nog veel meer. Van voorgerechten tot stevige braadstukken en van ovenschotels tot gerechten voor bijzondere gelegenheden u vindt het allemaal in dit boek.
- Diverse en gevarieerde wildrecepten voor elk seizoen
- Praktische tips voor het inkopen en bewaren van wild
- Stapsgewijze instructies

Lekker genieten van Wild - Alena Steinbach
Ontdek het koken met wild opnieuw in dit smakelijke kookboek vol verrassende trendy en klassieke recepten met ree, hert, wild zwijn, haas en gevogelte! Pulled pork van wild zwijn, damhertsteak, wildbruschetta of chili con ree – dit boek bewijst hoe veelzijdig de wildkeuken kan zijn. Behalve inspirerende ideeën krijg je ook wetenswaardigheden mee over de jacht en de wildsoorten en lees je waar je moet zijn om dit gezonde vlees op je bord te krijgen.
- Heerlijke wildgerechten om van te genieten
- Eenvoudige recepten voor zowel beginnende als ervaren koks
- Creatieve ideeën voor bijgerechten en sauzen bij wild

Het Wild kookboek - Jacques Hermus
In dit Wildkookboek reist culinair journalist Jacques Hermus door het Achterhoekse landschap en bezoekt jagers en wildslagers, chefs en wijnmakers. Hij beschrijft de verschillende soorten wild, de jachtrituelen en jachttechnieken. Maar ook hoe je het beste wild kunt bereiden en kunt bewaren komen aan bod. Speciaal voor dit boek tekenden negentien Achterhoekse chefs hun lekkerste wildrecepten op. Het resultaat is een schitterend en smaakvol boek vol inspirerende recepten en boeiende verhalen. Een must voor iedere wildliefhebber!
- Traditionele en klassieke wildrecepten
- Praktische tips voor het klaarmaken van wild
- Aantrekkelijke presentatie van wildgerechten
Wildgerechten
Duik met me mee in de wilde wereld van wildgerechten! Deze culinaire lekkernijen hebben een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot in de oudheid. We kunnen ons voorstellen hoe stoere jagers op avontuur gingen in de bossen, op zoek naar smakelijke prooien zoals herten, zwijnen en fazanten. En raad eens? Het eten van wild is nog steeds een serieuze zaak, maar nu is het ook een ware gastronomische belevenis!
Wildgerechten zijn bijzonder geliefd in landen met een flinke dosis culinaire flair, zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Denk aan smeuïge stoofpotten van wildvlees, sappige braadstukken en heerlijk geurende wildsoepen. Deze gerechten komen vaak op tafel als het buiten wat kouder wordt en de bladeren van kleur veranderen.
Wat deze gerechten zo bijzonder maakt, is de onweerstaanbare smaak. Het vlees van wilde dieren heeft een intensiteit die je smaakpapillen laat dansen van vreugde. En laten we de spannende combinaties niet vergeten! Bijgerechten zoals aardse paddenstoelen, zoete bessen en verrukkelijke sauzen maken het plaatje compleet.
Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van wildgerechten en laat je verrassen door de smaken, de tradities en de overvloed van moeder natuur. Smul van de diversiteit die wildgerechten te bieden hebben en geniet van een smaakavontuur dat je nooit zult vergeten!

De beste Wild kookboeken
Gelezen, getest en beoordeeld. We zetten de beste Wild kookboeken voor je op een rij.